wersję, z tym że z mięsem z kurczaka. Wierzcie mi, że jest równie pyszna jak oryginalny kebab. Dużym plusem był fakt. że o ile po sklepowych kebabach czuję się ciężko, to po domowym nic mi nie było. Może to dzięki dużej zawartości warzyw i lekkiemu sosowi na bazie jogurtu naturalnego. W mojej wersji pominęłam cebulę, ale możecie ją oczywiście również
Passions hobbies lifeSałatka kebabowa to sałatka z kapusty pekińskiej z wołowiną oraz dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów, ogórka, papryki i czerwonej cebuli. Podana jest z sosem czosnkowym i obowiązkowo
Kuchnia MagdaLenySałatka kebabowa to sałatka z kapusty pekińskiej z wołowiną oraz dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów, ogórka, papryki i czerwonej cebuli. Podana jest z sosem czosnkowym i obowiązkowo
Kuchnia MagdaLenyWidzicie,nawet DIETA ma swoje dobre strony!.Możemy z czystą przyjemnąścią oddawać się " obżarstwu " domowego fastfoodu:).Co powiecie na pyszny kebab pełen przypraw i papryczki chili , ja byłam wniebowzięta...Tak więc zapraszam Was na dietetyczną podróż po moim świecie kulinarnym.DIETA nie oznacza jedzenie jałowych potraw ,albo powtarzanie tego samego przepisu na okraglo ,że aż nas zemdli a odchudzanie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipomysł wyjścia do kina więc zawieźliśmy dzieciaki do babci. W trakcie gdzieś tam były grzyby i drożdżówki, o których wspominałam wczoraj. I tyle z kulinariów domowych, bo po kinie był jeszcze kebab. Skądinąd dość nietypowy... pita rewelacyjnie chrupiąca, podgrzana
Dzieje kuchennej WiewióryDomowa shawarma – to danie, w którym się zakochacie jeśli lubicie kebaba, ale nie jadacie byle jakich fastfoodów. Szczególnie robione według tego przepisu. Danie jest proste, niezwykle aromatyczne i lekkie. Domowa shawarma z kurczaka Klasyczny street food, danie szybkie i niezwykle smaczne. W Polsce mało znane, choć shawarma jest bliską krewną kebaba i gyrosa. Tak jak one wywodzi się(...)różni się szczegółami – co do zasady robiona bywa z mięsa drobiowego i jagnięciny, a w przyprawach sporo jest kurkumy. Shawarma (czytaj szawurma, albo szawerma) tak samo jak kebab jest pieczona na rożnie, a później krojona na cienkie kawałki. My proponujemy Wam nieco inny przepis, podpatrzony u Sama Siftona z New York Times. Mięso trzeba zamarynować, upiec, a potem porwać
Niedzielny kucharzshawarma – to danie, w którym się zakochacie jeśli lubicie kebaba, ale nie jadacie byle jakich fastfoodów. Szczególnie robione według tego przepisu. Danie jest proste, niezwykle aromatyczne i lekkie. Domowa shawarma z kurczaka Klasyczny street food, danie szybkie i niezwykle smaczne. W Polsce mało znane, choć shawarma jest bliską krewną kebaba i gyrosa. Tak jak one wywodzi się z krajów(...)różni się szczegółami – co do zasady robiona bywa z mięsa drobiowego i jagnięciny, a w przyprawach sporo jest kurkumy. Shawarma (czytaj szawurma, albo szawerma) tak samo jak kebab jest pieczona na rożnie, a później krojona na cienkie kawałki. My proponujemy Wam nieco inny przepis, podpatrzony u Sama Siftona z New York Times. Mięso trzeba zamarynować, upiec, a potem porwać
Niedzielny kucharzDziś kebab w moim skromnym wykonaniu. Bułki ładnie wyrosły, czas na ich wypełnienie. A potem pozostaje rozsmakować się w domowym fast food. Raz nie zawsze ;) filet z kurczaka mix kebab- gyros pomidor w plasterkach ogórek zielony w plasterkach żółta papryka w paseczkach cebula w piórkach sos czosnkowy ketchup prażona cebulka Filet pokroiłam w kostkę i podsmażyłam z dodatkiem
bastalenaTęsknicie za normalnością? Zjedlibyście coś, co jadaliście na mieście wracając z imprezy? Kebab z kurczakiem i warzywami w wersji domowej da Wam choć namiastkę tego. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/02\/kebab-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/02\/kebab-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/02\/kebab-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["350g m\u0105ki pszennej,\r","1 saszetka(...)pomidory,\r","3 og\u00f3rki konserwowe,\r","4 \u0142y\u017cki ukurydzy,\r","1 ma\u0142a cebula,\r","1\/2 sa\u0142aty lodowej,\r","sosy wedle uznania."],"name":"Kebab z kurczakiem i warzywami","recipeCategory":"chleby, dania mi\u0119sne, inne","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Dro\u017cd\u017ce, cukier i po\u0142ow\u0119 ciep\u0142ego mleka wymiesza\u0107 i odstawi\u0107
Bardzo Gruby SmokKolejny post z cyklu domowy fast-food. Tym razem popularny kebab w bułce. Mięso użyte mieszane, czyli filet z kurczaka i polędwica wieprzowa, do tego warzywa, czyli kukurydza, pomidor, cebula i ogórek kiszony. Do tego sos czosnkowy i bbq. Składniki (na 4 kebaby): 300 g polędwicy wieprzowej 1 mniejsza połowa fileta z kurczaka 2 pomidory 3 ogórki kiszone 1 cebula
Gotuj z Mąkąpierś kurczaka, 3/4 opakowania kukurydzy, 4 średnie ogórki konserwowe, duża cebula, sos sałatkowy grecki Prymat czosnkowo-ziołowy, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, łyżka oleju, przyprawa kebab-gyros. *Możecie użyć też sosu czosnkowego domowej roboty. :) Przygotowanie: Kurczaka kroję w kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy (mięso ma być soczyste), osączam na ręczniku papierowym. Kapustę siekam, cebulę
JejKuchniaSurówka z czerwonej kapusty to klasyk do obiadu, ale nie zapominajmy, że także świetnie nadaje się jako dodatek do domowych hamburgerów, hot-dogów, tortilli i kebabów. Jest bardzo chrupiąca, my ją uwielbiamy. Surówka jest tania, a wychodzi jej dość sporo. Dobrze się także przechowuje – może kilka dni stać przykryta w lodówce bez straty na jakości. Sama kapusta to warzywo
Poezja smakuSzybki obiad? tak - zapraszam na domowego KEBAPA ( tak, tak- kebap - a nie kebab ) Doprawilam piersi z kurczaka I wrzucialam na grilla Doprawilam mielone I dalam do zgrillowania Skroilam pomidory, cebule, ogorki. Zrobilam z greckiego jogurtu sos pomidorowy, sos czosnkowy I tzatzyki Do pity wysmarowanej wewnatrz sosem czosnkowym -wkladalam kurczaka, mielone, pomidory , ogorki , cebule I na koniec sos pomidorowy Podalam
Smaki EdytyKapsalon to nic innego jak holenderski kebab , w którego skład wchodzą frytki, mięso, kolorowa sałatka i ser żółty. Danie to zapieka się w piekarniku do momentu roztopienia sera i podaje z dodatkiem sosu czosnkowego. Kapsalon to idealny pomysł na smaczny i sycący obiad, który posmakuje każdemu miłośnikowi kebabów i nie tylko. Danie to samo w sobie jest dosyć kaloryczne, ponieważ(...)mięso i frytki smażone są na tłuszczu. Możemy jednak wykonać je w troszkę lżejszej wersji, zapiekając frytki w piekarniku, a mięso przygotowując na łyżce oliwy. Jeśli macie ochotę na domowy kapsalon , koniecznie zapoznajcie się z poniższym przepisem. Został on przygotowany w tradycyjnych foremkach, tak, aby każdy miał swoją porcję. Możecie jednak przygotować domowy kapsalon w naczyniu żaroodpornym i podzielić
Przepiski.plpewno wielu z nas lubi sobie czasem kupić gotowe danie np. kebab. Ale czy próbowaliście kiedyś zrobić go sami ? A na pewno z domową bułką do kebaba wyjdzie wyśmienity ! Składniki: 2,5 szklanki mąki (u mnie zwykła szklanka z uchem duralex, ona ma 250 ml pojemności) 40 g świeżych drożdży 100 ml jogurtu greckiego naturalnego 3/4 szklanki ciepłej(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20-25 minut. Aż będzie ładnie zrumieniony wierzch. Taką bułkę możemy przekroić na pół, wtedy wyjdą dwa ogromne kebaby, lub na 4 części, wtedy będą 4 mniejsze. I gotowe :). Smacznego
Gotuj z Mąką