domowe sery - 1000 przepisów (strona:6/67)

513. Domowy makaron smażony w sosie. 228

Domowy czekoladowy makaron* smażony w soku pomarańczowym i miodzie podany z ricottą *żytniinspiracja Dzisiaj bez szkoły, za to był lekarz. Teraz teoretycznie mam wole, a

More food, love and dreams
Pizza z serowymi brzegami 189

placku, przy samym brzegu blaszki, poukładać jeden przy drugim, dookoła, słupki sera. Wystające brzegi ciasta zawinąć, "otulając" kawałki sera. Ciasto (poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć przez praskę czosnek

Cakes By Kejt
Pasta z ikry śledziowej 332

błon i rozdrobnij - przełóż je do miseczki. Dodaj  koncentrat  pomidorowy, olej i 2 łyżki startego sera - wymieszaj. Dopraw do smaku słodką i ostrą papryką. Posyp resztą sera. Podawaj z domowym pieczywem

Gotuj Sam!
Sos porzeczkowy na ostro (do serów i mięs) 210

oryginalnej nazwie relish) powstał z połączenia czerwonych porzeczek, cebuli, papryki i ostrych przypraw. Jest kwaśno-słodko-ostry i idealnie sprawdzi się jako dodatek do deski serów czy też domowych wędlin. Skusicie się? :-) Jest szybki w przygotowaniu i smaczny, zapraszam po przepis na sos porzeczkowy na ostro! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zapiekanka serowa z ryżem. 336

To przepyszne danie na obiad lub na kolację :)  Robi się szybko, a efekt kulinarny jest niesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować

chleba naszego
Makaron z białym serem. 165

Witajcie :) Dzisiaj kolejna propozycja dla naszych milusińskich :) Nasza propozycja na koniec dnia: makaron z białym serem polany sosem z owoców leśnych :) Mniammmm :P Oczywiście jak zawsze

vegetanie
72. Makaronizmy na talerzu: czyli pesto z suszonych pomidorów i śliwek, czarnych oliwek oraz z kozim serem, octem balsamicznym 327

jaka nasuwa się nam to sporządzenie spaghetti bolognese lub jakiejś szybkiej zapiekanki, ale doskonałym i równie szybkim w przygotowaniu komponentem makaronu jest.. pesto! Kto pierszy raz posmakuje dobrego, domowego pesto z terenów śródziemnomorskich nigdy nie zapomni tego smaku i zawsze będzie chciał do niego wrócić. Oczywiście jest to możliwe w ekspresowym tempie, bo wystarczy pójść do pierwszego lepszego sklepu(...)osób) 1 średniej wielkości cukinia 1 czosnek pokrojony w plasterki ok. 12 suszonych śliwek ok. 13  sztuk czarnych oliwek pół słoika suszonych pomidorów 50g koziego, dojrzewającego sera (można zamienić na krowi np. grana padano lub parmigiano reggiano) garść orzechów włoskich (można zastąpić ziarnem słonecznika, migdałami etc.) garść świeżych listków mięty garść świeżych  listków bazylii 3 łyżki octu balsamicznego

Symfonia Smaków
sernik z borówkami i czarną porzeczką bez pieczenia 417

rozdrabniamy na okruszki, dodajemy masło i mieszamy. Następnie równomiernie rozkładamy i ugniatamy w tortownicy (21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. składniki na masę serową: 700 g ser białego (ja użyłam domowego i miksowałam go na gładką masę) 125 ml śmietany kremówki 180 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 czubate łyżki żelatyny 1/3 szkl gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Pizza z Sardynkami Chili i Serem Korycińskim 223

szklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado DODATKOWO: 1 puszka sardynek w oleju z chili kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej domowy Słodko-Ostry Sos Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże(...)czasie uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym  sosem chili słodko ostrym , następnie wysypałam ser pokrojony w kostkę, gdzieniegdzie sardynki. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni i piekłam przez około 20 minut. Upieczoną pizzę podałam z sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Pyszna zapiekanka, bez sera... 285

konserwowa, sól, przyprawy... Pokrojone układamy warstwami na przemian z makaronem w naczyniu ... Z oleju, jajka, musztardy, octu, szczypty soli ....robimy majonez wg  majonez-domowy ,  którym posmarujemy zapiekankę na wierzchu :) ... do zespolenia całości zamiast sera ....robimy w słoiku "zalewajkę" z osolonej wody  i mąki... po dobrym wymieszaniu zalewamy makaron w naczyniu :)  ...jeszcze smarujemy majonezem i wykładamy ostatnia

chleba naszego
PIKANTNE BUŁECZKI Z ROSTBEFEM, GRILLOWANYM CAMEMBERTEM, KARMELIZOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ I CHIMICHURRI 199

wybieram to najlepsze przygotowuję w sposób, który jest później prawdziwą ucztą dla podniebienia. Tak było i tym razem! Najlepszej jakości rostbef sezonowany podałam z chrupiącymi, domowymi bułkami z czarnuszką, sosem chimichuri, grillowanym serem camembert i świeżymi warzywami. Świetnym dodatkiem okazał się orzeźwiający majonez z dodatkiem limonki i odrobiny chrzanu. Połączenie tych składników stworzyło całość, której nikt się nie oparł(...)Olej Wielkopolski Rzepakowy z Czosnkiem – 4-5 łyżek * musztarda Dijon – 2 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * sól, pieprz DODATKOWO: * ser camembert * sałata karbowana + roszponka * czerwona cebula + szczypta cukru * pomidory koktajlowe * domowy majonez z dodatkiem świeżego tartego chrzanu i skórki z limonki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ: Drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim

Ostra na Słodko
Zapiekane frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem 542

Zapiekane, domowe frytki z kurczakiem, pieczarkami i żółtym serem...Pieczone, złociste frytki.Aromatyczny kurczak.Plasterki pieczarek.Paprykowy sos majonezowo-śmietanowy.A całość zapieczona pod kołderką z żółtego sera.Smacznego!Składniki:2 pojedyńcze filety z piersi kurczaka (waga około 500 g);500 g pieczarek;7 średnich ziemniaków;3 łyżki majonezu;3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;250 g żółtego sera;Przyprawa

Gospodyni Miejska
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka 266

Liście Produktów Tradycyjnych, to podstawę regionalnej kuchni stanowią warzywa i nabiał. Pierogi ze świeżą, obgotowaną i poszatkowaną kapustą, do której dodaje się podsmażoną cebulkę oraz pokruszony biały ser, są przykładem smacznej, domowej kuchni opartej na prostych składnikach, dostępnych o każdej porze roku. Ten rodzaj farszu do pierogów popularny jest nie tylko na Dukielszczyźnie, ale też w innych miejscowościach wschodniego Podkarpacia

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania