zaliczane są do produktów SUPER FOOD. Kupisz je w sklepach z półkami ze zdrową żywnością. Wersja bez glutenu Składniki: 90 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 100 g ziaren siemienia lnianego 140 g płatków ryżowych albo gryczanych 70 g orzechów (laskowe/migdały/ziemne) 50 g nasion chia (można zastąpić żurawiną) 4 łyżki nasion babki płesznik 1 łyżeczka
Bon Appetit Małgorzatydyniowa kasza owsiana z gruszką (w środku) i pestkami dyni prażonymi w ksylitolu i cynamonie ~ Chyba jako jedna z ostatnich bloggerów śniadaniowych rozpoczynam u siebie sezon dyniowy...Wczoraj postanowiłam sprawdzić, kiedy zrobiłam to w poprzednim roku i okazało się, że...18 września :D Czyli dokładnie rok temu (no, minus jeden dzień) - przypadek? :D KLIK I w sumie wtedy też było
breakfast of dreamssezonie na dynie nie warto zapominać o patisonie. Można z niego zrobić wiele różnych dań, ale ze względu na swoją twardą skórkę i wielkość świetnie nadaje się do nadziewania. W zależności od wielkości patisona porcja może być na 2 lub nawet na 4 osoby, a w takim daniu nie tylko smak, ale i forma podania przykuwa uwagę
Milion Smakówsięgaj po nią, kiedy tylko masz ochotę. Składniki: 2 ½ szklanki owsianych płatków górskich ½ szklanki roślinnego mleka, np. migdałowego 1 szklanka suszonej żurawiny 1 szklanka mieszanki pestek słonecznika, dyni i sezamu ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki syropu klonowego 3 duże łyżki masła migdałowego Piekarnik rozgrzej do 130 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Płatki wsyp do dużej miski, zalej mlekiem
Roślinna - blog wegańskiPowinnam mieć jakiś oficjalny zakaz pieczenia drożdżówek, mówię Wam. O ile tortu, czy jakiegoś ucieranego ciasta umiem sobie odmówić (ok, … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniPrzelać do suchej miski, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia. Przestygniętą masę wlać na schłodzony spód, wstawić do lodówki na ok 30 min. Udekorować jagodami, żurawiną, pestkami dyni i startą czekoladą. Schłodzić i gotowe.Proporcje są na blachę o wymiarach 30 cm.. Smacznego
Gaździnka warzykalina- z sadzonki od mamy. A tak, żeby utrzymać ilość pracy czekającej na wykonanie, skoro dziś posadziliśmy ostatnie egzemplarze z kolejki, właśnie kupiliśmy dziesięć kilo dyni hokkaido, trochę czosnków do wsadzenia i barbulę, którą trzeba jeszcze poważnie przemyśleć. Bo nie może być próżni
les mirabellesSkładniki: 140 g mąki pszennej razowej 60 g brązowego cukru 100 ml oleju roślinnego 50 g płatków owsianych pół łyżeczki imbiru w proszku łyżeczka kakao 50 g puree z dyni lub mały banan łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy Przygotowanie: Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta
greenscarfteż jakoś nie za bardzo za polentą..ale Piemont, moi Kochani Piemont to są ludzie, którzy wsuwają polentę ze wszystkim, do wszystkiego i popijają winem. Kochają polentę, kochają wino, dynie, sery- słynny ser o nazwie TOMA, nie ma sobie równych! Kochają kasztany, warzywa i kapustę oraz czosnek! I kochają się u siebie spotykać, obowiązkowo! Na kolacjach! Mieszkając w Condove prov.Turyn
Z Kuchni Do KuchniOrkisz wraca do łask. Znany i uprawiany już w starożytności, teraz po prostu modny. Umówmy się jednak – na takie mody nigdy nie należy kręcić nosem
Mam To Na Widelcuczerwonej soczewicy Przepis na jeden słoiczek ok. 200 g Potrzebujemy: - pół szklanki nieugotowanej czerwonej soczewicy - 3-4 spore suszone pomidory w oleju (ja używam tych biedronkowych z pestkami dyni, które też wrzucam do pasty) - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: 1. Soczewicę wrzucamy do garnka i zalewamy 1 szklaną wody (proporcje soczewica:woda mają być 1:2). Odrobinę solimy
Bananowe Poleblendujemy na gładki krem. 3. Krem przekładamy do miseczek, na środku robimy kleksa z kwaśnej śmietany, posypujemy natką pietruszki. Możemy również podać z groszkiem ptysiowym, grzankami lub prażonymi nasionami dyni. Smacznego
My Culinary ArtPowoli zaczynam się oswajać z porannym wstawaniem, choć muszę przyznać, że nie było łatwo. To chyba już ten wiek, bo … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniłyżki cukru 1 łyżeczkę soli 1/1/4 łyżeczki drożdży suchych (5 g) 350 ml wody letniej 1 jajko do posmarowania ziarna do posypania (mak, sezam, czarnuszka, pestki dyni, słonecznika, itd.) ok 2 litrów wody do parzenia SPOSÓB WYKONANIA : Mąkę, sól, drożdże 1 łyżkę cukru wsypujemy do miski, dodajemy wodę i wyrabiamy ciasto na gładkie i elastyczne
Basia w kuchnimniejszej ilości składników, ale na pewno go powtórzę. :) Składniki: 1,5 łyżki płatków owsianych 1 jajko 1 łyżka cukru trzcinowego aromat śmietankowy szczypta proszku do pieczenia nasiona dyni Sposób przygotowania: Płatki zalewamy wrzącą wodą i czekamy, aż całkowicie wchłoną wodę. Następnie wbijamy jajko, dodajemy aromat, cukier, proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy nasiona pestek. Wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy
Truskawkowa Fiesta