Klasyka gatunku. Pierwsza rzecz, jaką robię, kiedy pojawia się w sklepach prężac się swoimi różowymi łodygami. Wrzucam do koszyka, zagniatam ciepłe ciasto drożdżowe, napełniam je delikatnym
FlymetothespoonNajprościej, najszybciej, najlepiej. Wiosna obfituje w tyle pysznych nowalijek, że czasami nie ma co kombinować. Młode ziemniaki z gzikiem z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami to kwintesencja
FlymetothespoonKwaskowaty rabarbar idealnie współgra z intensywnym smakiem kardamonu i łagodnością migdałów. Podkręcają go płatki róży, z którymi najbardziej lubi tańczyć wśród maślanych kruchości. Rabarbarowe crumble bezglutenowe
FlymetothespoonUwielbiam rabarbar za jego kwaskowatość, która każde ciasto uczyni ciekawym i nienudnym. Nawet przy najbardziej mdłym kremie, Pan Rabarbar czyni cuda, wybija się i równoważy niczym
FlymetothespoonJeżeli miałabym wybrać tylko jeden rodzaj frytek to byłyby to te z batatów. Kocham je za ten słodko – słony smak, a najbardziej lubię podawać je
FlymetothespoonGofry to cudowna sprawa. Można je przygotowywac na miliony sposobó i dzieki temu nigdy się nie nudzą. Ja najbardziej lubię je na wytrawnie, w zdrowszych wersjach
FlymetothespoonPudding chlebowy to jeden ze smaczniejszych i najprostszych sposobów na wykorzystanie czerstwego chleba. A chleb to najczęściej wyrzucane przez nas pożywienie, więc warto próbować go odrestaurować
FlymetothespoonWystarczy zamrozić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki owoce i przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej uzyskać smaczny deser o aksamitnej konsystencji.… Czytaj dalej Sorbet gruszkowo bananowy
Pij soki wyciskaneDzisiaj dzielę się z Wami przepisem na zakwas z buraków nazywany przez niektórych kiszonym barszczem. Przepis był wielokrotnie testowany i udoskonalany przez moją mamę, która od
Pora na pora i pomidoraSmoothie z sokiem z pokrzywy – Samo zdrowie! Dziś coś prostego, ale pełnego zdrowia. Smoothie z sokiem z pokrzywy. Czy wiedzieliście jak wiele cennych witamin i
Słodkie okruszkiPietruszkowe kluski jaglane (#wegańskie z możliwością #bezglutenu) . Tysiące lat temu na pietruszce "poznali się" Rzymianie i Grecy, którzy uznali tę roślinę za świętą. Święta/nieświęta
CzarnawisienkaTakie placki mogą stanowić samodzielne danie, jak również gama dodatków do nich jest bardzo urozmaicona. Idealnie komponują się z np. sosem grzybowym, pieczarkowym lub z warzywnym
Kulinarne przemysleniaPyszny, wykwintny majowy obiad dla wielbicieli szparagów i łososia. Prosty do przygotowania i nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Szparagom w kremowym sosie na bazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasztet warzywny z kaszą jaglaną jest zdrowy, lekki i pyszny. Jego przygotowanie zabiera nieco czasu, ale za to z podanych składników wychodzi duża porcja bardzo sycącego
e-PrzepisyKulinarne