Dziś nasza kolejna propozycja dania z makaronem domowym – makaron z pomidorami i cukinią. Jeżeli lubicie smaki kuchni tajskiej lub indyjskiej
Kuchenne WariacjeZapiekanka z kalafiorem z makaronem domowej produkcji to danie bardzo delikatne, idealne dla warzywnych niejadków. Oprócz kalafiora zawiera domowy makaron, sos beszamelowy i grubą warstwę przypieczonej bułki tartej. Jest to danie bezmięsne, może być podane na obiad lub na kolację. Jeżeli nie macie czasu zapiekankę z kalafiorem możecie zrobić z gotowym pełnoziarnistym makaronem. Przepis na zapiekankę znalazłam na stronie Olgi
moj przepis naBardzo prosty przepis na domowy makaron, wersja podstawowa. Ciasto robimy z 1 kg mąki, 1 czubatej łyżki soli, 2 szklanek ciepłej wody i 1/3 szklanki oleju. Wszystko dokładnie mieszamy w misce i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na 15-30 min., potem dzielimy na części i wałkujemy na posypanym stole na grubość 2 mm mocno przesypując mąką. Następnie kroimy
chleba naszegoDomowy makaron W dzisiejszych czasach mało komu, chce się robić domowy, gnieciony makaron. Wchodzi się do sklepu i jest...drobny, gruby, kolorowy, długi, krótki, jakie tylko chcecie. Ale uwierzcie mi, żaden nie będzie smakował Wam jak ten zrobiony własnoręcznie. Bez wyszukanych dodatków, prawdziwy, jajeczny makaron. Wymaga tylko troszkę pracy, ale bez obawy, szybko opanujecie gniecenie i z radością będziecie chcieli
na moim stole...Dzisiaj mamy dla Was propozycję na spaghetti carbonara z domowego makaronu :) Składniki na spaghetti carbonarę: - 150 g świeżego cienkiego makaronu
Kuchenne Wariacjesklepach można kupić coraz lepsze i smaczniejsze makarony, ale nie ma to jak zrobić swój własny domowy makaron :) Robienie makaronu
Kuchenne WariacjeMakaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!solić przed zarobieniem ciasta. Sól powoduje, że makaron będzie się dłużej suszył a w słoiku będzie wilgotniał. Mam nadzieję, że skorzystacie z tego przepisu i zrobicie prawdziwy, domowy i smaczny makaron. Już nie raz przekonaliście się, że domowe przetwory mają łatwe, czytelne przepisy a samo wykonanie nie nastręcza trudności. A jak smakuje? O tym się przekonacie kiedy go zrobicie
Kuchnia u Krysinajwiększego makaronowego eksperta, czyli mojej Babaci Mieci. Wyciągnęłam zalegającą w szafce maszynkę do makaronu i tak powstał przepyszny makaron do rosołu. Dziś dzielę się z Wami tym przepisem. Domowy makaron. Składniki na 6-8 porcji: 400 g mąki pszennej 2 całe jaja 2 żółtka spora szczypta soli kilka łyżek wody Na stolnicę przesiewamy mąkę i sól, w kopczyku robimy
MiksturownikBałam się, że samodzielne przygotowanie makaronu nie będzie prostą sprawą. Na szczęście okazało się, że wcale nie jest to trudne. Każdy wie, że domowy makaron ma niepowtarzalny smak. Moja propozycja nie dość że smakuje, to jeszcze pięknie wygląda! :-) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 nieduże buraki 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek łyżeczka soli Przygotowanie: Buraczki ugotowałam na parze
Kulinarny PamiętnikChyba najszybszy w przygotowaniu makaron jak możemy przygotować :) Domowe spaghetti carbonara smakuje wyśmienicie, jednak najlepiej zaraz po przygotowaniu. Tak więc raczej na obiad do pracy za bardzo nie będzie się nadawał, lepiej przygotujcie go w 15 minut zaraz po powrocie do domu. Przepis na ten pyszny makaron znajdziecie poniżej. Porcja dla 2 osób. Domowe spaghetti carbonara – składniki 100g boczku(...)dodajemy do smażonego boczku, podsmażamy całość razem przez chwilę, następnie wlewamy masę jajeczną i całość podsmażamy aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy na talerze i cieszymy się pysznym makaronem. Smacznego! Post Domowe spaghetti carbonara pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świetnie, a powstało oczywiście przez przypadek. Danie do przygotowania w 15 minut, gdy nie masz czasu na gotowanie lub upalana pogoda nie zachęca do ślęczenia w kuchni. Wykorzystałam resztki domowego makaronu, wiadomo domowy najlepszy, ale ulubiony kupny też się nada. Składniki na 2 osoby: 250 g makaronu 3-4 łyżek pesto z rukoli pestki z granatu pomidorki koktajlowe parmezan
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jedno, ani drugie. I co to człowiek ma z tego życia, nawet sny są na przekór. Eehhh :) No dobra, zostawmy gołe baby na później, teraz pora na makaron. Taki domowy makaron naprawdę warto zrobić, to przecież od razu +10 do lansu w towarzystwie. Stoisz sobie w grupce panienek, one o ciuszkach gadają, o butikach i innych rzeczach, o których
Marder&Marder Manufacturezwykłego lenistwa , ponieważ często robię dania używając makaronów mam zamiar odsyłać moich ulubionych czytających do tego posta. W innym wypadku post na jakieś danie byłby STRAAAAAAAAAAASZNIE długi . Makarony domowej roboty -że tak powiem - są raczej podobne i nic szczególnego w tej sprawie nie można wymyślić . Jedno jest pewne że ciasto na makaron musi być całkowicie inne niż na pierogi
Eli Gotowanie