Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułki do hamburgerów pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje.
Marta GotujeGdy już w końcu udało mi się w piątkowy wieczór wyjść z pracy zrozumiałam, że jestem głodna. :) W związku z ogromnym zmęczeniem wsiadłam z M. w
Brzuszki Łakomczuszkidomowy? Odpowiedź chyba jest oczywista.). Składniki na ok. 10 kotlecików (całość ma ok. 350 kcal):200 g pieczarek2 jajka4 łyżki bułki tartej1 łyżeczka otrębówGarść rzeżuchyOlej do smażeniaSól, pieprzDo burgerów: bułki (najlepiej domowe, ciemne) i ulubione dodatki. (u mnie: roszponka i pomidor)Przygotowanie:Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy jak nam wygodnie. Zrywamy garść rzeżuchy i dorzucamy do pieczarek. Rozdrabniamy blenderem(...)szybko uznamy, że można je przewracać rozwalą nam się. Gdy skończy nam się już masa, na patelni układamy bułki i podpiekamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Dietetyczne wege-burgery z pieczarek i rzeżuchy
CzarnawisienkaPrzepis na hamburgery gościł już u mnie 3 razy. Każdy przepis trochę inny. Tutaj znajdziecie przepis na hamburgera w andrzejkowy wieczór, tutaj z cudownymi grubymi frytkami
Brzuszki ŁakomczuszkiDziś po raz pierwszy upiekłam domowe bułki do burgerów (przepis tu ). Gdy wróciłam do domku postanowiłam je dobrze wykorzystać. Otworzyłam lodówkę wyjęłam kilka potrzebnych składników i kilka chwil przygotowałam sobie własny, domowy fast food. Świetny na kolację biorąc pod uwagę, że do takiej domowej buły możesz włożyć wszystkie dostępne, ulubione produkty. Składniki: bułka hamburgerowa 1 łyżeczka majonezu delikatnego (Winiary
Wielki apetytrozgrzeweczki – podwójnym chicken burgerem „The Mighty Cluck” z Cluckin Bella. Restaurację można odwiedzić nie tylko w IV, za to tylko tam możemy napotkać plakaty reklamujące tegoż burgera, który wg sloganu posiada o 200% większe piersi z kurczaka (aluzja do prawdziwej „kurczakowej” sieci i jej rzekomych praktyk). Warto wspomnieć, że jest to także ulubione miejsce posiłków(...)Dwayne’a (pozdro dla kumatych). Przy opracowywaniu przepisu postawiliśmy na oryginalną, kilkuskładnikową, aromatyczną panierkę i tradycyjne dodatki jak sałata, ser, ketchup i majonez. Jeśli chcecie użyć domowych bułek do burgerów – polecamy ten przepis na bardzo proste i dość szybkie mega buły. Burgery smakują w nich o niebo lepiej niż w dmuchanych bułkach z supermarketu. Zobacz, jak burger wygląda
Nerds KitchenJeśli jeszcze nie próbowaliście robić burgerów w domu żałujcie! Przyznam, że długo zwlekałam z zabraniem się za ich przygotowanie ... zawsze wydawało mi się, że przygotowanie bułeczek będzie trudne - a tu niespodzianka są naprawdę proste w przygotowaniu o niebo lepsze niż kupione! Tym razem użyłam mielonego mięsa wołowo-wieprzowego jednak jeśli macie czas i możliwość lepsza byłyba(...)mielona wołowina. Przy następnej okazji wpis uzupłnię o lepsze zdjęcia oraz przepisy na sosy, które tym razem zastąpiłam ketchupem:) Potraktujmy więc ten wpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był dla mnie przepis ze strony Smaczna Pyza Składniki na 12 burgerów : BUŁKI (do hamburgerów albo hot dogów) : ZACZYN : 10g świeżych drożdży
cucinaresmaków. Ostrość można oczywiście dowolnie regulować, dodając mniej przypraw i papryczki chilli. Sam kotlet, dzięki dodatkowi wielu przypraw jest bardzo aromatyczny. Całość moim zdaniem wyszła bardzo smakowicie. Jak burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy(...)suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchniMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać
BullioMiękkie i delikatne bułki do burgerów. Idealne do domowych fast foodów. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Wymieszać
Bulliomajonezu, nakładam sałatę i skarmelizowaną cebulę, następnie nakładam burgera i polewam keczupem. Na burgerze układam plasterki pomidora,ogóra i posypuję zieloną cebulka. Całość przykrywam drugą połową bułki.Do burgerów świetnie pasują domowe kukurydziane bułki hamburgerowe
Magiczna kuchnia DariiDomowy fast food? Czemu nie! Z wysokiej jakości mięsa, pysznie przyprawiony, wykonany z wielką pieczołowitością i dbałością o składniki. Oj, znam kilku prawdziwych fanów "hambuksów" (pozdrowienia
Smakowity Blog KulinarnyBułki hamburgerowe...Domowe, złociste i pyszne!Miękkie, posypane ziarnami słonecznika.Idealne do burgerów.Polecam! Składniki:250 g mąki pszennej;150 ml letniego mleka;8 g świeżych drożdży;25 g masła;1,5 łyżeczki białego cukru;0,5 łyżeczki soli;1 jajo;2 łyżki ziaren słonecznika.Sposón przygotowania:Do miski (u mnie od robota kuchennego) wsypać mąkę. W mące
Gospodyni MiejskaJeżeli macie ochotę na burgery, to może spróbujecie upiec domowe bułki? Są mięciutkie i zdrowsze, bo bez ulepszaczy i Bóg wie czego jeszcze. Polecam :) Burgery bezmięsne: przepis Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy
Przepisy AleksandryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już drugi przepis na blogu na bułeczki do hamburgerów. Są równie pyszne, miękkie i puszyste w
Marta Gotuje