kolejny dzień odchodzi do przeszłości. Za oknem coraz szybciej robi się ciemno, a to zdecydowanie odbiera mi energię. Dobrze, że dary jesieni pozwalają cieszyć się kolorami na talerzu. Dynia i marchewka doskonale poprawiają nastrój. Czasami nie trzeba ich aż tak wiele by poczuć chęć do działania. Dziś mój talerz zdobią pomarańczowe wstążki z marchewki. Niby nic wielkiego, a jednak
Przysmaki Karolkicynamonem oraz tymiankiem kasza z pesto z grillowanej cukinii kasza z grillowanym kurczakiem i pomidorami kasza z białym serem i pomidorami kasza z grillowaną cukinią i prażonymi pestkami dyni kasza z kiełkami z patelni z curry, z avocado i rukolą kasza z białym serem, bazylią i chilli Jeśli chcecie, chętnie podam Wam przepisy na różne moje ulubione kasze. A jakie
Naturalna Kuchniajuż kiedyś wspominałam, uwielbiam samodzielnie robione, domowe pasty na kanapki. Dzisiaj przepis na kolejną z nich, tym razem z buraczkami. Klasyczny hummus jest rewelacyjny, lecz z dodatkiem marchewki, dyni, buraków nabiera zupełnie innego wymiaru smaku. Świetnie sprawdza się nie tylko jako zimna przekąska, ale również jako smarowidło na kanapki i jako dodatek do potraw. Składniki: - 200g suchej ciecierzycy
Be Fit Be Strongsałatki z mocnym smakiem czosnku i delikatnością brokuła. Próbowaliście? Składniki ( 2 duże porcje): 2 garści mixu sałatkowego z botwinką pół papryki czerwonej 2 łyżki ziaren słonecznika i dyni opakowanie sera bleu village 25dag brokuła garść grzanek czosnkowych pieprz Sos czosnkowy 300ml śmietany 18% 5-6 dużych ząbków czosnku sól, pieprz szczypta cukru Przygotowanie: Śmietanę przelewamy
ChilliJemyKochani, czy wy już wiecie jaki bedzie Wasz patern na halloweenowej dyni, mój pomysł na zeszły rok był taki jak powyżej...a co bedzię się działo w tym roku? Sama jeszcze nie wiem :) A już niedługo dyniowe jedzonko i mam nadzieję halloweenowe słodkości :) Ściskam :D Filmik znajdziecie również: https://www.youtube.com/watch?v=nXbOk5-cKjQ i tutaj: https://www.facebook.com/Vogetville-1480674998887411/timeline/ A na dole
KreatywnePinyMięso w udka kroimy i dodajemy do zupy. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy jogurt i ponownie miksujemy. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni i słonecznika, kleksami jogurtu oraz grzankami. SMACZNEGO
Mój Smak na Życieszklanki wina Cebulę przesmażyć, dodać musztardę i podlać winem, smażyć jeszcze przezz kilka minut, aż część wina odparuje. Podawać z sałatką, np. ze świeżego szpinaku z marchewką i pestkami dyni z sosem balsamiczno miodowym. Smacznego
Codzienne Gotowaniepostanowilismy przygotowac jakies "straszne" jedzenie. Wraz ze mna halloweenowe potrawy przygotowaly Gin , Ola i Maggie . Jak zapewne zauwazyliscie na blogach juz od pewnego czasu pojawiaja sie palce, pajeczyny, dynie... Ja nie przepadam za pieczeniem i slodyczami, a nic wytrawnego tez nie przychodzilo mi do glowy, co bylo by zwiazane z dniem duchow i jeszcze jakos odpowiednio wygladalo. Ostatecznie
Codzienne GotowaniePrzedstawiam kolejny zestaw jedzenia do pracy. Ponieważ uchowała mi się w domu jeszcze jedna dynia, będzie dyniowo i pomarańczowo ;) Śniadanie : Sałatka z tuńczyka, karczochów i ryżu. Lunch : Pulpeciki drobiowe w sosie dyniowym na mleku z ryżem. Przekąska : Placuszki dyniowe smażone bez tłuszczu. Smacznego
Codzienne Gotowaniepyszne i zawsze się udają :) Z poniższego przepisu wyszło mi 16 dużych batonów . ~ Energetyczne batoniki musli ~ Składniki: 300g płatków (u mnie owsiane) 150g suszonej żurawiny 80g pestek dyni 60g wiórków kokosowych 60g mielonych migdałów 40g pestek słonecznika 40g poppingu z amarantusa (1szkl.) 30g sezamu 30g brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70g masła 320g miodu 1 łyżka tahini (opcjonalnie
Kuchenny Skrawek Niebawyśmienicie. Składniki: -3,5 szklanki mąki 650 -4 dkg drożdży -łyżeczka cukru -250 ml ciepłej wody -łyżeczka soli -4 łyżki oleju -nasiona białego i czarnego sezamu, słonecznika, dyni i siemienia lnianego Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy 50 ml wody, 4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dolewamy pozostałą wodę, dodajemy sól i pozostałą mąkę
Maminek kulinarnyostygnie. Chleb pachnie mocno ogórkowo. Do tego stopnia, że gdy jecie kanapkę z nim, ludzie myślą, że macie wewnątrz kiszone ogórki ;) ----------- Podobne: Chleb marchewkowy na zakwasie Chleb z dynią i chili Chleb toskański
Weekendy w domu i ogrodzietłuszczem? Nie smażyć ich w gorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi ich tyle, że najedzą się nimi trzy osoby, jeżeli będą one dodatkiem do dania
Be Fit Be StrongW końcu nastał ten dzień! Już nie mogłam się doczekać, jednak musiałam siedzieć cicho – co sporo mnie kosztowało! Ale … Nareszcie, dzisiaj … Wpadłam do saloniku prasowego i
Garniec Magaliemąki (3 szklanki, u mnie była to 1 szklanka mąki żytniej razowej, 1 szklanka mąki kokosowej i 1 szklanka mąki pszennej) 2 duże banany 200 g puree z upieczonej dyni (można pokusić się o zastąpienie jej dodatkowymi bananami) 2 płaskie łyżeczki cukru jabłka w ilości odpowiedniej do wielkości jabłek, u mnie było to 8 malutkich jabłek farsz: cynamon *cukier (użyłam
greenscarf