Od kilku dni chodziła za mną foccacia, takie proste włoskie coś, właściwie jak sam placek od pizzy ale z ziołami i oliwą. Jedynym minusem tego pieczywa
Nie Bo PiekłoDostałam wczoraj połówkę dużej dyni i postanowiłam tym razem poeksperymentować z dynią inaczej. Zazwyczaj robiłam zupę dyniową w różnych odsłonach, a to na mleku kokosowym z
Nie Bo PiekłoZaczęło się od tego, że z wczorajszego obiadu zostały mi 2 wielkie kotlety. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, bo wiadomo, że odgrzewane już nie smakują. I
Walijskie PichceniePieczony schab to pyszne rozwiązanie kiedy już nie mamy ochoty na kanapkę z szynka lub żółtym serem. Wychodzi tanio i szybko, bo schab praktycznie
Walijskie PichcenieTosty z patelni - to określenie, które wiele lat temu jako mały chłopiec wymyślił mój syn, nazywając tak kromki chleba obtoczone w jajku, posypane różnymi dodatkami
Walijskie PichcenieZ wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :) Miał być szybki obiad
Walijskie PichcenieNie zawsze pizza musi być na drożdżowym spodzie, chociaż najczęściej taką robimy. Równie smaczna jest ta na kruchym cieście. Spód jest cienki, lekko chrupiący i
Walijskie PichceniePyszna, chrupiąca, lekko czosnkowa bagietka + słodkie pomidory i ciągnąca się mozzarella to wspaniały pomysł na ciepłe śniadanie, kolację czy popołudniową przekąskę. Oryginalny przepis pochodzi z
Walijskie PichcenieBardzo lubię tosty, grzanki i wszelkie kanapki na ciepło. Sprawdzają się super w jesienne wieczory, kiedy plucha za oknem i chce nam się czegoś ciepłego i
Walijskie PichcenieDobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami
Walijskie PichcenieCebularze to pyszny przysmak lubelski. Drożdżowe placuszki z cebulą i makiem stanowią rarytas w tamtejszej kuchni. Ponieważ bardzo lubię i ciasto drożdżowe i smażoną cebulkę
Walijskie PichcenieRewelacyjna zupa szczególnie na chłodne dni. Dodatek ryżu zamiast tradycyjnych ziemniaków sprawia, że jest delikatna, chociaż wyraźnie kwaskowa. Zawsze dolewam do zupy sok z ogórków
Walijskie PichcenieWielokrotnie przymierzałam się do wypróbowania przepisu, który już od dawna krąży w internecie, ale nie ukrywam, że z pewną dozą nieśmiałości :)) Myślałam: gotować
Walijskie PichcenieTen przepis to dla mnie bomba! Rewelacyjna pizza na pysznym, puszystym, drożdżowym spodzie. W zależności od naszych upodobań przyrządzamy do niej dodatki takie jak
Walijskie PichcenieJak tylko zobaczyłam na blogu Z Cukrem Pudrem te chlebki, wiedziałam, że przyjdzie na nie czas :)) Przypadł mi bardzo do gustu niecodzienny sposób
Walijskie Pichcenie