Kulinarnych wyprawach Jamiego". Czekałam tylko na jagody by je poczynić! Są niebywale delikatne, miękkie, idealnie wilgotne i puszyste a połączenie jagód z pomarańczą zachwyciło mnie zdecydowanie! Seksowne drożdżówki
Dzieje kuchennej Wiewiórywodą, dodajemy gałązkę mięty (świeżej lub suszonej) i gotujemy. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 2-3 minuty, słodzimy do smaku, przykrywamy pokrywką i całkowicie studzimy. Smacznego!!! A w tle widzicie drożdżówki z rabarbarem i truskawkami
Kuchnia domowa Aniszklanki wrzątku. Na wierzch ciasta wykładamy plasterki truskawek i wylewamy tężącą galaretkę. Ciasto schładzamy w lodówce. Smacznego!!! Zapraszam też na inne wypieki z truskawkami: Ciasto z truskawkami Drożdżówki z rabarbarem i truskawkami Ciasto truskawkowo-kawowe Torcik serowo-truskawkowy Muffinki z truskawkami
Kuchnia domowa AniSezon na jabłka w pełni. Zapraszam na pyszne drożdżówki, w sam raz do pracy, na śniadanie, do kubka kakao lub z czymkolwiek wolicie :) Składniki: Ciasto: pół kg mąki 2 jajka 50 g drożdży pół szklanki cukru pudru 1 czubata łyżka margaryny lub masła 1 szklanka mleka szczypta soli Nadzienie: 3-4 jabłka pokrojone w kostkę 1 łyżeczka cynamonu
Kuchnia domowa Aniwcześniej przygotowanych słoików, zakręcić, pasteryzować przez 5-10 minut. 5. Jak już wspominałam, wyszło mi 5 słoiczków po 150 ml. Powideł używam głównie do przekładania ciast lub do drożdżówek. Smacznego
Kuchnia domowa Anirownie smaczna,tak samo zdrowa i prostsza w obsludze.Nie ma potrzeby mieszania borowek z maka.Po raz pierwszy robilam ciasto drozdzowe na maslance.Jest doskonale,bardzo plastyczne,naprawde godne polecenia.Na drozdzowki jest zawsze dobra pora.Poza tym to najzdrowszy i najmniej kaloryczny slodki dodatek do kawy lub na drugie sniadanie,a te upieczone w domu nie maja sobie rownych.Zapraszam do przepisu.Skladniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Piekliście ciasto drożdżowe przy uchylonych drzwiach piekarnika? Ja już tak…:) Przepis znalazłam u Mysi i na tyle mnie zaintrygował, że oczywiście zabrałam się zaraz do pracy… Drożdżówka wyszła lekka, delikatna i puszysta. Wspaniale smakuje z rabarbarem ale też będzie dobrze smakować z innymi owocami. Przepis warty powtórzenia. Ja po ponad tygodniowym wyjeździe ciągle nie mogę wrócić do codziennej
UgotujmyTo.plSezon na maliny w pełni i trzeba z niego korzystać! Robimy z nich dżemy … przetwory … serniki … drożdżówki … ucierane ciasta … Ja postanowiłam zrobić tartę! Nie miałam z nią wiele roboty, gdyż robi się ją bez pieczenia … błyskawicznie … a z talerzy znika w ekspresowym tempie! Delikatna masa serowa i soczyste owoce zachwycą każdego! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoBędę Wam to powtarzać do znudzenia : uwielbiam kruszonkę! Z ciast … drożdżówek … muffinek czy innych przysmaków zawsze wyżeram ją w pierwszej kolejności! Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych muffinek – truskawkowe z chrupiącą migdałowo – kokosową kruszonką , która zdecydowanie króluje na całości! Delikatne wnętrze świetnie z nią współgra! Sklepy i targi obfitują już w truskawki
Ostra na SłodkoNarobiłam smaka samym zdjęciem , co?! ;) Czasami jest tak , że nudzą nam się zabierane codzienie do pracy kanapki czy drożdżówki , a nie mamy możliwości zjeśc ciepłego obiadu. Ja należę właśnie do tego grona :( Staram się nie narzekac jednak i często przyrządzam sobie przeróżnego rodzaju placuszki , naleśniki , bułki czy też innego łatwe do zabrania smakołyki. Tym razem postawiłam na drożdżowe muffiny
Ostra na SłodkoSezon na rabarbar jest więc trzeba z niego korzystać. Zrobiłam już pyszne Drożdżówki z budyniem i rabarbarem … kompot … więc przyszła pora na jedno z moich ulubionych ciast – drożdżowe z mnóstwem chrupiącej kruszonki! U mnie oczywiście kruszonka musiała być zrobiona w podwojonej ilości , bo wyjadałam ją przy każdym spojrzeniu na ciasto ;) Ciasto z tego przepisu wychodzi niesamowicie puszyste
Ostra na Słodkosezonu rabarbarowego staram się korzystać na maxa! Zrobiłam już ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką . Zrobiłam też smakowite drożdżówki … więc teraz przyszła pora na ciasto biszkoptowe. Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku! Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną
Ostra na SłodkoSezon rabarbarowy z pełni , więc korzystajmy! Z rabarbarem robiłam już jak wiecie ciasto drożdżowe i ciasto budyniowe . Ostatnio były też drożdżówki i ciasteczka fornetti z rabarbarem. Dziś mam dla Was przepis na ciasto jogurtowe ucierane. Niesamowicie miękkie , puszyste , a zarazem wilgotne. Słodkie ciasto w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem tworzy fantastyczną całość , która posmakuje nawet tym , którzy za rabarbarem nie przepadają
Ostra na Słodkogotowe z puszek niekoniecznie są zdrowe i smaczne, mimo że nie wymagają od nas żadnych przygotowań. A domowa masa jest idealna do świątecznego makowca, strucli makowej czy chociażby drożdżówek. Zapraszam. A i można ją zamrozić i użyć do ciasta po rozmrożeniu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpokusi :). Ale z drugiej strony trzeba na nie czekać do następnego roku. ja sądzę, że jeszcze w tym roku rozraduje moją rodzinkę podsuwając im pod nosek, tą pysznie pachnącą drożdżówkę :) Składniki: (na ok. 30 sztuk) 1 kg mąki 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 1/3 kostki masła 2 i 1/2 szklanki mleka 6 łyżek słodkiej śmietanki (30%) 80 g drożdży
Moje pyszne gotowanie