filet drobiowy - 1395 przepisów (strona:4/93)

Kotlet de volaille'a 37211

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2 łyżkisól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z kurczaka umyć(...)osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła, układać na  filecie drobiowym. Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałaczkami .Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować devolay w mące, jajku i tartej bułce

Kuchnia Danusi
Wenecki kurczak 249

ściskać za bardzo . Układamy na blaszce do pieczenia skropionej olejem ( bardzo oszczędnie ) . W miseczce , mieszamy ze sobą majonez, słodki sos chilli , paprykę . Uzyskaną glazurą , dokładnie pokrywamy wierzch owiniętych filetów drobiowych . Warstwa może być dość gruba , taka ,żeby zużyć cały sos-glazurę . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturę 160 C , pieczemy około 40 minut ( w zależności, od wielkości piersi, można czas

Ogrodnik w podróży
Rolady drobiowe z kozim serem i świeżym szpinakiem w sosie szpinakowym z szybkowaru 180

się za każdym razem. Uwielbiam! Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 4 min 40 sek Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Rolady drobiowe Składniki 4 filety drobiowe 4 plastry twardego sera koziego lub 4 duże szczypty startego twardego sera koziego 4 szczypty świeżego szpinaku (ok. 10-12 listków na 1 filet), szpinak kilkakrotnie wypłucz w świeżej(...)sposób: podłóż pod filet 1 duży woreczek foliowy ułóż na nim filet i na jego wierzchu połóż drugi woreczek foliowy rozbijaj mięso delikatnie, aby go nie porozrywać po rozbiciu, każdy filet oprósz z obu stron solą i pieprzem (ostrożnie z solą, gdyż ser kozi jest bardzo słony) każdy plaster sera koziego przekrój wzdłuż na 2 - 3 części na wierzchu sera rozłóż

Szybko Szybkowar
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 278

Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 3 min 30 sek Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 12 kotletów JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ Kotlety drobiowe Składniki 4 filety drobiowe, pokrój na nieduże kawałki 3 garście parmezanu, świeżo utartego na małych oczkach 2 - 3 gałązki rozmarynu, oddziel igiełki od gałązek, drobno posiekaj 2 - 3 plastry szynki serrano(...)kostkę (patrz zdjęcia poniżej) bułka tarta do obtaczania kotletów, przesiej przez sitko sól, czarny pieprz sok z cytryny oliwa i masło do smażenia ok. 500 ml zimnej wody Przygotowanie filety, szynkę, rozmaryn, sól, pieprz i sok z cytryny umieść w robocie kuchennym wszystkie składniki drobno posiekaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą masę (jeśli nie masz robota kuchennego, użyj maszynki do mielenia

Szybko Szybkowar
szaszłyki drobiowe grillowane... 162

Składniki: filety drobiowe 3 sztuki podwójne, olej rzepakowy 1,5 szklanki, przyprawa grill klasyczny Prymat 1 opakowanie, cebula suszona Prymat 1 opakowanie, przyprawa do makaronu Prymat 1 łyka papryka żółta 2 sztuki, cukinia 2 sztuki mniejsze, cebula mała 10 sztuk, boczek wędzony 30 dag, pieczarki 50 dag mniejsze przyprawa tzatzyki Prymat 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, pieprz czarny młynek Prymat

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki drobiowe z warzywami 304

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso(...)FARSZ Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami

Kuchnia Danusi
Szaszłyki drobiowe z figami 193

błonnika, bogate w potas, magnez i wapń… i nie tylko. Bardziej popularne – w formie suszonej są jednym ze składników wigilijnego kompotu i wypieków z bakaliami. Szaszłyki drobiowe z figami. Składniki: - 2 podwójne filety z kurczaka - 4 świeże figi - gałązki świeżego tymianku (może być suszony – 1 łyżka) - 4 łyżki miodu(...)dałam spadziowy) - 2 łyżki posiekanych orzechów pistacjowych (w oryginale–laskowych) - 2 limonki - 2 łyżki masła klarowanego - 1 łyżka oleju - różowa sól himalajska - świeżo zmielony czarny pieprz Opłukane i osuszone filety drobiowe kroimy na duże kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane – smażymy pokrojone filety na rumiano. Umyte figi kroimy na ćwiartki. Na szpadki lub patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie kurczaka

mojewypiekiinietylko
Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką 185

Roladki drobiowe z szynką serem i pietruszką Moja wersja roladek drobiowych na obiad na różne okazję. Składniki 1 podwójny filet z kurczaka szynka - 4 plastry ser żółty - 4 plastry natka pietruszki  sól i pieprz Panierka: mąka bułka tarta jajko tłuszcz do smażenia Dodatkowo : pomidory sałata karbowana Sposób przygotowania :  Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym

Kuchnia Danusi
Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco 275

Polecam soczyste filety drobiowe, duszone w białym winie na patelni tylko w 20 minut. To wykwintne i smaczne danie, bedzie się ładnie prezentować  nie tylko podczas wykwintnej kolacji ale również bedzie smakowitym daniem na codzienny obiad.SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 szklanka białego wytrawnego wina3 listki szałwiikilka igiełek rozmarynu2 ząbki czosnkumąkasóloliwa z oliwekSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPokroić pierś drobiową w plastry

zielonacukinka
Sznycle drobiowe 145

Bardzo lubię tę wersje podania mięsa drobiowego. Polecam Składniki: 40 dag filetów drobiowych, 1 czerstwa bułka, ½ szklanki mleka, 8 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko jaja, 5 dag śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić, dodać bułkę, żółtko, śmietanę, 3 dag masła i przyprawy

Tradycyjna Kuchnia
Zupa kukurydziana ze smażonymi snackami 129

Nietypowe połączenie- ale jakie smaczne! Składniki: 1 puszka kukurydzy 5 szklanek bulionu drobiowego z kostki 1 szklanka śmietanki 1 filet drobiowy sól do smaku pieprz do smaku snack do smażenia Wykonanie: Kukurydzę zmiksować, dodać do bulionu z pokrojonym w kostkę filetem z kurczaka i gotować około 25 minut. Następnie wlać śmietankę przyprawić do smaku i podawać z usmażonymi według opisu

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak duszony w białym winie 213

Jeżeli szukacie innego pomysłu na piersi z kurczaka niż te smażone w panierce to polecam te szybkie danie jednogarnkowe. Filety z kurczaka duszone z ziemniakami w białym winie i bulionie drobiowym.  Z dodatkiem rozmarynu i soku z cytryny. Składniki na 2-3 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 ząbki czosnku, pokrojonego(...)plasterki 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1 centymetrowe plasterki 1 łyżka oliwy sól, pieprz kilka gałązek rozmarynu 1 łyżeczka soku z cytryny 125 ml białego wina 250 ml bulionu drobiowego Filety z piersi umyć, osuszyć, przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Usmażyć filety po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i odłożyć

Moja Galeria Smaku
Pieczeń drobiowa z papryką 111

Można go przygotowywać na wiele sposobów, komponuje się świetnie z wieloma warzywami. Wszystko zależy od fantazji kucharza :) U mnie dziś pyszna pieczeń drobiowa z kolorową papryką. Składniki: 80 dag filetów drobiowych 3 kolorowe papryki 1 biała cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku 4 łyżki oleju 1 łyżka masła Wykonanie: Paprykę oczyścić

Tradycyjna Kuchnia
Duszone filety w sosie pieczarkowym 113

Pokrótce...boskie <3   Składniki 4 filety drobiowe (po 200 g) 5 łyżek mąki 1 duża cebula 500 ml bulionu warzywnego 200 g pieczarek 200 ml śmietany 18% (słodkiej) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę

R'n'G Kitchen
Roladki drobiowe z makaronem 282

fileta. Im bardziej kolorowy makaron, tym atrakcyjniejsze w kolorze danie. Stawiamy, jak widać na kolory, by kubki smakowe współgrały z walorami wizualnymi naszych potraw...   S kładniki: 2 duże filety drobiowe 100 g makaronu kolorowego rurki 1 ser mozzarella kilka listków bazylii sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ostrej papryki  2 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki bułki tartej(...)jajko olej do smażenia pęczek kopru Wykonanie: Filety opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy po długości dzieląc na cztery kotlety. Każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą, papryką i pieprzem świeżo mielonym, odstawiamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy. Ostudzony makaron kroimy w 1 cm kawałki, dodajemy pokrojoną w kosteczkę mozzarell ę oraz bazyli

kgwjanczewo