Kiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i
Kuchnia Pełna PasjiKuchnia włoska to jest to! Uwielbiam ravioli! Kocham robić makaron domowy, wszelakie pasty z różnymi sosami i dodatkami, tworzyć nowe smaki i połączenia włoskich pierożków. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne ravioli z nadzieniem ze szpinaku, serka koziego i fety. Podane z ukochanym palonym masłem i chrustem z pieczywa i posiekanych migdałów. To danie jest przekozackie! Przepis własny(...)łyżkach wody. Całość zagotuj sos zgęstnieje, odstaw do całkowitego wystudzenia. Farszem nadziewamy ravioli. Ciasto dobrze zgniatamy czy to widelcem czy palcami. Ravioli wrzucamy na osolony wrzątek ( tak jak na makaron) i gotujemy 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy ravioli na talerz łyżką cedzakową. Na patelni rozpuszczamy 4-3 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki posiekanych migdałów i pokruszony
SMYKWKUCHNIbyć inna potrawa wprawiająca w lepszy nastrój, dająca przyjemność. Bardzo często są to proste, niedrogie posiłki, przygotowywane kiedyś przez mamę lub babcię. Może to być właśnie pomidorowa z domowym makaronem, rosół, pierogi lub szarlotka. Każdy ma własne danie "na dobry nastrój". Składniki: Makaron: 200 g mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju Przygotowanie
Smakowity Blog Kulinarnynależy mieszać, gdyż kulki mogą się rozpaść. Gotować częściowo przykryte przez ok.20 minut, pod koniec tego czasu próbujemy sos, być może należy go jeszcze doprawić. Idealnie smakuje z domowym makaronem orkiszowym lub pszennym.Smacznego
Smaczne Zdrowesłodką paprykę oraz pieprz cayenne i również dobrze mieszamy. Całość dolewamy do reszty gulaszu w garnku. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i przegotowujemy. To danie smakuje najlepiej podane z domowym makaronem, posypane szczypiorkiem
Kuchenna Kontrrewolucyazapieka tylko chwilkę i nabłyszcza tłuszczemZ sera robiona jest także inna tradycyjna, adżarska potrawa – aczma. Nie sposób się oprzeć wrażeniu, że aczma to taka lasagne po gruzińsku. Płaty domowego makaronu przekładane są słonym serem – danie jest wyjątkowo sycące.Aczma - gruzińska wersja lasagneLobiani – jeśli nie przepadacie na serem, a chcielibyście posmakować tej gruzińskiej pizzy warto spróbować lobiani(...)się miejsce na pieczarki zapiekane z serem. Podawane są one w glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński ser (w wersji domowej możemy użyć mozzarelli) – bo w prostocie tkwi siła.Pieczarki z serem - nic więcejAjapsandaliProste, ale pełne smaku jest także gruzińskie ratatouille, czyli ajapsandali. Ajapsandali to smażone warzywa: bakłażan, cebula, czerwona
Poezja smakumarketu włoszczyzna( 2 marchewki,pietruszka,cebula,por,seler) lubczyk świeży lub suszony sól, pieprz pieprz ziarnisty naturalna przyprawa warzywna( w zdrowej żywności … Czytaj dalej Rosół z kaczki z domowym makaronem
gotuj ze mnąCzęsto zdarza się, że robiąc jeden obiad, zostaje nam jakiś składnik. Tak też było u mnie. Szukałam sposobu na spożytkowanie kapusty włoskiej, która została mi z przygotowania domowego makaronu z kapustą. Takim to sposobem, pojawił się przepis na zupę z wykorzystaniem włoskiej kapusty. Powiem Wam, że sama jestem zaskoczona finalnym efektem, gdyż dodatki wyśmienicie dopełniły... Tryb czytania Artykuł Zupa
PysiaGotuje.plsłodko np. deserowy bakłażan, gofry na wytrawno czy kluski śląskie na slodko. Ważna jest tu naturalność, domowość i bycie sobą. Takie wabi-sabi widać też na zdjęciach. Znajdziemy tu domowy makaron zwisający z oparcia krzesła, okruszki, zdjęcia już zjedzonego jedzenia i plamy na obrusie. Niedoskonałe, ale pełne miłości i naturalności. Kawa z mężem jest to ważniejsza niż robienie dobrego wrażenia
Ugotowane pozamiataneSpaghetti bolognese z mięsem mielonym to idealne połączenie klasycznego bolognese z papryka, mięsem mielonym i pieczarkami. Te składniki nadadzą inny wymiar tego dania. Nadadzą mu głębi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pamiętacie przepis na domowy makaron gryczany ( KLIK )? W taki sam sposób można przygotować pyszne i zdrowe paluszki. Jedyna różnica polega na tym, że paluszki pieczemy, a makaron suszymy w dehydratorze. Taką przekąskę bez obaw możemy podać bardzo małym dzieciom. Paluszki przygotowane w domu są o niebo zdrowsze niż te sklepowe. Takie, które Wam dziś prezentuję nie zawierają tłuszczu
Jeść, by żyć w zdrowiucuda. Rozgrzewa, wzmacnia organizm, podnosi odporność i poprawia nastrój. Wiadomo, że w wielu domach, w niedzielę na obiad zawsze od lat, koniecznie musi być rosół i do tego domowy makaron . Nic nie poprawia tak nastroju jak właśnie taki rosół. Nigdy się nie znudził, a przez te wszystkie lata przepis na niego ulegał „polepszaniu” poprzez dodawanie coraz to nowych przypraw
Kuchnia u Krysiwypatrzył GNOCCHI RIPIENI DI FORMAGGIO DI CAPRA E TARTUFO kluseczki faszerowane kozim serem i truflami/ suszone pomidory/ emulsja truflowa/ sos winny. Przyznam że jak przeczytałam kartę i część „domowe makarony” gnocchi z truflami też zwróciły moją uwagę, bo znam jej już z innej włoskiej restauracji. Z rozmowy z tamtym restauratorem wiem, że nie są one wytwarzane w restauracjach
nietylkopasta.pl