Sernik w wersji mini ale warto było go wypróbować. Jest puszysty i delikatny. składniki 150 g serka (ja użyłam domowego twarogu, który zmiksowałam na gładką konsystencję) 120 g białej czekolady 3 jajka wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy do lodówki. Do żółtek dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie
Domowy Smak JedzeniaU mnie w kuchni nic się nie zmarnuje - jakiś czas temu robiłam babeczki marchewkowe , kilka sztuk mi zostało, więc postanowiłam je przerobić na ciasteczkowe lizaki. Świetnie
Domowa Cookierenka AgiDziś skromnością nie będę grzeszyła i powiem, że to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam :) Pierwsze miejsce nadal zajmuje sernik królewski mojej Babci (a propos - muszę
Domowa Cookierenka AgiCzekoladowa rozpusta z nutką kajmaku :) Na początku przyznam, że pierwszy raz robiłam brownie i niestety nie wyszło całkowicie wilgotne, tak jak chciałam. Generalnie chodziło o efekt
Domowa Cookierenka AgiPomysłowe lody bananowe - zdrowe, smaczne, a przygotowanie ich zajmuje dosłownie chwilę. Najprzyjemniejszy moment - gruba warstwa kruchej czekolady chrupie podczas gryzienia, jak w moich ulubionych lodach :) Składniki
Domowa Cookierenka AgiCzym Szwajcarzy zajadają się w okresie Bożego Narodzenia? M. in. tymi oto smacznymi ciasteczkami o intensywnym czekoladowo-migdałowym smaku z korzenną nutą. Dziwię się, że tylko
Domowa Cookierenka AgiKlasyczny deser w wersji czekoladowej, bajecznie smaczny i prosty w przygotowaniu. Jest tylko jedno "ale" - trzeba się wykazać cierpliwością, gdy deser chłodzi się w lodówce :) Mimo
Domowa Cookierenka Agiwyjątkowe. Zdradzę wam tylko, że do zdjęcia musiałam zrobić drugą partię... Jeszcze prostsze i równie smaczne: Moje Domowe Żelki Owocowe! Klik Dziecinnie Proste Domowe Lody C zekoladowe Składniki: eko mleko kokosowe puszka, eko czekolada 1/3 kostki (jesli dasz gorzką dla posłodzenia dodaj ksylitolu do wody), ciepła przegotowana woda 150 ml (ja osłodziłam ją dodatkowo ksylitolem) Jak to zamienić
IzaGotujetylko niektóre z świetnych przekąsek, jakie można z niego zrobić. Jeśli jednak szukacie czegoś, co nie wymaga dużo czasu przy przygotowaniu (jak np. pączki) domowe drożdżówki z kruszonką i nadzieniem z ulubionego dżemu (lub czekolady) to idealny pomysł na podwieczorek/drugie śniadanie. Składniki: 2,5 szklanki mąki 3 jajka 50 g drożdży 0,5 kostki margaryny 0,5 szklanki cukru
Ciastkozercymasła w temperaturze pokojowej 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18% 1,5 łyżki przyprawy do pierników nadzienie : 2 słoiczki (w sumie ok. 500g) domowego dżemu wiśniowego (klik;) 2 galaretki wiśniowe polewa: tabliczka gorzkiej czekolady deserowej 3 łyżki mleka posiekane orzechy do dekoracji piernik: Ucieram miękkie masło z cukrem. Następnie dodaję po jednym żółtku, ciągle miksując. Miód lekko podgrzewam, wlewam
W kuchni Karmel-itkiponiżej zamieszczone przepisy będą pomocne:) Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami Francuska plecionka Tortilla z kurczakiem Francuskie mini szarlotki Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady Parówki w cieście francuskim Quesadilla z kurczakiem Ciasteczka sezamowe Domowa pizza Marchewkowe muffiny Marsowe muffinki Ślimaczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z kurczakiem Czekoladowe banany w cieście francuskim Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego Nowego Roku 2013 życzy Anulla
Fabryka pomysłówdoskonale się sprawdza we wszelkich napojach, szczególnie takich zimowych więc dziś mam dla Was dwie propozycje na napoje z masłem migdałowym. Pierwsze to smoothie, które jest na bazie domowego mleka migdałowego, więc jest podwójnie migdałowe. Można użyć kupnego mleka migdałowego ale zachęcam do zrobienia własnego, bo jest proste, nieporównywalnie lepsze, tańsze i pozostałości z miąższu migdałowego można wykorzystać do innych(...)kolor ale jest naprawdę przepyszne! Druga propozycja, idealna na zimę to gorąca czekolada migdałowa. Wyjątkowego smaku nadają jej suszone śliwki. Pyszny zimowy, rozgrzewający napój, na śniadanie lub gdy potrzebny jest energetyczny kop w ciągu dnia. Czekoladowe smoothie migdałowe z bananem szpinakiem 2 szklanki mleka migdałowego gotowe albo domowe (jeżeli domowe to będzie potrzebne pół szklanki migdałów) 3 banany 2 garście
Cooking for Emilydojrzewa i nabiera coraz głębszego wymiaru. Nie daję się porwać komercyjnemu szaleństwu, za to uważniej niż zwykle zagłębiam się w historię i tradycje, jakie w tym czasie towarzyszą mojemu domowi od stu lat. To czas wyjątkowej równowagi, corocznego powrotu do strzeżonych pilnie przepisów mojej Prababci, rytmu i zasad wyznaczanych przez moich przodków, które teraz z wielką radością przekazuję mojemu Synkowi(...)krem, zastudzony w formie wyłożonej biszkoptami lub innym ciastem. Chciałam, żeby moja Charlotte wpisała się smakiem w świąteczny klimat, połączyłam więc czekoladę i żurawiny. Zamiast klasycznych biszkoptów, upiekłam ich kakaową wersję i nasączyłam je domowym likierem pomarańczowo-kawowym. Środek deseru wypełniają mus czekoladowy i żurawinowy. Wierzch ozdobiłam żurawiną w cukrze - jest fantastyczna - dla mnie ten sposób podawania żurawiny jest
KUCHARNIAkonsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 225 g masła 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mleka 125 g czekolady deserowej Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, połączyć. Masło utrzeć
Domowa cukiernia Ewyczekolady mlecznej nadziewanej Mister Ron Goplana lub w wersji mniej słodkiej czekolady gorzkiej Goplana / można również spróbować wersji pół-na pół obu czekolad 1 1/2 zimnej łyżki śmietanki 30-36 % około 4 łyżeczki wiśniówki (najlepiej domowej) * opcjonalnie skruszone kostki lodu * w zależności od rodzaju (mocy) alkoholu należy dostosować jego ilość do własnych upodobań. Pamiętajmy o umiarze! to powinien być lekki
Słodkie okruszki