Kupiłam rabarbaru za dużo. Tylko i aż to było powodem, dla którego zrobiłam kolejne ciasto z rabarbarem. I uważam, że warto :) Ciasto z lekko zmodyfikowanego przepisu
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nigdy w życiu nie wiedziałabym, że istnieje ktoś taki jak Siostra Aniela, gdyby nie moja Babcia. Babcia upodobała sobie ten przepis na rogaliki i katuje częstuje
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Oczywiście, nie jest trudno go zrobić:). Inspiracja od Lindy:). Pyyyszne! Składniki na nadzienie: kilka łyżek oleju 1 cebula 1 szklanka pokrojonych pieczarek (lub
Qlinarnie i QlinarniePieczenie bułek sprawia mi dużą przyjemność. Nie ukrywam również, że przyjemne jest jak szybko znikają. W wypadku tych paluchów to dobrze, bo następnego dnia sporo tracą
Polska ZupaRogaliki według tego przepisu zawsze wychodzą niesamowicie pulchne, nigdy nie zawiodłam się na tej recepturze. Jeżeli tylko będziemy mieli świeże drożdże to sukces murowany. Na
Jadło i czytadłoMiały być drożdżówki, ale skusiłam się na zrobienie gwiazdy. Wbrew pozorom nie jest to wcale takie trudne, a takie ciasto ślicznie wygląda i łatwo można sobie
e-PrzepisyKulinarneKto nie lubi rogalików? Są z marmoladą, z czekoladą, polane polewą czekoladową, lukrem czy posypane cukrem pudrem. Składniki: Ciasto: 50 g drożdży 1/2 kostki margaryny 2
W kuchni bez szafekNazwa "bliny po Wileńsku" jest w tytule nieprzypadkowa, bo to kolejny przepis mojej Mamy, która właśnie z Wilna pochodzi. Są one jak i inne przepisy
Gosia gotuje2 x budyń o smaku bananowym (na 500 ml mleka) 700 ml mleka 2 łyżki cukru pudru 1 serek homogenizowany 220 g (najlepiej bananowy) 2
Świat Domowej KuchniPrzepis od znajomej. Trochę przeze mnie zmodyfikowany przez dodanie konfitury węgierkowej i lukru. Przepis bardzo prosty bo ciasta nie trzeba ugniatać, nie trzeba jakoś specjalnie przy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comMam coraz więcej szacunku dla drożdży i tego, co dzięki nim można zrobić. A skoro pączki już były, to dziś będą maślane bułeczki. Idealnie pasują do
W SMAKCzarny chleb zobaczyłam kiedyś podczas losowych poszukiwań w sieci. Nie pamiętam już, co było ich celem, ale pamiętam swoje zaskoczenie, gdy zobaczyłam absolutnie i doskonale czarny
Gotuj z Blue RavenOd rana w kuchni, bo potem mnóstwo innych obowiązków,spotkań...fajne te ferie;) Przepis już jutro:)
Anioły w kuchni