zewnatrz dobrze solą i pieprzem, odstawiamy na conajmniej 2 godziny do lodówki. Potym czasie jabłka koimy w ćwiartki, pomarańcze obieramy, tez na ćwiartki dzielimy, dobrze mieszamy owoce z ziołami, faszerujemy nimi kaczkę, spinamy wykałaczkami, wkładamy do naczynia zarodoodpornego , pieczemy 1 godz 15 miut, po tym czasie zdejmujemy pokrywke naczynia i zumieniami kaczkę jeszcze ok 20 minut. Przez cały okres pieczenia
Z Majeczką w kuchnikurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPiotrek ostatnio częściej gotuje poza domem niż w naszej kuchni, ale jak już się zabiera za domowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany, czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj papryki faszerowane kuskusem, suszonymi pomidorami, polane sosem śmietanowym z oliwkami… Danie ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Polecam Składniki:Papryki:4 czerwone papryki300 g kaszy kuskus2 czerwone cebulki4 ząbki czosnku1 słoiczek suszonych pomidorów (280 g)2 łyżki oliwy z oliwekstarty parmezansól, pieprz Sos:1 mała cebulka1 ząbek czosnku1 duża śmietana 18 % (400g)1/2 słoiczka czarnych oliweksól, pieprzPrzygotowanie:Papryki
Oryginalny smakDzisiaj danie bezmięsne, czyli bakłażan faszerowany dorszem, polany sosem z pomidorów, czerwonej papryki, śmietanki i odrobiną białego wina… Danie można podać jako przystawkę lub z ugotowanym na sypko ryżem, jako danie główne. Polecam Składniki:1 cebula1 duży filet z dorsza2 bakłażany3 łyżki oleju rzepakowego1 łyżka masłasólpieprzSos:1 puszka pomidorów (400g)1 mała cebula1/2 średniej czerwonej papryki100g śmietanki
Oryginalny smakrodzaju pierogów. Istotnym jest, aby farszu na cieście nie było zbyt dużo i aby nie dotykał on miejsce sklejenia ciasta, gdyż wówczas może wypłynąć w czasie pieczenia. Gotowe faszerowane ciasto ułożyłem na wyłożonej pergaminem blaszce i posmarowałem z góry delikatnie roztopionym masłem. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 160 stopni w włączonym termoobiegiem i zapiekałem w nim ciasto przez 15 - 20 minut
Wyprawy kulinarneznowu Wam serwuję Szybki obiadek. Dzisiaj cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kiełbaską chorizo i serami. Pychota! Może nie do końca fit jak to u mnie ale w kuchni liczy się smak a to Najważniejsze!Składniki:2 Średnie cukiniepęczek pietruszki40 g kiełbasy chorizo (ja użyłam pikantnej)40 g sera mozzarelli30 g sera gouda0,5 szklanki kaszy jaglanej5 listków świeżej bazylii
Niezły Młynekrozkładamy na talerzu wyłożonym sałatą, dodatkowo talerz możemy udekorować np. ćwiartkami pomidorów koktajlowych.Na poniższym zdjęciu obok Naleśnikowych roladek z wędzonym łososiem, serkiem i sałatą znajduje się też klops drobiowy faszerowany papryką, który również bardzo polecam.The post Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczasie, kiedy moja baba drożdżowa wyrastała spokojnie w piekarniku, myślałam co tu szybciutko zrobić na obiad. I to był impuls! Będą kieszonki schabowe... faszerowane... tym co akurat mam :) czyli farszem szynkowo-cebulowo-serowym.Przepis nieskomplikowany i nawet początkująca gospodyni z nim sobie poradzi.Jeśli tylko posiada w lodówce:Składniki:schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona od ilości domowników
Walijskie PichcenieWrzesień kojarzy mi się zawsze z jesienią, która zbliża się wielkimi krokami, a jesień kojarzy mi się zawsze z ciastem śliwkowym, faszerowana papryką i przepysznym leczo:-) Korzystając z pysznych, polskich, dojrzałych węgierek upiekłam proste, ucierane ciasto - takie sobotnio-niedzielne do popołudniowej kawki :-)Zapach ciasta i smak węgierek przywołał wspomnienia rodzinnego domu ...Składniki:1 kostka Kasi5 całych jajek1 szklanka cukru2
Walijskie Pichceniewynalazki. Zamarynowana czosnkiem i innymi ulubionymi przez nas przyprawami stanowi aromatyczny dodatek do kanapek. Smakuje wyśmienicie podana z ostrym domowym chrzanem albo musztardą :) Dodatkowo można ją faszerować mielonym mięsem, cebulą,szpinakiem czy warzywami, ale ja zazwyczaj robię ją w tej najprostszej wersji - tylko z przyprawami. Składniki: 1kg boczku surowego bez skóry 2 duże ząbki czosnku sól
Walijskie PichcenieWarzywa wspaniale nadają się do faszerowania! Nawet te, które na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że nie mają ku temu warunków :) Jednym z takich warzyw jest cebula. Po obróbce pokazała nieznane wcześniej, nowe oblicze :) Ogromne (pozytywne) zaskoczenie zarówno dla mnie i moich najbliższych. Cebula podczas obróbki traci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem
Taste Of My Daytwardo i obrać z łupinek ściąć czubki jajek i wyjąć żółtka do miseczki i je widelcem rozgnieść rzeżuchę 3/4 szklanki posiekać i wymieszać majonezem jogurtem,solą, pieprzem, żółtkami faszerować jajka nadzieniem i posypać resztą całej rzeżuchy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchyba moja druga dopiero przygoda z makaronem cannelloni. I choć faszerowanie wąskich rurek sprawiało mi na początku pewną trudność, to jednak myślę, że w najbliższym czasie jakieś danie z użyciem cannelloni powtórzę. Makaron nafaszerowałam mięsem z indyka w pomidorach, z dodatkiem tartej cukinii. Dodałam również kilka pomidorów z oliwy i zielone oliwki, bo prosiły się o niezwłoczne ich zużycie
Czerwień i błękitJeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z 1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto: 0,5kg mąki, jajko, szklanka wody, sól, Zagnieść wszystkie składniki. Farsz: 2 szklanka kaszy, ugotować na pół
Anioły w kuchni