desery - 58579 przepisów (strona:94/3906)

Knoppers + film 104

Knoppers to przepyszny deser przełożony masą mleczną i czekoladowo-orzechową inspirowany popularnym wafelkiem. Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje.     składniki masa orzechowa 170 g masła 200 g kremu czekoladowego typu nutella 1 łyżka kakao 150 g prażonych i obranych orzechów laskowych masa mleczna 200 g masła 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki(...)czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą dokładnie ją rozprowadzając. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin.   Artykuł Knoppers + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Domowy budyń waniliowy z sosem malinowym 97

Domowy budyń waniliowy z dodatkiem sosu malinowego z czerwonym winem. Pycha! Budyń to deser, który każdy zna, ale nie każdy wie jak prosto można go przygotować samemu. A wystarczy kilka podstawowych składników. Jest o niebo lepszy i bez dodatku ulepszaczy. Wybornie smakuje z owocami, sokiem lub bez dodatków. Sam w sobie jest pyszny! Polecam Składniki: Budyń waniliowy: 2 szklanki mleka(...)wino odparuje i osiągniemy konsystencję sosu. Następnie przetrzeć przez sitko i polać budyń. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kokosowo – pomarańczowy pudding z tapioki → Deser z czereśniami i kardamonem → Kokosowy pudding z chia → Ryż na mleku z wanilią → Czekoladowy pudding z tapioki z malinami

Oryginalny smak
NALEŚNIKI Z SEREM POD PIERZYNKĄ BISZKOPTOWĄ 132

Lubicie naleśniki? To mam dla Was oryginalny pomysł na deser z naleśnikami w roli głównej... czekoladowe naleśniki z serem zapiekane pod pierzynką biszkoptową z malinami. To naprawdę jest pyszne! Z połączenia zwykłych naleśników i biszkoptu powstał niebanalny deser a'la ciasto, który nie tylko świetnie smakuje, ale również super się prezentuje. Całość dopełniają świeże maliny, których kwaśny smak przełamuje słodycz(...)biszkoptu. Deser ogólnie nie jest za słodki, więc powinien przypaść do gustu nawet tym, którzy nie przepadają za słodkim.  A gdy lubicie śniadania na słodko to naleśniki w tej postaci sprawdzą się również jako propozycja śniadaniowa np. na weekend, gdy mamy więcej czasu na jego przygotowanie. P.S. Najlepiej smakuje na świeżo lekko ciepły, bo na drugi dzień maliny puszczają

Kuchnia MagdaLeny
TORCIK JOGURTOWY MONTE 218

Torcik jogurtowy Monte to biszkoptowe ciasto orzechowe przełożone masą jogurtową z dodatkiem deserów mlecznych Monte. Ciasto jest lekkie i bardzo przyjemnie się go je 😉 Nie jest też przesłodzone. Ze względu na to, że desery Monte zawierają w składzie sporą ilość cukru, to masy dodatkowo nie słodziłam, dlatego po wymieszaniu jogurtu naturalnego z deserami warto spróbować czy taki smak nam odpowiada(...)małą ilością wody (ok. 1/4 szklanki) w celu napęcznienia i rozpuszczamy ją w 1/2 szklanki gorącej wody. Studzimy. W misce za pomocą miksera mieszamy ze sobą jogurt naturalny i desery Monte. Do wystudzonej żelatyny dodajemy ok. 3-4 łyżki powstałej masy jogurtowej, dokładnie mieszamy i wlewamy wszystko z powrotem do miski z masą jogurtową. Wszystko mieszamy za pomocą miksera. Masę

Kuchnia MagdaLeny
CRUMBLE MALINOWE 134

Bardzo szybki i bardzo smaczny deser ❤  ... rodem z Anglii. Do owoców pod kruszonką wykorzystujemy dowolne, najlepiej sezonowe owoce. Nie umiem powiedzieć, które crumble lubię najbardziej, bo uwielbiam wszystkie! Niestety, gdyby nie to, że jest to deser dość kaloryczny (ze względu na maślaną kruszonkę) mogłabym je jeść każdego dnia ..... 😉 Tu  znajdziecie jabłkową wersję tego pysznego deseru 😊 Składniki(...)ilość kruszonki. Wierzch możemy posypać dodatkowo odrobiną cukru waniliowego lub posypać płatkami migdałów.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 15 minut (do uzyskania złotego koloru kruszonki). Deser zjadamy mocno ciepły, bo wg mnie taki smakuje najbardziej

Walijskie Pichcenie
DESER TIRAMISU 141

Uwielbiane przez nas tiramisu, tym razem w wersji słoikowej. Niewątpliwą zaletą takiej wersji deseru jest nie tylko łatwość przygotowania, ale i brak problemów z wyjmowaniem ciasta z formy, gdy trafi się zbyt rzadkie mascarpone... Dodatkowym plusem deseru zamkniętego w słoiku jest dłuższa przydatność do spożycia, normalnie to 1-2 dni, a taki słoikowy może być dłużej. W oryginale biszkopty nasączamy(...)trzcinowego (lub zwykłego) - 3 łyżki likieru Amaretto - ok.1/2-3/4 filiżanki espresso (lub innej kawy, np.orkiszowej) - podłużne biszkopty (po 1 do mniejszych słoików i po 2 do wyższych) + kakao do oprószenia deseru przed podaniem Zaparzoną kawę przelewamy do głębokiego naczynia i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy likier Amaretto i mieszamy. W misie miksera ubijamy lekko mascarpone (moje było mega gęste, miałam duże

Smaczne Zdrowe
PROSTE Ciasto TIRAMISU z Wiśniami 210

Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia z biszkoptów, z wiśniami, kawą i alkoholem. Jest bardzo proste w przygotowaniu i szybkie. Smakuje wyśmienicie, wszystkie smaki dobrze się ze sobą łączą. Deser jest waniliowy, śmietankowy, kremowy i wilgotny. Bardzo mi smakuje. Jeśli chcemy, aby wiśnie też były z alkoholem, można je po osączeniu z kompotu zalać wiśniówką lub rumem, lub kompotem wymieszanym(...)podłużnych biszkoptów Do nasączenia: 200ml mocnej kawy 200ml wiśniówki Krem: 250g serka mascarpone 200g gotowego sera na sernik (twaróg zmielony jak z wiaderka) 650ml śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) około 400g wiśni z kompotu (dobrze osączone) 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany (niekoniecznie) Dodatkowo: kakao do posypania

Mała Cukierenka
Ciasto Reese’s bez pieczenia + film 100

Ciasto Reese’s bez pieczenia to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem. Ciasto Reese’s to szalenie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser dla wielbicieli masła orzechowego o ciekawym słodko- słonym smaku. Deser składa się z trzech warstw, słonego spodu z precli, masy orzechowej z mascarpone oraz bitej śmietany i czekolady. Jest znakomitą propozycją na wszelkie uroczystości, świetnie

Smakowite Dania
Rote Grütze 141

Rote Grütze to słodki deser popularny w niemieckiej kuchni, jak również w krajach skandynawskich. Podstawa deseru to czerwone owoce: maliny, czerwona porzeczka, truskawka lub wiśnie zagotowane w soku z owoców, wodzie  lub czerwonym winie, następnie zagęszczone mączką ziemiaczaną, kukurydzianą, ryżową lub sago. Najczęściej podawany z sosem waniliowym lub bitą śmietaną. W zależności od rodzaju i koloru użytych owoców istnieje(...)Grüne Grütze. To nic innego  jak nasz popularny kisiel, tylko  w wersji na bogato, bo przygotowany i podawany z całymi  owocami. Doskonały sposób na bardzo prosty deser i zużycie zamrożonych owocowych zapasów, jednocześnie smaczna porcja owoców obowiązkowa w codziennej diecie. Do przygotowania deseru wykorzystałam popularną mieszankę kompotową ze sklepowej lady chłodniczej. Składniki: 1 mieszanka kompotowa z czerwonych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Semifreddo dyniowo – pomarańczowe 92

Dzisiaj włoski deser lodowy z dodatkiem musu z dyni i pomarańczy. Rewelacyjny! Semifreddo jest przepyszne, bogate w smaku, puszyste i nie ma problemu z jego pokrojeniem. Najsmaczniejsze jest na wpół zamrożone, jestem pewna, że Was oczaruje Do przygotowania tego deseru nie potrzeba maszyny do lodów i nie trzeba ich mieszać w zamrażarce. Zróbcie koniecznie! Składniki: 500 g śmietany kremówki

Oryginalny smak
Pomarańczowiec z nutą piernika- bez pieczenia 138

idealnie wpasował mi się do kawy potrzebnej do namaczania biszkoptów. W ogóle dla mnie w tym roku połączenie piernika i pomarańczy jest jakimś odkryciem 🙈 Ciągle je wykorzystuję, zwłaszcza w deserach. Może i u Was w tym roku podobnie? Składniki na blaszkę o wym. 19x28cm 48 sztuk małych okrągłych biszkoptów (ok.200-220g) 1 filiżanka kawy espresso 1 pełna łyżka syropu piernikowego 250ml(...)bardzo małe) Sposób przygotowania: Jakieś 2 godziny przed przygotowaniem ciasta najlepiej zrobić krem pomarańczowy. Zdąży nam się przestudzić na tyle, że nie będziemy musieć zbyt długo czekać z przełożeniem deseru. Sok pomarańczowy przelewamy do garnka z grubym dnem, powinno go być min.500ml (jeśli nie ma- dolewamy wody). W kubku pozostawiamy tylko ok 100ml, by wymieszać proszek budyniowy oraz galaretkę

Kuchnia w czekoladzie
Domowy Baton Twix + film 204

garnka wlewamy mleko, dodajemy pokrojone masło oraz krówki i wszystko rozpuszczamy na małym ogniu często mieszając. Gotową masę lekko przestudzamy, po czym wlewamy na warstwę z pianek i biszkoptów. Deser ponownie wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy(...)garnek z ognia. Na warstwę masy krówkowej wlewamy rozpuszczoną czekoladę, starannie ją rozprowadzając. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodóweki na cała noc. Artykuł Domowy Baton Twix + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Bardzo czekoladowy tort urodzinowy 168

Tort czekoladowy z masą czekoladową Tort czekoladowy to urodzinowy klasyk. Według mnie najlepszy jest tradycyjny tort - z tradycyjnym biszkoptem czekoladowym oraz tradycyjną masą czekoladową z masła

Korniszonki
TORCIK Z KREMEM CAPPUCCINO 194

Torcik biszkoptowy z delikatnym kremem cappuccino będzie świetnie smakować z filiżanką ulubionej kawy. Przyozdobiony ciasteczkami oraz malinami dodatkowo cieszy swoim wyglądem :)   SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O

Pani na deser
MINI TORCIK Z MUSEM MALINOWYM 303

Już od jakiegoś czasu przeglądałam przepisy na małe urocze przystawki i desery, zachwycając się ich minimalistycznym pięknem Z okazji urodzin postanowiłam zaszaleć i stworzyć takie prywatne "Tea party" z mini daniami , dodatkowo starając się jak najmniej przy tym napracować Urodziny = tort ale z racji tego że nie chciało mi się stać pół dnia przy piekarniku wpadłam na pomysł zrobienia mini(...)torcików bez pieczenia ! Jeśli jesteście ciekawi co skrywa wnętrze deseru i jak je wykonałam zapraszam do dalszej lektury : SKŁADNIKI : Biszkopty okrągłe (posłużą za dno) Biszkopty podłużne "Lady fingers" ( na boki deseru) Krem: Serek mascarpone 1 op. (250 g) Ksylitol 4 łyżki (można dać więcej )  Świeże lub mrożone maliny ok. 1/2 szklanki zmiksowanych i przetartych) 1 płaska łyżka żelatyny

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania