filet z kurczaka w marynacie - 235 przepisów (strona:4/16)

Kurczak tikka masala 197

imbiru - 1/2 łyżeczki kuminu - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - szczypta cynamonu - kilka szczypt chili cayenne - sól, pieprz do smaku Filety umyj, pokrój w kostkę (2-3cm) i dopraw solą i pieprzem. Składniki na marynatę wymieszaj, a w niej wymieszaj kawałki kurczaka. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki, marynuj co najmniej 1 h, a najlepiej całą noc. Cebulę pokrój

Corner With Recipes
Uratuj świat i zjedz jakiegoś hipisa. Albo soczewicę – soczewica z kurczakiem i burakami 158

solimy i oprószamy pieprzem. W misce w której będziemy je marynować mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ma być lekka emulsja. Nurzamy w niej kurczaka, starając się go bardzo dokładnie pokryć marynatą. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki. Zostawiamy na minimum 12h. W dniu obiadu filety lekko smażymy po 2-3 min z każdej strony, wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy(...)odrobiną oleju. Szybko smażymy, tak żeby zrobiła nam się pyszna glazura z octu i miodu. Na talerzu układamy rukolę. Skrapiamy olejem rydzowym, układamy buraki i posypujemy prażonymi pestkami dyni. Kurczaka wyciągamy, kroimy w plastry i układamy na soczewicy. Smacznego

ladykitchen
Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 194

Słynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka płatków kukurydzianych, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin

Tradycyjna Kuchnia
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 319

Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki

My Culinary Art
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 421

Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki

My Culinary Art
grillowane piersi kurczaka w marynacie imbirowej 188

składniki: 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku 3 cm świeżego korzenia imbiru 1 łyżeczka suszonego imbiru sok z 1/2 cytryny 1/2 szkl. oleju 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Szaszlyki w pomaranczowej marynacie 162

tylko na marynacie. Po kilku godzinach spedzonych w pomaranczowej marynacie moje kurze miesko nabralo bardzo delikatnego posmaku pomaranczy. Trzeba bardzo uwazac z dodawaniem curry by nie zdominowalo innych smakow. Jesli dodamy naprawde odrobine tej przyprawy mamy szanse, ze miesko bedzie mialo ciekawy smak. skladniki: 4 piersi z kurczaka male cebulki (okolo 32 sztuki lub kilka wiekszych) 1 lyzka kurkumy skladniki(...)wodzie z dodatkiem kurkumy przez okolo 10 minut. Jesli cebulki sa duze to przed nadzianiem ich na patyczki mozna pokroic je w cwiartki. Filety z kurczaka umyc i pokroic w duza kostke. Wszystkie skladniki marynaty zmieszac ze soba. Zalac nia kurczaka i odstawic na kilka godzin. Nastepnie nadziewamy na patyczki do szaszlykow przemiennie mieso i cebulke. Szaszlyki delikatnie solimy

Przysmaki Karolki
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem 329

łyżeczka papryki ostrej  1 łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego  4 łyżki oleju lub oliwy Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, to pyszna wariacja na temat kotletów drobiowych. Dzięki marynacie mięsko jest delikatne i soczyste, a uzupełnione o pieczarki i ser, daje wyśmienitą całość. Naprawdę warto spróbować. Piersi z kurczaka przekroić

Świat Domowej Kuchni
Filet z kurczaka z pieczarkami z patelni (z maślankowej marynaty) 384

Filet z kurczaka to niezwykle uniwersalne mięso. Delikatna struktura pozwala je bardzo szybko przyrządzić i za to je lubimy. Niebagatelną rolę odgrywa także jego delikatny smak. Chude, lekkostrawne, bardzo dietetyczne komponuje się z wieloma smakami, daje niezliczoną ilość kombinacji. Przedstwiam jedną z najprostszych wersji, w sosie pieczarkowym. Proste składniki na pyszne danie. Filet jest kruchy i wyjątkowo soczysty(...)przez całą noc. Bardzo polecam, bo to super pomysł na mało skomplikowany obiad.  Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 300 g pieczarek 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki mąki krupczatki masło ghee lub olej do smażenia 1 cebula natka pietruszki marynata: ok.400 ml maślanki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz z młynka słodka papryka w proszku Wykonanie: mięso

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 198

Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki: 2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka                               1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy  1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy(...)rozmarynu papryka w proszku kurkuma szczypta curry Wykonanie: Myjemy mięso, następnie oczyszczamy mięso z błonek i tłuszczu. W miseczce mieszamy miód, musztardę, keczup, czosnek, oliwę i wszystkie przyprawy. Do marynaty dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika

Gorący kąsek
Filet z kurczaka z jabłkowym puree 218

wyciągnęła rano filet z kurczaka - ale mnie natchnęło :) Składniki na 3-4 porcje : podwójna pierś z kurczaka 3 jabłka opakowanie "mix sałat" 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego płaska łyżeczka czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki cynamonu 1,5 łyżeczki imbiru trochę soku z cytryny łyżka masła do smażenia (najlepiej klarowanego) Przygotowanie : Pierś z kurczaka dzielę na pół(...)oczyszczam, odcinam polędwiczki i z góry nacinam na ok 0,5 cm co 1 cm i marynuję w marynacie z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, czosnku i łyżeczki imbiru minimum 2h.  Po tym czasie smażę na maśle klarowanym na patelni grillowej z obu stron na złoty kolor. W między czasie : obieram 2 jabłka, kroję w małe kawałki i blenduję

Mechanik w kuchni
Zawijasy z kurczakiem, szałwią i suszonymi pomidorami owinięte boczkiem 143

codziennym menu jest kurczak. Ale warto zadbać o jego podanie. Znudziły mnie już nudne, monotonne i wszędobylskie filety z kurczaka. Warto urozmaicić formę podania oraz łączenia smaków. Moja dzisiejsza propozycja na wykorzystanie piersi z kurczaka to zawijasy. Przygotowałem je w aromatycznej marynacie limonkowej. Upieczone w zawinięte plastry boczku z suszonymi pomidorami i szałwią dały wspaniały efekt i smak

kulinarnyJa
Szaszłyki z kurczaka w miodzie i sosie sojowym 192

ząbki czosnku 2 szalotki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu 1 łyżka ketchupu 2 łyżki oleju roślinnego pieprz patyczki do szaszłyków Filety z kurczaka pokroić wzdłuż w cieńkie paski, odstawić i przygotować marynatę.  Czosnek oraz cebulki obrać i drobno posiekać,  przełożyć do miski dodać resztę składników marynaty i dokładnie wymieszać. Kurczaka włożyć do przygotowanej

Zabawa smakiem
Kurczak w sosie pomidorowym z ryżem i jogurtem greckim 240

kurczak w marynacie z oliwy, czosnku i tymianku, podany z gorącym sosem pomidorowym i brązowym ryżem oraz kleksem jogurtu greckiego. Błyskawiczne danie, które naprawdę robi wrażenie! Jest przy tym niezwykle proste i zdrowe, wręcz dietetyczne :) Marynata i mięso: 5 łyżek oliwy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub rozgniecione 1 łyżka tymianku 1 łyżka soku z cytryny 600 g fileta z indyka lub kurczaka sól Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na kawałki ok. 10 cm długości. Posypać delikatne solą. W misce wymieszać składniki na marynatę. Włożyć mięso i natrzeć dokładnie każdy kawałek. Przykryć folią i wstawić do lodówki na min 2 godziny (im dłużej tym bardziej aromatyczne będzie mięso). Rozgrzać patelnię z łyżką oliwy. Ułożyć mięso i smażyć na średnim

Chocolate Muffin Blog