Znowu na słodko... Desery i ciasta to chyba najbardziej fotogeniczne smakołyki, które można przygotować. Pięknie wychodzą na zdjęciach, a do tego osłodzą każdą, nawet tę najgorszą chwilę. Poza tym - nie znam żadnej osoby, która widząc ładny kawałek placka bądź owocowe szaleństwo w pucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości. I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery
W kuchni Karmel-itkijednym jakże pysznym deserze umieściłam dziś kilka owoców i chia a rezultat znakomity. Deser jest kwaskowy od jabłek, słodki od brzoskwini, chia go zagęszcza a chrupiące borówki nadają mu charakteru. To znakomite połączenie, to pyszny deser, zachęcam do spróbowania. Antonówka, borówki amerykańskie, brzoskwinia i chia w jednym deserze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDawno nie było żadnego deseru w kubeczku, więc dzisiaj zaserwuję wam pyszną porcję zdrowia w słoiczku. Łatwy i dość szybki deser na bazie kaszy jaglanej oraz naszych polskich śliwek. Moja śliwka w tym roku chyba zrobiła sobie odpoczynek i niestety nie nacieszyłam się jej smakiem, toteż skorzystałam z oferty miejscowego sklepu i kupiłam kilka ładnych iście fioletowych śliwek. Użyłam dojrzałych(...)sztuk odmiany Renkloda. W cały deser wkomponowałam również odrobinę serka wiejskiego typu Light oraz płatki owsiane. Proste, szybkie, pożywne i smaczne. W zasadzie piszę, że przepis sprawdza się jako deser, ale sprawdzi się również dobrze na śniadanie czy też nawet kolację. To kolejny przepis bez udziału białego cukru, więc spokojnie możecie go jeść nawet jeśli chwilowo jesteście na diecie. Zaraz
vaniliowoczekoladowaprzed nosem moje ulubione cafe latte. No cóż - nawyki managerskie nie opuszczają mojego męża nawet w kuchni, a że tiramisu nazywane przez nas ciastkiem managera to nasz ulubiony deser, więc co jakiś czas Paweł je przyrządza. Pochodzenie tiramisu nie zostało do końca wyjaśnione - według jednej z wersji deser powstał w Sienie na przełomie XVII i XVIII wieku, według innej(...)alkoholu i układać na dnie formy. Na biszkopty wyłożyć połowę kremu serowego, a na nim ułożyć kolejną warstwę nasączonych kawą biszkoptów i drugą warstwę masy serowej. Wyrównać wierzch deseru, całość przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać kakao lub startą na proszek gorzką czekoladą. Podawać mocno schłodzone. Wariant dla użytkowników Kohersen MyCook Zaparzyć mocną kawę
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZrobienie dzisiejszego deseru zajmie Wam jedynie kilka minut, pod warunkiem że macie zapas ugotowanej kaszy jaglanej. Wystarczy zblendować składniki na dwie warstwy, przelać do pucharków i gotowe. To naprawdę proste i niewymagające umiejętności kulinarnych małe co nieco. Możecie zjeść w ramach deseru lub śniadania, zamiast tradycyjnej jaglanki. W przepisie użyłam tahini, jeśli nie macie pod ręką, możecie zastąpić masłem(...)orzechowym lub migdałowym. Smak nieco się zmieni, ale nadal będzie pysznie. Jako wielka fanka kaszy jaglanej, mleka kokosowego i wszystkiego co słodkie – polecam! Łatwy pudding jaglany, czyli zdrowy deser w kilka minut 2017-08-16 13:50:26 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj pudding 100 g surowej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody do gotowania (250 ml) 1 łyżka
Powiedz dietom niePanna cotta to deser, który lubimy szczególnie latem. I bardzo lubimy dodawać do niego sezonowe owoce (zobacz panna cotta z sosem malinowym i jogurtowa panna cotta z musem jagodowym ). Jest to deser szybki, prosty i bardzo bardzo smaczny. Dzisiaj u nas z dodatkiem frużeliny morelowej. Jeśli nie macie frużeliny ani moreli możecie użyć do niej innych zmiksowanych owoców(...)rozpuścić w małej ilości wody. Płynną żelatynę wlać do gorącego mleka, wyciągając wcześniej laskę wanilii i dokładnie rozmieszać. Mleko wlać do foremek/szklanek/pucharków, włożyć do lodówki. Gotowy schłodzony deser polać frużeliną morelową. * Panna cottę można wyjąć z foremek, ustawić na talerzyku i ozdobić frużeliną. Można również polać frużeliną po wierzchu - ja tak zrobiłam, to bardzo wygodny choć może
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzybkie i mało skomplikowane ciasto bez pieczenia. Deser Rajska Chmurka z mascarpone i bitą śmietaną zasmakuje wszystkim łasuchom. Składniki: ok 200 g okrągłych biszkoptów szklanka mleka 50 g wiórków kokosowych skórka otarta z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej pomarańczy 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3 łyżki drobnego cukru (może być cukier puder) garść ulubionych owoców (maliny(...)blaszce (moja ma wym. ok 23x23cm) układamy biszkopty najpierw zamoczone w mleku. Na biszkopty wykładamy masę z serkiem mascarpone, wygładzamy i układamy kolejną warstwę biszkoptów. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Deser odkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy z ulubionymi owocami. Deser Rajska Chmurka Artykuł Deser Rajska Chmurka pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneRabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone to deser do którego chyba nikogo nie muszę przekonywać. Idealne połączenie kilku smaków w jednym pucharku doskonale łechce kubki smakowe, szczególnie gdy pogoda za oknem taka kapryśna. Wszyscy domownicy ( ze mną na czele-a jak ) poprosili o dokładkę. To jest po prostu pyszne Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone Składniki(...)mascarpone. Bezy kruszymy i dodajemy do mascarpone. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z masą bananową. Podajemy w pucharkach przekładane konfiturą z rabarbaru i dowolnie dekorujemy. Artykuł Rabarbarowo-bananowy deser z kruszoną bezą i mascarpone pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaChrupiące serniczki z kurkumą Uwielbiam desery na zimno, serniczki w takiej wersji najlepiej lubię. Lubię, też jak coś chrupie w deserach i płatki w tym deserze sprawdziły się idealnie. Kurkuma jest bardzo zdrowa, więc dodałam ją do deseru. Składniki ; biały ser w kostce - 340 g galaretka cytrynowa - 1 opak woda - 3/4 szkl śmietanka kremówka - 250 ml kurkuma - 1/2 łyżeczki corn
Kuchnia Danusi1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki
KorniszonkiDeser który powstaje w kilka chwil…bez odpalania piekarnika, połączenie białek z gorzką i białą czekoladą, oraz kwasnymi owocami porzeczki i borówki daje smak któremu ciężko się oprzeć. Deser z klasą na leniwe słodkie letnie popołudnia….Do tego deseru polecam Wam żelatynę w listkach Dr.Oetker , jest dużo łatwiejsza w rozpuszczaniu i nie ma żadnych grudek w deserze. Składniki: Foremka
Wanilia i KardamonCiasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką
KorniszonkiTruskawki pod chmurkami pokochają wszystkie dzieci :). Słodkie truskawki, czekolada i bita śmietana stanowi pokusę nie do odparcia dla każdego! Radzę zrobić z
Słodki PomysłPanna cotta, czyli pyszny, lekki i dość prosty włoski deser. Choć zajadaliśmy się nim pierwszy (aż się sama sobie dziwię, wielbiciele kuchni włoskiej, a nigdy wcześniej nie przygotowywaliśmy, ba nawet nie jedliśmy tego deseru...) raz, to zapewniam, że nie ostatni, od teraz będzie u nas gościł często. Nasze Dziewczyny przygotowały ten deser z okazji Dnia Ojca. Było pełne zaskoczenie, Tatuś(...)składniki: truskawki (lub inne dowolne owoce) i ksylitol lub cukier (do smaku, byle nie za dużo). Inspiracją był ten przepis . Z podanych ilości wyszło im 6 porcji pysznego deseru. Składniki: - 250ml kremówki - 250ml mleka - 3 łyżeczki żelatyny w proszku - 1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego - 80g ksylitolu lub cukru - opcjonalnie łyżka białego rumu i łyżka białego wina
Smaczne ZdroweDeser na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem oleju kokosowego i czekolady. Jeden ze zdrowszych deserów, który nie wymaga pieczenia. Sos malinowy przygotowałam ze świeżych malin. Nie gotowałam ich, aby nie straciły swoich cennych właściwości. Polecam! 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 200 g czekolady gorzkiej 70% ok 500 g malin Kaszę kilkakrotnie(...)przełożyć do formy o średnicy 20 cm z odpinaną obręczą. Dokładnie wypełnić, dociskając do dna i wyrównując wierzch. Po przestudzeniu wstawić do lodówki na parę godzin, aż całkiem zastygnie. Deser wyjąć z formy i ułożyć na nim część malin. Resztę zmiksować blenderem i dosłodzić do smaku. Można dodatkowo przelać je przez sito, aby sos malinowy pozbawić pestek. Polać po wierzchu
https:KKuchniaMniam