Mam dla Was przepis na bardzo prostą, ale wyrazistą w smaku sałatę, która będzie idealnym dodatkiem do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Jeżeli przygotowałaś/eś danie
Przepisy AleksandryJakiś czas temu robiłam ten chlebek nadziewany szpinakiem i serami. Postanowiłam ten przepis wykorzystać do innego wypieku, a mianowicie zrobić małe rolowane bułeczki idealne na przekąskę
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka z jajem poche, tuńczykiem i pesto migdałowo-słonecznikowym Sałatka z jajem i serem korycińskim Sałatka z jajem i tuńczykiem, z pomidorowym pesto Wiosenna sałatka z fetą i owocami
Sajkofanka smakujedwabistą strukturę. Najmniej też „męczą” blender. Fajnie przejmują smaki z dodatków i ziół, łatwo stając się bazą zarówno do słodkich, jak i wytrawnych dań. Dzisiejszy serek miał być wegańską fetą. I choć smak się
Gotuj z Blue Ravenczyli w prostocie siła. Makaron ugotowałam w kilka minut, w tym czasie zrobiłam pesto i w 15 minut obiad gotowy. Polecam bo smakowity. Muszelki z pesto z rukoli i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa z łososiem - ziołowy chlebek do odrywania- melon w szynce szwarcwaldzkiej - sery plesniowe/winogrona/bagietka Większość przepisów jest
bistro mamaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podaję wam przepis na sałatkę, która idealnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach czy świętach. Jeśli lubicie takie
Marta GotujeWitajcie :) u mnie dzisiaj wiosennie i słonecznie :) Chciałam Was zaprosić na pyszną sałatkę z brokułami , fetą i przepyszny ekologicznym Makaronem gryczanym Fabijańscy wyprodukowanym na wodzie żródlanej . Składniki
Sama słodycz i szczypta chiliTaka sałatka to bomba witaminowa na przedwiośniu. Pijemy czystek [ klik ] i jemy pyszne i zdrowe sałatki a wirusy nas nie zastraszą. Zapraszam i gorąco polecam. Sałatka z brokułem, pomidorami, fetą i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmaku mojego i moich domowników. Tym razem nadzienie jest z mięsa mielonego w sosie pomidorowym z dużą ilością sera, ale równie dobrze będą smakowały nadziane szpinakiem i fetą, bądź w inny sposób dopasowane do Waszych smaków. Polecam do wypróbowania, bo są pyszne! Składniki: Ciasto: – 0,5 kg mąki pszennej typ 650; – 200 ml mleka; – 30 g drożdży
dom-agi.plmarnotrawstwem" - mówi 34-letni filmowiec. Jednym z bohaterów filmu jest szef kuchni, który także należy do tej grupy. Przyrządza naprawdę świetne danie - łososia nadziewanego szpinakiem i fetą. Wszystkie składniki... pochodziły właśnie z kontenerów. U nas w Polsce zaczyna dziać się podobnie (niestety). Mój tato niegdyś pracował jako ochroniarz w ogromnym hipermarkecie dość duże, francuskiej sieci
W kuchni Karmel-itkizawsze wywoływało uśmiech. Frytki, panierowany kalafior i sałatka Jakieś takie blade wszystko, ale pyszne było: gulasz warzywny i zupa z pieczonym czosnkiem Zupa cebulowa i warzywa z patelni z fetą i pieczonymi ziemniakami I dzień: starówka i Wyspa św. Małgorzaty. II dzień: zabytki Pesztu, Planetarium (niestety nie było czynne bo Węgrzy akurat obchodzili narodowe święto
Qlinarnie i QlinarnieOczywiście nie oszukujmy się, możecie użyć też jakiejkolwiek kaszy albo ryżu, by osiągnąć podobny efekt. Podobnie z serem – możecie podmienić go na kozi lub fetę. Składniki: 3-4 marchewki 1/2 szklanki frikeh 1 kostka sera owczego 2-3 szczypty czarnuszki 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz do smaku Wykonanie: Frikeh płuczecie pod bieżącą wodą. W garnku
GRUBY WAŁEKsprawdzić patyczkiem. Jeśli będzie wilgotny, zostawić w piekarniku na kolejne 5 minut. Ten pomysł był absolutnie trafiony, jedynie zbyt delikatny smak ricotty sprawia, że następnym razem sięgnę po fetę lub inny ser o mocniejszym smaku i aromacie
W poszukiwaniu inspiracjiczasie zupę zblendować na gładki krem. Przyprawić, octem balsamicznym, sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Zupę przelać do miseczki na wierzchu ułożyć starte buraki i pokruszną fetę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego
Gosia gotuje