dynia - 15472 przepisów (strona:904/1032)

Sezon szparagowy - zielone warzywa w natarciu. 276

kiełki (to co mamy właśnie w lodówce) następnie zielone warzywka, ja wykorzystałam: fasolkę szparagową, zielone szparagi, groszek, brokuły dodatkowo dobrze smakują podprażone nasionka, orzechy mogą to być nasiona słonecznika, dyni, sezam albo jakiś gotowy miks na dressing: 1/2-1 limonki, łyżka oleju sezamowego (można też użyć oliwę), łyżeczka miodu, łyżka sosu sojowego, 1 posiekana chili (można też użyć

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka z buraka à la caprese 319

układamy naprzemiennie na sałacie, na wierzchu układamy mały świeży listek bazylii. Delikatnie buraki wcześniej skropiłam octem balsamicznym. Doprawiamy sałatkę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika, dyni oraz orzeszkami piniowymi. The post Sałatka z buraka à la caprese appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupy 140

Zupa krem z dyni Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Zdrowe ciasteczka owsiane z ziarnami i suszonymi owocami 345

domu. Świetnie sprawdzą się też orzechy i żurawina.  Składniki na 20 ciastek: 3 szklanki płatków owsianych (u mnie Kupiec) 3 łyżki sezamu 3 łyżki słonecznika 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki posiekanych płatków migdałów 2 łyżki rodzynek 2 łyżki pokrojonych suszonych śliwek 2 łyżki pokrojonych suszonych moreli 5 łyżek miodu 10 łyżek wody 2 łyżki soku z cytryny ( można

Ze smakiem i z pasją
Współpraca z symbio.pl 147

wstążka eko * płatki 5 zbóż eko * sok pomidorowy eko * konfitura truskawkowa bez cukru eko * mix owocowy eko * orzechy nerkowca eko * sok z granatu eko * sól morska gruboziarnista  * pestki dyni eko * makaron pszenny razowy świderki eko  Cieszy mnie fakt, że mogłam sama przygotować listę produktów, nikt mi nic nie narzucał a i nie miałam problemu z zaakceptowaniem wybranych produktów

Magiczne Życie Marty
Żółta cukinia w roli głównej - cukiniowa zupa krem i warzywny obiadek malucha!!! :) 158

mniejsze cząstki - można ją troszkę podsmażyć. I wkładamy do zupy. Posypujemy wyciągniętymi wcześniej warzywami. SMACZNEGO!!! Warzywny obiadek malucha: Składniki: 2 marchewki; 1 pietruszka; mały kawałeczek selera; ziemniak; pół małej dyni; przegotowana woda; Warzywa (najlepiej z ekologicznych upraw lub z własnego ogródka :) ) obrane i umyte kroimy w podobnej wielkości kawałki, tak żeby mieć pewność, że równo się ugotują. Gotujemy

Miksturownik
Eliksiry młodości 160

suszone itp. - czasem dorzucam parę żurawin, śliwek suszonych lub suszonych wiśni (nie wiedziałam, że w ogóle coś takiego istnieje!) I dodatkowo 1 lub 2 z poniższych produktów : zmielone pestki dyni zmielone pestki słonecznika płatki migdałowe zmielone orzechy nerkowca kilka pastylek drożdży piwnych łyżeczkę skrzypu Miksuję i staram się popijać lub powoli zjadać łyżeczką - bo czasem wychodzi bardzo gęsty koktajl - przez

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kolejne curry do kolekcji:) 150

naciowy. Nie jest może najlepsza teraz pora do konsumowania selera naciowego, ale jego smak odkryłam dopiero niedawno, bo długo funkcjonował u mnie jako mało smaczne warzywo (podobnie jak kiedyś dynia, cukinia czy awokado), dlatego rozumiem niespecjalnie chętne nastawienie do niego mojej rodziny i jem sama (do czego jestem zresztą przyzwyczajona nie tylko w kwestii jedzenia selera;) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 136

także na FB:  TU W ofercie znajdziecie także inne oeleje oraz nasiona. olej z ostropestu olej z wiesiołka olej  z czarnuszki olej słonecznikowy olej z pestek dyni olej rzepakowy Olej postanowiłam włączyc dod diety mojej córki Natalii. Zmaga się ona z Atopowym Zapaleniem Skóry i nadmiernym wysuszeniem. Zawartość kwasów OMEGA 3 w olejach, powinna wpłynąć korzystnie

kolorowotorcikowo
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 178

sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty Były też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.  Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu.   Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser - mus śliwkowy z przyprawami korzennymi

kolorowotorcikowo
Pesto szpinakowo, bazyliowo, migdałowe 265

dlatego, że możemy przygotować go z różnych produktów, odbiegając od klasycznego pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych. Zamiast orzeszków pinii warto użyć orzechów włoskich, migdałów, pestek słonecznika czy dyni. Bazylię zastąpić możemy niemalże każdą zieleniną, np szpinakiem, rukolą, zieloną pietruszką, a nawet liśćmi rzodkiewki. Składniki: 1,5 szklanki liści szpinaku  1/2 szklanki liści bazylii 3 duże ząbki czosnku

kolorowotorcikowo
Browar Zamość - opinia 236

czasu i dzięki temu więcej spróbowaliśmy. Na początek zdecydowaliśmy się zamówić zupy: Mąż wybrał gulaszową zupę węgierską z wieprzowiną (8 zł), a ja zdecydowałam się na zupę-krem z dyni z kluseczkami szpinakowymi (7 zł). Gulaszowa była bardzo dobrze doprawiona, treściwa i wyjątkowo smaczna. Za tą cenę zdecydowanie warto. Moja zupa dyniowa była kremowa, z bardzo dobrymi kluseczkami

Pasja Smaku
BUŁKI PSZENNO-ŻYTNIE 141

bułeczek. Składniki: 450g mąki pszennej np.tortowej 100g mąki żytniej żurkowej(chlebowej, 720) 20g drożdży 350ml letniej wody  1 1/2 łyżeczki soli(płaskiej) 50g ziaren(słonecznik,dynia,siemię itp.) 2 łyżki oleju lub 30g oleju kokosowego     Z drożdży, 2 łyżek wody i łyżki mąki zrobić zaczyn. Odstawić aż :ruszy. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, ziarna, zaczyn

Smaczne Zdrowe
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI JASNY Z ZIARNAMI NA DROŻDŻACH 227

orkiszowej jasnej ( u mnie typ 750)* - 0,5 szkl mąki żytniej chlebowej ( jasnej)* - 1,5 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej - 25g drożdży - po 40g ziaren ( siemię lniane, słonecznik,dynia- łącznie 120g) - 50g ziaren amarantusa - 40g płatków orkiszowych - 0,5l ciepłej wody * z lekkim czubkiem Drożdże rozkruszyć w kubeczku z 1 szklanką ciepłej wody( nie gorącej) i płatkami orkiszowymi. Odstawić

Smaczne Zdrowe
ROGALIKI MARCHEWKOWE LUB DYNIOWE Z NUTELLĄ 202

punkcie. Już się zapowiadają na następne. Więc kolejne już chyba z podwójnej porcji, tak bym załapała się choć na kilka z powidełkami. Składniki: - 200g surowej marchewki ( lub dyni) startej na drobnych oczkach - 200g zimnego , dobrego masła - 200 mąki orkiszowej białej - 1-2 łyżki ksylitolu - nutella Wszystkie składniki zagnieść . Można schłodzić ale nie trzeba. Podzielić na 2-3 części. Każdą część

Smaczne Zdrowe