nakładamy na usmażoną stronę pieczarki i na nie ser żółty. Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu do momentu jak ser się rozpuści. Podajemy np z brokułami posypanymi serem feta i pieprzem
Piekielna Kuchnia PatiPADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem Smażone Banany z Migdałami Zielony koktajl 27 przepisów zebranych w akcji(...)MAgda | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) autorka: FirankaAnka | blog: Słodkie Niebo Mini zapiekanki z kaszy jaglanej, jabłek i suszonej
Weekendy w domu i ogrodzieszklanki mleka, - 2 jajka, - łyżka oleju, - 1 burak, - sól. Do środka można dodać nutellę, dżem, słodki twarożek lub przyrządzić naleśniki na słono np. ze szpinakiem i serem feta. Na zdjęciu naleśniki z twarożkiem kokosowym. Twarożek kokosowy (wszystkie składniki blendujemy razem): - 1 kostka twarogu chudego, - łyżka jogurtu greckiego, - 2 łyżki wiórków kokosowych, - 2 łyżki cukru. Przygotowanie naleśników: 1. Buraka umyć
two broke sistersżeby fajnie chrupoł [20] dwie gorści [21] rukoli 4 tōmaty [22] 2 jabka połra rzodkewkōw gorść gańsipampkōw połra kwiotkōw ze szczypiorku połra liści bazylii syr [23] sałatkowy abo feta Zôłza [24] vinegrette: łyżeczka musztardy łyżeczka miodu łeżka [25] łoctu [26] winnego abo z jabkōw łeżka soku ze citrōłny [27] 5 łeżek oliwy 5 łeżek łoleju [28] słōnecznikowego abo rzepakowego
Chop w kuchnijuż opowiym kedy indzi 14 Co potrza? 15 4-5 golōnek- nojlepi tylnich, bo te ze przodku to majōm nirołz 16 yno same kojści 17 i fet. 1 abo 2 piwa (zależy łod tego, jak lubicie tyn arōmat i ta leko 18 goryczka) połra 19 ziorek ziela angelskego połra listkōw bobkowych 20 ( abo jak tyż niyftorzi 21 gołdali: lorbelblatu
Chop w kuchnikuchary dołwajōm dō ni trocha octu, żeby bōła fajnie kwaskowato) I tera, jak idzie o dodatki, to tyż mołcie połra wersji: wyndzōnka 19 wyndzōnka ze cebulōm ajnbryna 20 – fet 21 , mōnka 22 i trocha wody Kartołfle i kapusta uwarzcie we osobnych gorkach. Jak już kartołfle bydōm miynke, to odcedźcie je i posztamfujcie 23 . Wciepcie do tego odcedzōno kapusta
Chop w kuchnibuliōnu połra 17 kartołfli 18 Roztomajtych recept ōw to łoni tam majōm tela, co my na panczkraut i jak zawsze mogecie sie sam tyż trocha poeksperymyntować. Nojprzōd na fecie abo maśle zeszklijcie pokrōno 19 cebula, potyn dociepcie tam umyty i potargany na mańsze 20 kōnski 21 grinkōłl (te twarde łodygi tyż wyczajście 22 ). Dolyjcie do tego trocha wody
Chop w kuchnitalerz i podajemy ze świeżym pomidorkiem. Jeśli nie chcesz używać chleba, masę jajeczną możesz wylać na wyłożony do formy szpinak. Takie muffinki możemy dowolnie modyfikować dodając zamiast szpinaku ser feta, suszone pomidory, salami czy żółty ser. To bardzo fajne i efektowne śniadanie jeśli mamy w domu gości
KuchcikoweLovemiski i dodajemy gotowe pesto, suszone pomidory, oliwki i uprażonego słonecznika. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy jako danie główne. Inne przepisy z rukolą w roli głównej: Sałatka z rukoli i fety Zielone wegeburgery bez bułki Biały dip do warzyw
My Chcemy Jeśćpuszki, lecz równie dobrze można pominąć pomidory, a dodać żółtego sera, albo pokrojonej wędliny lub mięsa z pieczeni, można dodać więcej warzyw, np. paprykę, cukinię, szpinak, lub sera fety. Jak widzicie kombinacji jest dużo, więc jest czego próbować ;) Dodam jeszcze, że ciasto jest wyjątkowo puszyste i mięciutkie i strasznie trudno poprzestać na jednym kawałku, dlatego proporcje podaję na dwie
Rozpustne gotowaniekaszą jaglaną lub kaszą gryczaną jako dodatek. Bardzo polecam. Dzieciom również smakuje. Drukuj Chrupiąca sałatka z brokuła z jabłkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 brokuł 2 plastry sera feta 2 łyżki suszonej żurawiny 1 średnie jabłko garść orzechów (opcjonalnie) połowa średniej czerwonej cebuli sos 1/2 kubka jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki soku
Mieszam w Garnkulekko sokiem z cytryny. Wymieszać. Do burgerów bardzo pasuje lekka sałatka z sałaty lodowej i pomidorów cherry z jogurtem, lub świeża sałatka ze szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi, słonecznikiem i serem feta. Wszystko to polać oliwą z oliwek i przyprawić solą i pieprzem
Calzonella.comodpowiedniej konsystencji, przyprawić. Wystudzić i dodać 1/3 mieszanki jajecznej. Wymieszać. WARSTWA BIAŁA: filet z indyka pokroić i usmażyć na oliwie z oliwek. Wrzucić do rozdrabniacza. Do mięsa dodać ser feta i wlać 1/3 mieszanki jajecznej. Wszystko razem wymieszać. WARSTWA ZIELONA: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Usmażyć na oliwie z oliwek, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy
https:KKuchniaMniamodstawić na 12-16 godzin. Ciasto właściwe : Cały zaczyn 1 łyżeczka drożdży instant 230 g mąki żytniej typ720 300 g mąki pszennej typ750 400 ml wody 200 g sera feta (pokroić w kotkę) 100 g oliwek (pokroić w plasterki) 100 g suszonych pomidorów z oleju (posiekać) 1 płaska soli morskiej Dodatkowo: olej do posmarowania formy dowolne otrąby Wszystkie składniki
Delicious TitbitsBardzo fajny i pożywny placek dziś ląduje na stole. Jest w nim wszystko co lubię czyli szpinak, mule, ser feta i czosnek. Wszystko otulone ciastem francuskim i zajadamy moi mili zajadamy, zachęcam do zrobienia. Warzywny placek z serem i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie