jest idealnie gładki tylko ma nieco piaskową strukturę, jednak jest to szczegół, który absolutnie nie przeszkadza (domyślamy się, że jest to urok kokosowej manny). W towarzystwie domowych owsianych biszkoptów był hitem niedzieli ! :P _________________________________________________ Masło sezamowe z syropem z agawy Zarówno skład, wartości odżywcze, jak i dokładną recenzję możecie przeczytać w jednej z naszych wcześniejszych recenzji ( tutaj ). _________________________________________________ Napój Chias Skład(...)wielu właściwościach odżywczych ocet, który na pewno wielu z Was chętnie wykorzysta go w codziennej kuchni np. do sosów, marynat czy koktajli. Na pewno warto zainwestować w tak dobrą jakość produktu jeśli lubicie ten rodzaj trunku ;P Podsumowanie: Jak widać pudełko Polskich Skarbów zawiera w sobie dosłownie skarby, ponieważ wszystkie produkty nie dość, że są wyjątkowe pod względem smaku
Candy PandasPlacuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry! Z samego rana kuszę Was bardzo, bardzo mocno! O to i on, mój pierwszy tort ombre, jagodowo- malinowy. Słodki z lekką nutą kwaskowatości. Uwielbiam ten typ tortów, nie banalnych w smaku i w wyglądzie. Bo tort musi smakować obłędnie i tak samo wyglądać. Smak sprawdzicie sami przygotowując sobie tą kulinarną rozkosz, a wygląd możecie ocenić sami. Od dłuższego(...)fantastycznymi nagrodami- o których nie będę pisać, sprawdźcie sami, jeśli Was to ciekawi ;-) A teraz sprawdźcie listę składników i upieczmy tort ombre, jagodowo-malinowy! A co! SKŁADNIKI: 1. BISZKOPT (mała tortownica) - 3 białka - nie pełna 1/3 szklanki cukru - 3/4 szklanki maki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu - szczypta soli 2. MASA JAGODOWA: - 250 ml zmiksowanych jagód
SMYKWKUCHNInaleśniki z pastą szpinakowo-jajeczną Szybka i łatwa sałatka makaronowa z ciecierzycą gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą Praliny czekoladowe Mini omlety biszkoptowe z dowolnym przybraniem Niektóre przepisy są już stare i dawno wołają o aktualizację zdjęć(...)piekły się raptem 8-9 minut w 170°C. W wyższej temperaturze szybko się przypalały. Czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika i wielkości krakersów. Te wielkości sklepowych będą potrzebować dobrych 2-3 minut więcej niż moje. Przestudź na kratce lub na blacie. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku lub puszce. Chociaż długiego żywota im nie wróżę. ;) Szampańskiego Sylwestra i Szczęśliwego
Anioszek w kuchniDzień dobry :-) Ostatnio mój syn zajął się wyszukiwaniem ciast, które chętnie by zjadł :-) Pierwsze które wyszukał to góra lodowa. Na blogach ostatnio to ciasto królowało, ja miała okazję, żeby zrobić. Ciasto jedno z lepszych jakie jadłam, smakowało wszystkim, delikatne, nie przesłodzone, no rewelacja. Przepis znalazłam tutaj . Jedyne co mogę, to polecić Wam do zrobienia, a zobaczycie, że Was zachwyci :-) Polecam(...)mleka w proszku: 2 szklanki mleka w proszku + 1 czubata łyżka 1 czubata łyżka gorzkiego kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 200 g masła około 200 g okrągłych biszkoptów 1. Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier i masło. Gotujemy do rozpuszczenia się składników. 2. Zdejmujemy z ognia i do ciepłego płynu dodajemy 2 szklanki mleka w proszku. Miksujemy
kruche babeczkizrobić małego przeglądu zdjęć, które mam na dysku. Pamiętacie jeszcze mój torcik w kształcie lalki? Ciasto powstało zaraz po nim, by wykorzystać pozostały krem i okazało się naprawdę dobre. Przepis pochodzi ze strony BBC, ale trochę go doprecyzowałam i wyszło świetne. Puszyste, mięciutkie i wilgotne. Idealne do lekkiego kremu lub bitej śmietany i owoców. Dziś przedstawiam tradycyjne angielskie(...)jest świetne do tortów z lukrem plastycznym. Jest do nich wręcz doskonałe również dlatego, że wspaniale wycina się z niego różne wzory i nie kruszy się tak bardzo, jak biszkopt. Sprawdzi się także w przypadku niezapowiedzianych gości, ponieważ składniki na nie zazwyczaj mamy w domu. Szybkie, proste, raczej nie może się nie udać. Serdecznie polecam na niedzielny deser :) Smacznego
Ratunku obiadprzekrawamy go na 3 blaty. Pierwszy umieszczamy ponownie w rancie i nasączamy (niezbyt obficie). Masę czekoladową dzielimy na 3 równe części i jedną z nich rozsmarowujemy na przygotowanym biszkopcie. Na niej układamy 1/2 gruszek i przykrywamy kolejnym blatem. Ten nasączamy dużą ilością, smarujemy musem czekoladowym i rozkładamy pozostałą ilość owoców. Przykrywamy ostatnim kawałkiem blatu kakaowego, który lekko nasączamy. Tort(...)żywe kolory. Masa marcepanowa - wykonany z mielonych migdałów, smak marcepana, struktura lekko ziarnista, kolor ecru, barwiąc uzyskamy przygaszone kolory. Jeśli chodzi o produkcję lukru plastycznego w domu - odradzam. Posiadanie dobrego przepisu nie gwarantuje nam sukcesu. W końcu i tak będziemy musieli dostosować proporcje po swojemu (syrop glukozowy - elastyczność; CMC- właściwości gumy, zachowywania kształtu; tłuszcz - miękkość). Sprawę komplikuje fakt
DominikaDolcimąkę i ilość masła), największe zmiany jednak zaszły w nadzieniu - nie udało mi się kupić marcepanu, zupełnie zapomniałam o skórce pomarańczowej... W związku z tym uznałam, że to będzie dobra okazja na eksperyment i przygotowanie nieco zdrowszej wersji. Rogale są idealnym dodatkiem do kawy lub herbaty, od święta można sobie pozwolić na takiego rogala na drugie śniadanie, jest naprawdę sycący(...)minut przed robieniem rogalików. Nadzienie: 300 g białego maku 200 g suszonych daktyli 100 g orzechów włoskich 150 g zblanszowanych migdałów 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% 5 podłużnych biszkoptów, pokruszonych na okruszki stewia do posłodzenia(u mnie płynna) Ponadto: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania Mak i orzechy sparzyć gorącą wodą, po 15 minutach odcedzić
FitKotI kolejna propozycja Madzi na słodki deserek. Sernik Oreo robi się bardzo szybko, jednak zanim będziecie mogli go spróbować musi postać dobrych kilka godzin w lodówce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masy. Dokładnie ale delikatnie mieszamy trzepaczką. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy je sokiem. Na pierwszym układamy jagody i przykrywamy masą. Przykrywamy go drugim biszkoptem i znowu przekładamy masą. Przykrywamy trzecią. Na wierzchu i bokach rozsmarowujemy masę. Odkładamy do schłodzenia na noc. Aby nadać imprezie bardziej dziecięcego wymiaru postanowiłam ozdobić działkę kolorowymi balonami i własnoręcznie zrobionymi pomponami(...)Inspirując się jednym z wpisów w Lawendowym domu —>KLIK ozdobiłam je kolorową, ozdobną taśmą klejącą. Moim zdaniem efekt jest mega uroczy :) Na grillu było dla każdego coś dobrego :) Kiełbaska wiejska, łosoś i sola oraz piersi z kurczaka które przyprawiłam tak jak w przepisie który znajdziecie tu —>KLIK W torbach termicznych z wkładami chłodzącymi zabrałam kostki lodu
Mienta blogDziś niemal we wszystkich domach, jak to w Wielką Sobotę, wielkie sprzątanie ;) Szczęśliwi Ci, co mają to już za sobą! Ja tak długo zastanawiałam się, czy
Ratunku obiadczas miksując dodać ją do masy jogurtowej. Dodać pokrojone galaretki , kiwi i rodzynki , wymieszać. Jedną połowę biszkoptu wyłożyć do tortownicy, nasączyć , wylać większą część masy jogurtowej.Przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę masy.Odstawić do zastygnięcia. O rany...jak ten czas leci ..5 latek ma już mój skromny blog...aż sama się dziwię, jak ten czas szybko zleciał(...)blogi bardzo popularne mają większe statystyki i ja nigdy do nich nie dorównam..ale jak dla mnie to jest i tak dużo..dziękuję bardzo..i zapraszam częściej.. Dobra , dość pisania..częstujcie się ciastem
Moje domowe kucharzeniePrzepraszamy, że w weekend nie było żadnego przepisu ale ostatnio ciągle się coś u nas dzieje. To jest też dobry moment aby w końcu rozpocząć nowy cykl na naszym blogu skierowany do osób, które nie posiadają konta na Instagramie. W związku z tym, że dostajemy dużo wiadomości prywatnych z prośbą o przepisy, które udostępniamy na naszym IG ( candypandas.pl ) co jakiś(...)zamrażarki. 6. Wyciągnąć z zamrażarki na pół godziny przed jedzeniem i kroić w kostki nożem maczanym uprzednio w gorącej wodzie aby czekolada nie popękała. Piernikowe batoniki migdałowe Przepyszny piernikowy biszkopt z porządną warstwą masła orzechowego (u nas migdałowe) ❤ a to wszystko oblane gorzką czekoladą. Kolega, który weganinem nie jest zachwycał się nad ich smakiem. Składniki (12 batoników z blachy 17x17
Candy PandasCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!