domowy chleb - 5671 przepisów (strona:201/379)

Chleb z ziołami 188

Do pieczenia chleba trzeba mieć cierpliwość. Niby nic mąka, woda, zaczyn lub zakwas i sól, a jednak zajęcie dość absorbujące. No ale dla tego smaku, zapachu

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Schab dojrzewający 179

Już wkrótce przedstawię efekt końcowy mojego eksperymentu. Tymczasem schab sobie spokojnie dojrzewa... Osobiście nie mogę się doczekać ! *** Już jest. Klik

IzaGotuje
Do chleba. Rillettes wieprzowe 139

Rillettes to rodzaj smarowidła z kawałeczków mięciutkiego mięsa bardzo powoli duszonego w tłuszczu. Pochodzi z kuchni francuskiej i przypomina nieco pasztet . Podaje się do pieczywa, w

Smaczna Pyza
drobiowo-wieprzowe z szynkowaru 157

Składniki: 1 kg mięsa od szynki 1/2 kg boczku świeżego 1/2 kg fileta z kurczaka 1/2 kg golonki z indyka 40g peklosoli / można dodać zwykłą sól

w mojej kuchni
Chleb szwajcarski prosty na drożdżach 302

pięknie, ale krzyż mi się nie zrobił tak jak powinien. Pewnie dlatego że przy wyrastaniu powierzchnia trochę popękała, a zamiast żyletki użyłam noża. Ale nie ważne chleb jest pyszny, chrupiący, przede wszystkim domowy i na śniadanie idealny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chlebowe smarowidło - dietetyczna pasta rybna 267

Jeśli lubicie domowe smarowidła do pieczywa, zachęcam do rybnych, dietetycznych rozdań. Dziś receptura na pastę z wędzonej makreli i twarogu. Pasta z wędzonej ryby Składniki: 1

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Maślankowe bułki pszenne 189

Bardzo lubię pieczywo domowej roboty, choć nie robię zbyt często.  Jakiś czas temu, gdy poszłam do jednej z sieci sklepów i zobaczyłam muszki owocówki latające

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Orkiszowy chleb z otrębami pszennymi i płatkami jęczmiennymi 147

Chleb odstawić do wyrośnięcia na ok. 20-30 minut W tym czasie przygotujemy keksówkę. Ja swoją smaruję smalcem domowej roboty i posypuję bułką tartą, też domowej roboty :) Smalec powoduje, że nie trzeba nożem podważać chleba. Wystarczy keksówkę przekręcić do góry nogami i chleb sam wypadnie Przełożyć masę do keksówki i ułożyć ją równo maczając łyżkę w wodzie Przykryć zwykłą torebką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kanapka z tuńczykiem, jajkiem, rukolą i delikatnym sosem chrzanowym 130

2 kromki tostowego chleba pełnoziarnistego 1 jajko tuńczyk w sosie własnym rukola 1 łyżeczka chrzanu 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Kolejną pozycją

Świat Domowej Kuchni
RECENZJA - Dojrzała i szczupła :) 181

produkty wskazane i niewskazane, zasady komponowania posiłków, uwagi dotyczące między innymi suplementów i nawadniania organizmu w ciągu dnia, a także przydatne przepisy podczas diety, jak np. chleb gryczany, schab z porem czy domowy jogurt; - szczegółowo opisaną dietę odchudzającą na okres sześciu tygodni; każdy tydzień jest ukierunkowany na inne działanie, znajdziesz tydzień oczyszczający, odmładzający...Każdy dzień oparty jet na pięciu posiłkach

Zdrowie na języku :P
Rillettes - smarowidło z mięsa 256

połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje z domowym kiszonym ogórkiem, pod warunkiem, że nie macie problemów z cholesterolem. Idealne wyjście, gdy przejedzą nam się wędliny. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowe wędliny: Pieczeń wieprzowa 241

Od lat nie jadam kupnych wędlin. Nie podoba mi się ich smak, konsystencja, skład, to że po kilku dniach robią się obślizgłe... Czasem jedynie skuszę się

chwile dla mnie
Karkówka marynowana w cebuli 383

Chyba powinnam stworzyć oddzielną kategorię, pod tytułem "Przepisy mojej mamy" :)Karkówkę przygotowaną w ten sposób uwielbiam od dziecka, mama zwykle robiła ją z kluskami na parze

chwile dla mnie
Rosół grzybowy 140

To przepis z tych super prostych. Jednak podstawą jest dobry wywar , nie ważne czy drobiowy czy wołowy - grunt żeby był domowy. składniki1l domowego wywaru mięsnegogarść

Stare Gary
Boczkowa rolada z nutą salami 130

wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony to jedno z moich ulubionych mięs. Do tego pajda chleba no najlepiej gdyby to był domowy, dużo musztardy czy ćwikły z chrzanem i czegóż chcieć więcej. Domowe zawsze najlepsze i tyle.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania