faszerowane - 2000 przepisów (strona:97/134)

Schab w cieście musztardowym 328

roku na Święta przygotowywałam schab faszerowany suszonymi śliwkami lub morelami. Tym razem znalazłam inny przepis, schab na zdjęciu prezentował się bardzo ładnie. Efekt? Idealnie wilgotny, pachnący i pyszny. Polecam - zwłaszcza na szczególne okazje. Na świątecznym stole prezentował się znakomicie. Źródło przepisu: TU.Składniki:1,2 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku3 łyżki olejumały

Pasja Smaku
Nadziewane pory zapiekane w sosie holenderskim 175

części i następnie kroimy te części wzdłuż by powstały łódki. Do tych łódek wkładamy parówkę i przykrywamy drugą częścią pora. Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę sosu, następnie układamy faszerowany pory, układamy na nich plastry pomidorów, oraz plastry żółtego sera. wszystko zalewamy sosem, posypujemy suszonymi ziołami i pieczemy w 160 stopniach przez 40 minut. klarujemy masłotrzepiemy żółtka na parzedo środka

Bon Appetit Małgorzaty
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 168

Przepis na FASZEROWANE CUKINIE I PAPRYKI BRĄZOWYM RYŻEM, FENKUŁEM I WOŁOWINĄ ( NA OSTRO )Składniki potrawy, którą wykonałam w woku:400 g mielonej wołowiny (dobrego gatunku)2 młode cukinie 2 białe papryki2 woreczki ugotowanego al dente brązowego ryżu1 mały fenkuł1/4 papryczka chili100 g sera mozzarella1 mała cebula1 ząbek czosnku1 wiązanka natki pietruszkisól, pieprzolej rzepakowy do smażeniaCukinie i papryki myjemy

Bon Appetit Małgorzaty
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 207

Pomysł na faszerowane rurki makaronowe pochodzi z opakowania makaronu Lubella. To pyszne i pożywne danie.Składniki:makaron cannelloni50 dag mięsa mielonego3 łyżki koncentratu pomidorowegopół szklanki bulionu3 ząbki czosnku1 puszka zielonego groszku20 dag żółtego sera50g masła3 łyżki mąki2,5 szklanki mlekasól, pieprz gałka muszkatołowazioła prowansalskieolejSposób przygotowania:1. Robimy farsz: Mięso smażymy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, koncentrat, podlewamy bulionem. Doprawiamy

Kuchnia domowa Ani
Pita z kurczakiem i sałatką pomidorową 719

studzimy.2. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy mix sałat, posiekaną zieloną cebulkę, dodajemy majonez, ketchup, mięso, mieszamy i doprawiamy do smaku.3. Chlebek pita podgrzewamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, faszerujemy sałatką i podajemy.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kaczka pieczona z pomarańczami i imbirem 252

pomarańczami ? Długo pieczona jest mięciutka a słodkie cytrusy i przyprawy dodają jej mnóstwo aromatu i smaku. Polecam serdecznie bo jest cudowna i niezwykła !Zobacz też przepis na Kaczkę faszerowaną z jabłkami i grzybamiROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Rolada z perliczki 210

obsmażyć w nim bułkę. Dodać do cebuli, dołożyć figi, tymianek, dolać koniak i dobrze wymieszać.PerliczkaPerliczkę umyć, osuszyć a następnie wyluzować czyli pozbawić ptaka kości. Ponieważ nie zamierzamy ptaszyska faszerować a chcemy tylko zrobić roladę, pozbycie się kości jest znacznie łatwiejsze. Używamy ostrego noża do filetowania. Można perliczkę rozciąć od strony pleców  (film 1 ) lub piersi ( film

Stare Gary
Kaczka po pekińsku wg Pascal'a 272

piórka, które pozostały na kaczce. Odkrawamy kuper. Kaczkę osuszamy i układamy na kratce położonej na blaszce. Starty na tarce o drobnych oczkach imbir i czosnek mieszamy ze sobą i faszerujemy nimi kaczkę od środka.Sos do lakierowania:Do miseczki wlewamy 2 łyżki miodu, 1 łyżkę octu ryżowego, 2 łyżki sosu sojowego indonezyjskiego oraz 1 łyżkę sosu ostrygowego. Cynamon, pieprz

Stare Gary
Świąteczny Kulebiak! 162

się tylko raz w roku), krzątaninę po kuchni, wspólnie spędzony czas. Już nie mogę się doczekać!Dziś przedstawiam danie dla miłośników kapusty kiszonej ;) Kulebiak, który w podstawowej, ukraińskiej wersji faszerowany jest mięsem, w naszej kuchni regionalnej pojawia się z kapustą i grzybami.Składniki:1 opakowanie grzybów suszonych1 słoik kapusty kiszonej (znalazłam tylko z  boczkiem i na winie Riesling

Kitchens Alphabet
Pieczona kaczka z jabłkami 223

smarowania naczynia 1. Umytą i osuszoną kaczkę nacieramy mieszanką soli, pieprzu i majeranku.2. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.3. Po wyjęciu z lodówki faszerujemy kaczkę pokrojonymi cząstkami jabłek posypanymi majerankiem i zamykamy wykałaczkami lub zaszywamy.Lekko nakłuwamy nożem skórkę, aby w czasie pieczenia lepiej się wytapiał tłuszcz. Następnie kaczkę przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia

UgotujmyTo.pl
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 316

mowa, to przepyszna potrawa, która choć na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje

Słodko-Słony Świat Ilony
SUSHI 180

dostałam w całkiem poważnej restauracji serwującej wyborne sushi. Podpytałam kelnera co to jest, tam w środku, i bardzo się zdziwiłam, gdy usłyszałam odpowiedź. Ale od tego czasu sama notorycznie faszeruję sushi kurczakiem. Kiedy zdarza mi się o tym wspomnieć w bardziej nobliwym towarzystwie przy okazji rozmów kulinarnych, zostaje zgromiona wzrokiem. Jednak już mówiłam, gdzie to mam. A teraz przejdźmy

Słodko-Słony Świat Ilony
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 209

robię, jak Pan sobie życzy:D Cała przyjemność po mojej stronie - mam ekspresowy i przede wszystkim MEGA TANI obiad, a familia szczęśliwa i najedzona do syta (następnego dnia faszeruję ich nadprogramową ilością wszelakich surówek i jesteśmy kwita ze zdrowowym odżywianiem:D). Bardzo polecam!SKŁADNIKI:4 cebule2 jajka1/3 szklanki mleka1 szklanka bułki tartej1 łyżeczka soli1 szklanka mąki pszennej1 łyzeczka ostrej papryki

Słodko-Słony Świat Ilony
Krokiety z soczewicą i warzywami 290

sposób , mając pod ręką najprostsze składniki!  Jak wiecie jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju naleśników i placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad.Chrupiące i mega sycące!Polecam! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI:- mąka – 1 szklanka- mleko – 200 ml- woda gazowana

Ostra na Słodko
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 150

równej mierze przyczyniali się do powstawania kolejnych smakołyków!I tym sposobem spod naszych rąk wyszła :- ” Zupa chrzanowa podana w chlebie „( fachowo wydrążonym przez Rafała ;) )- ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „- ” Surówka z buraczków „- ” Surówka z marchewki i pora „- ” Surówka z selera „( zrobione przez Mamę i Ewelinę )- „Leniwa

Ostra na Słodko