już z tego ciasta bułki z porzeczkami i budyniem , które macie tutaj klik , jak również przepyszne jagodzianki z białym serem i lukrem klik . Ciasto jest na prawdę dobre i po raz kolejny coś z niego wyczarowałam. Dzisiaj jest to chałka z dżemem brzoskwiniowym, wyszła pyszna ! :) Składniki na ciasto :300 ml ciepłego mleka60 g masła1/2
charlotte gotujekupowania wszystkiego i u wszystkich :) owoce, warzywa to teraz tak wygląda, że zjadam je oczami. Przygotujmy więc ciasto z rabarbarem i kruszonką, idealne wieczorem do mleka i dobrego filmu. Jakich składników potrzebujemy Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki cukry 0,5 szklanki mleka 1 jajko 5 deg. drożdży (pół kostki) 63 g masła 0,5 kg rabarbaru Kruszonka
Niezły Młynekcukru pudru 1 lekko czubata łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: kwaskowaty dżem Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier puder. Na końcu, ciągle ubijając, dodać mąkę ziemniaczaną. Upieczone ciasto przesmarować kilkoma łyżkami dobrego, lekko kwaskowatego dżemu. Ja użyłam domowego dżemu z pigwy. Na dżemie ułożyć banany, a na bananach ubite na sztywno białka. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury
Codzienna kuchnia niecodziennaWiniary zrobiło galaretki z nazwami pysznych drinków które kojarzą się z dobrą imprezą stąd nazwa ciasta Gorączka sobotniej nocy. Gorączka sobotniej nocy Składniki: - galaretka Winiary Blue Curacao - galaretka Winiary Mojito - 2 galaretki Winiary Piña Colada - 2 galaretki Winiary Pink Margarita - puszka ananasów - puszka brzoskwiń - 400 ml śmietany 30 % - truskawki - herbatniki Przygotowanie: Galaretkę Blue Curacao i Mojito rozpuszczamy
Kulinarne życiesympatyczne małe, zgrabne tartaletki, bardzo podzielne. Ciasto kruche jest wyjątkowo delikatne i bardzo maślane, a soczyste śliwki zatopione w migdałowym kremie i otulone migdałową kruszonką to gwarancja dobrego smaku. Składniki na ciasto: na 4 foremki o średnicy 12 cm 110 g mąki + na stolnicę szczypta soli 100 g zimnego masła+ do foremek 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Nadzienie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trzeba wałkować, nie trzeba mrozić i ścierać na tarce - nic z tych rzeczy. Wystarczy rozsypać bardzo suche ciasto prosto na blaszkę. Niewątpliwy sukcesem tego ciasta jest oczywiści wiaderko dobrego sera. Przedostatnio miałam marki President i niestety bardzo się na nim zwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego
Jadło i czytadłoDzień Dobry Miśki moje, przedstawiam Wam ciasto, które może w konkursie piękności nie przeszło by nawet wstępnej selekcji, ale jeżeli chodzi o wnętrze to bezapelacyjnie zajęłoby miejsce na podium. Jest lekkie, aromatyczne i wilgotne. Idealne na śniadanie i na kolację, do tego bajecznie proste do wykonania. Do dzieła! ps. Na zdjęciu jest podane z moim ostatnim wynalazkiem, czyli słodkim kremem
greenscarfgorący, wtedy dodać masło i mikserem całość zmiksować na gładki krem. Powinien być dość lejący, ale dający się bez większych problemów rozsmarować na cieście. Poncz do nasączenia ciasta: 1 szklanka wody dobra herbata (2 porcje) 2-3 łyżki wódki - opcjonalnie Zaparzyć bardzo mocną herbatę. Wystudzić. Dodać opcjonalnie alkohol, wymieszać. Takim ponczem nasączyć tym równomiernie ciasto. Marchewki do dekoracji: garść drobnych
Codzienna kuchnia niecodziennaniewystarczająco je "wymiętosiliśmy"). Ciasto rozwałkujemy kawałkami na bardzo cienkie kawałki (im cieńsze tym pasteis będą bardziej chrupiące). Lepienie - sama przyjemność analogicznie jak pierogi. Jedyna mała wskazówka - dobry efekt daje klejenie ciasta na rogach za pomocą zmoczonego widelca. Pasteis się nam nie rozkleją a poza tym wygląda to bardzo ładnie. Filmik instruktażowy poniżej. Smażenie: Do smażenie najlepszy jest
Smaki BrazyliiJuż za oknem bardziej zima jak jesień, ale nie ma to znaczenia bo ciasto z jabłkami jest dobre o każdej porze roku. Postanowiłam przygotować kruchy jabłecznik z jabłkami i płatkami migdałów. Istne niebo. Polecam! Składniki : * 200g masła * 200g cukru * 450g mąki pszennej tortowej * 2 jajka * kg dobrych jabłek * łyżka cukru * łyżka cynamonu * 100g(...)płatków migdałowych * opcjonalnie cukier puder do posypania Przygotowanie : Masło zagnieść z cukrem, mąką i jajkami. Wyrobić kruche ciasto. Owinąć w folię i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jabłka pokroić w kostkę, przesypać cukrem i cynamonem. Połowę ciasta wyłożyć na blaszkę, wysypać jabłka i migdały. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec do 50 minut w 180 stopniach. Ciasto
Magiczne Życie Martymięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia, który w zasadzie też jest krótki). Bułeczki francuskie z migdałami. Składniki na 16 bułeczek
mojewypiekiinietylkodobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki
paapilotkaaUwielbiam zdrowe ciasta, które nie mają pustych kalorii, a na dodatek dają nam dobre korzyści. Upiekłam mega zdrowe ciasto z dodatkiem otrąb owsianych. Składniki: 2 jajka 4 łyżki cukru brązowego 6 łyżek oleju rzepakowego 1 średni banan 150g (1 paczka) otrębów owsianych 2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy 1/2 szklanki wody Sposób
Truskawkowa Fiestaturbanik z ciasta francuskiego, kilka kropel majonezu, ziarenek pieprzu na źrenice oczek i mumia gotowa. Banalnie proste, a zwyczajne parówki staną się nadzwyczajne. Pod warunkiem, że użyjesz dobrych jakościowo kiełbasek i ciasta francuskiego na maśle. Jeśli poszukujesz innych pomysłów na Halloween zapraszam na Pizze - kośći i na słodko Amerykany z pajęczą siecią. Składniki na 6 sztuk: 6 kiełbasek, parówek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niedźwiedziego)przygotowanieSkładniki ciasta dokładnie wymieszać do połączenia. Wyrabiać 3-4 minuty drewnianą łyżką lub mechanicznie. Na koniec wrzucić pocięty owies lub ulubione zioła. Mieszać jeszcze chwilę do dobrego połączenia składników. Pozostawić ciasto, aby odpoczęło na 20-30 minut.Posmarować tłuszczem i ewentualnie wysypać mąką razową, 2 foremki o wymiarach 25x12 i 23x12. (piekłam w innych formach, trzeba dobrać
Stare Gary