Takie mieszanki to super sprawa...wystarczy tylko woda i zawartość torebek...Ta gotowa mieszanka zawiera trzy torebki..jedną z mąką , drugą z drożdżami, a trzecią z dodatkami..czyli pestkami dyni i siemienia lnianego oraz ziarnami słonecznika. Ja ziarna i pestki wsypałam do misy robota [ co widać poniżej na zdjęciach , dolałam wodę itd..] ale potem wyjęłam ciasto z misy i zagniatałam
Moje domowe kucharzenienaczyniu wyłożonym papierem...ale następnym razem upiekę i bez papieru.. Do zapiekania: Pyszna zapiekanka ..z makaronu , brokuła... Zapiekane naleśniki.. Do podgrzewania: Kotlety mielone z dodatkiem dyni.. Przepisy będą wkrótce na blogu.. Naczynie żaroodporne za każdym razem spisało się idealnie..Gotowało się idealnie...nic nie przywierało..przy zapiekankach było tak samo..nic się nie przypalało
Moje domowe kucharzeniepolecam zajrzyjcie do tego sklepu..a może znajdzie coś dla siebie.. Tarta biszkoptowa z jabłkami Kinder pingui Przekładaniec jabłkowy Tarta wytrawna Babka z kisieli Chleb z musu dyni
Moje domowe kucharzenieminut. W tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 230 stopni C. Wyrośnięte chleby tuż przed wstawieniem do piekarnika można posypać dowolnym składnikiem, np. pestkami słonecznika lub dyni, czarnuszką, makiem, płatkami owsianymi [ posypką wileńską ]. Wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piec ok. 40 minut, chleb ma się zarumienić. Po wyjęciu z piekarnika chleby wyjąć z foremek i studzić
Moje domowe kucharzeniekiełbasy 1 cebula 1,5 szkl. ryżu około 3 szkl. rosołu drobiowego 2 łyżki smakowitej pajdy z cebulką i jabłkami warzywa [ papryka, groszek, kukurydza, marchewka, fasolka szparagowa, dynia] kilka suszonych pomidorów z oleju sól, pieprz Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalczyku.Dodać warzywa,pokrojone suszone pomidory ,chwilę smażyć na małym ogniu,dodać ryż i dokładnie
Moje domowe kucharzenieorkiszowej 150 g mąki pszennej 450 ml letniej wody 7 g drożdży instant 1/2 szkl. otrąb pszennych 1/4 szkl. ziaren słonecznika [ dałam 1/2 szkl.] 1/4 szkl.pestek dyni [ nie dałam] 1 łyżka soli [ według mnie za dużo] 1 łyżka cukru żółtko i mleko do posmarowania chleba W misce wymieszać suche składniki, czyli mąki, drożdże, ziarna słonecznika
Moje domowe kucharzeniemasła (będą miały lepszy smak niż na margarynie) 3/4 łyżeczki soli 3 łyżki cukru Do dekoracji: 1 jajko łyżka mleka sezam, mak, pestki dyni W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.Masło, mleko, cukier i sól podgrzać w garnku (nie gotować).Mąkę wsypać do miski z drożdżami, dodać podgrzane mleko i dokładnie
Moje domowe kucharzenieprawda nie dałam siemienia lnianego, bo nie miałam, ale ciut pozwiększałam resztę dodatków. 200 ml otrębów pszennych Kupiec 200 ml płatków owsianych Kupiec 200 ml pestek dyni 200 ml pełnoziarnistej mąki żytniej 200 ml ziaren słonecznika 100 ml siemienia lnianego [ nie dałam] 100 ml ziaren sezamu 2 łyżeczki soli 700 ml wody Wszystkie składniki wymieszać i odstawić
Moje domowe kucharzeniezrobić bardzo chrupiące, wtedy nie namokną nam od sosu. Smacznego! Składniki : * sałata lodowa * ogórek * pomidor * ser feta * rzodkiewki * papryka czerwona * 2 kromki chleba * 2 łyżki oleju z pestek dyni * 2 łyżki wody * opakowanie sosu sałatkowego greckiego Prymat Przygotowanie : Warzywa pokroić w dowolna kostkę. Dodać rozdrobniony ser feta. Na suchej patelni przygotować grzanki. Wszystkie składniki sałatki połączyć. W słoiczku wymieszać
Magiczne Życie MartyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Najlepszy chleb jaki dotychczas piekłam! Pyszny, mięciutki w środku z mnóstwem ziaren. Szybki w wykonaniu. Z przepisu wychodzą
Marta Gotujechudego twarogu 6 łyżek otrębów pszennych lub żytnich 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki drożdży instant ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki ziół garść pestek dyni garść ziaren słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni. Studzimy i odsączamy dokładnie, ponieważ pieczarki zawsze puszczają trochę wody. Jajka
Mania Gotowaniadojrzewają na działce, są okazałe, czerwone i pachnące latem. Są idealne do sałatek. Dzisiaj polecam pyszną letnią sałatkę z pomidorów z oliwą, pietruszką, cebulką i miksem prażonych ziaren słonecznika, dyni i orzeszków pini. 2 dojrzałe pomidory myjemy, obsuszamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, doprawiamy je solą i czarnym pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodajemy cukier, ser, jajka, budyń, mąkę i pozostałe składniki. 3/4 masy wylewamy na podpieczony spód, wcześniej podsypany łyżką kakao. Pieczemy kolejne 15 minut. Pozostałą cześć masy, mieszamy z zmiksowaną dynią (300 g), wykładamy łyżką delikatnie na masę. Pieczemy pozostałe 45 minut. temp 180 stopni
SMYKWKUCHNIjajecznica z 1 jajka robiona na parze z dymką, 2 wafle ryżowe - kawa z mlekiem, jabłko - szaszłyki z kurczakiem (przepis na blogu) - duży pomarańcz - kromka chleba z dynią, 1/4 makreli Dzień 5 - 2 kromki chleba słonecznikowego, jajko na twardo, plaster polędwicy wędzonej, herbata zielona - warzywa z kaszą po chińsku (przepis na blogu) - owsianka: szklanka mleka 0%, 1/2 banana
SMYKWKUCHNI