Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco

Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco

Pierś drobiowa w białym winie duszona na patelni - petto di pollo al vino bianco

Przepis na : obiad

   Polecam soczyste filety drobiowe, duszone w białym winie na patelni tylko w 20 minut. To wykwintne i smaczne danie, bedzie się ładnie prezentować  nie tylko podczas wykwintnej kolacji ale również bedzie smakowitym daniem na codzienny obiad.SKŁADNIKI 500 g piersi drobiowej1 szklanka białego wytrawnego wina3 listki szałwiikilka igiełek rozmarynu2 ząbki czosnkumąkasóloliwa z oliwekSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPokroić pierś drobiową w plastry ok 1cm i obtoczyć w mące.Rozgrzać patelnie i dodać 5 łyżek&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zielonacukinka

Autor

Maria AliceMaria Alice

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

duszone, drobiowe, pierś, rozmaryn, piersi, obiad, czosnek, kolacja, włoska, kurczak, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso na obiad, kurczak po włosku, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, mięso duszone, soczysta pierś z kurczaka, filet z kurczaka, dania na gorąco, kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z zielonacukinka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.