Stałam się szczęśliwą posiadaczką masy (miazgi) z białego maku. Zastanawiałam się do czego jej użyć. Niespodziewanie, jakby czytając w moich myślach z pomocą przyszła
Kuchnia w opałachTym ciastem zostałam zainspirowana przez Justynę z www.bistromama.pl . Odkąd poczułam jego smak, nie mogłam przestać o nim myśleć Z różnych przyczyn odkładałam jego upieczenie na później
Kuchnia w opałachPulchniutkie i mięciutkie. Rozpływają się w ustach :) Idealne do "torebki", do pracy, szkoły. Pyszne! Tylko pamiętaj, podziel się z innymi :D Ciacho: - 800 g mąki pszennej
Zdrowie na języku :PCiasto szczególnie zasmakowało Mamie. Jest delikatne, mięciutki, nie za słodkie. Szkoda, że nie ma już dyni w zapasie :( Składniki: - 3 szklanki mąki
Zdrowie na języku :PPo tym placku trudno mi stwierdzić jednoznacznie, czy to ciasto, czy klasyczne ciasto do pizzy jest smaczniejsze. Z pewnością upiekę i pizzę, ale i to ciasto
Blondynka GotujeTo ciasto to absolutny hit. Jest pyszne, banalnie proste i imponująco wygląda. Od razu podkreślam, że przepis, jest przepisem Olgi z bloga Początkująca pani domu
W kuchni wieczoremPrzepis na sfotografowane bułeczki znajdziecie na blogu White Plate. Liska dodaje do nich kandyzowaną skórkę pomarańczową, której ja nie miałam pod ręką, więc zrobiłam
W kuchni wieczoremTapenada to pasta, której głównymi składnikami są oliwki, kapary oraz oliwa. Obok nich, w zależności od wersji, w jej składzie mogą znaleźć się np czosnek, suszone
Smakowity Blog KulinarnySkładniki:Ciasto:2 szklanki maki 550 łyżka oliwy z oliwekłyżeczka soli 3/4 szklanki wody10 g drożdżyłyżeczka cukruFarsz:500 g pieczarek300 g kapusty kwaszonejcebulkałyżka masła2
Moje pyszne gotowanie„Skręcaki” z figami mielonymi są drożdżówkami wystrzałowymi. Pestki fig fajnie pod zębami strzelają i ciekawą słodycz ciastu dodają.Składniki:150 g fig suszonych,400 g
Moniki SmakołykiSylwester lada dzień, prezentuję więc propozycję pysznej przekąski. :-) Pyszne, mięciutkie rożki z nadzieniem, z posmakiem sosu teriyaki zrobią furorę na każdej imprezie. Smakują dobrze na gorąco
Szefowa kuchniBardzo chciałam wziąć udział w konkursie w Małej Cukierence. Z tejże okazji powstały babeczki. Był sobotni ranek pachnący słońcem, ciepłem i poranną kawą. Małżon wziął kosze
Dzieje kuchennej WiewióryW tym roku odkrywam na nowo gruszki. Kiedyś pochłaniałam je namiętnie, szczególnie te twarde i chrupiące, dzisiaj piekę gruszkowe ciasta, smażę racuchy z tymi słodkimi a
Dzieje kuchennej WiewióryLubię czytać książki i to bardzo. Poznawać nowe kultury, dawne dzieje ale i odpływać do nieograniczonych światów fantazji. Moja mama zawsze czytała, czy to w metrze
Dzieje kuchennej WiewióryZ moimi kubkami smakowymi stało się coś dziwnego... i nie, nie jestem w ciąży! od jakiegoś czasu to co kiedyś było dla mnie przepyszne przestało takie
Dzieje kuchennej Wiewióry