Chrupka i niskokaloryczna, odświeżająca a zarazem rozgrzewa. O to sałatka którą musisz spróbować! Pekińska, marchew, świeżo poszatkowany imbir, soczysty grejpfrut oraz kostki kokosa z melisą. To
Kuchnia PROzdrowotnaProzdrowotna, intensywna w smaku i chrupiąca! Taka jest dzisiejsza sałatka! Jak zawsze szybka do zrobienia i z ciekawymi połączeniami. Roszponka lekko uspokaja układ nerwowy, zawiera ogromne
Kuchnia PROzdrowotnałyżek mleka szczypta cynamonu 2 łyżki rodzynek Śmietankę i mleko podgrzewamy, gdy będzie ciepłe dodajemy czekoladę, dorzucamy rodzynki i cynamon. Gdy uzyskamy jednolity gęsty płyn jest już gotowa;) Kategoria: Desery , Napoje bezalkoholowe
kuchcikowniaProste przekąski są jak as w rękawie, nigdy nie wiesz kiedy się przydadzą :). Taka właśnie jest ta przekąska! : szybka, pyszna i na słodko. Potrzebne wam będzie
Kuchnia PROzdrowotnanatchnęło mnie. Zauroczył mnie przepis na tort puddingowy. W teorii cudowne połączenie drożdżowego ciasta panettone i crema di mascarpone, czyli kremu, jaki robi się do tiramisu. Dodatkowo do deseru dodaje się czekoladę, pistacje, wino marsala oraz kandyzowane kasztany. Ja jednak zrezygnowałam z dwóch ostatnich (nie znalazłam ich w sklepach, ale wciąż szukam), na rzecz słodkiego wina oraz kandyzowanej skórki pomarańczowej(...)takiego trzeba się naszukać), ale warto bo efekt jest zniewalający. Połączenie smaków jakie stworzyła Nigella zasługuje na kulinarnego Oscara (jeśli coś takiego jest przyznawane). To deser idealnie słodki i nawet jeśli nie uda się wam znaleźć niesolonych pistacji, to nie ma czym się przejmować, bo słona nutka nie szpeci tortu. Przepis nieco różni się od oryginału. Dostosowałam
Wypieki i Rumieńcednia św. Walentego prawie miesiąc, ale przygotowując deser na weekend, przyszły mi na myśl: czekolada i truskawki. Pod musem z mrożonych truskawek zagęszczonym galaretką kryje się kasza manna gotowana na mleku z dodatkiem słodzonego mleka skondensowanego. Do deseru wykorzystałam również część ciasteczek migdałowych, a wierzch posypałam startą białą czekoladą. Składniki: Spód: 250 g kruchych ciastek, najlepiej migdałowych 100 g stopionego
Czerwień i błękitHuhu-ha, huhu-ha, nasza zima zła! A zimy nie ma. Rękawiczki poszły w kąt. Niedobrze... Nie ma zimy w tym roku (odpukać, bo to
W kuchni Karmel-itkiKaczka to coraz popularniejsze mięso w Polsce, można ją już kupić niemalże w każdym sklepie. W zasadzie kaczka jest bardzo prosta w przyrządzeniu, jedynie czas oczekiwania
Kuchnia PROzdrowotna"Wybacz, ale ja nie rozumiem. Jak Ty możesz żyć bez mięsa?" Jak widać, mogę. Wychodzę z założenia, że nikomu w talerz nie zaglądam. Nie potrzebuję wiedzieć
W kuchni Karmel-itkiAlkohol to nieodłączny element imprez, dla jednych mogłoby go nie być dla niektórych jest niezbędny. Można nie lubić jego smaku czy jego przykrych konsekwencji ale w
Kuchnia PROzdrowotnaUzupełniam księgę karnawałowych sałatek i oto apetyczna moja propozycja. Zmielone pestki dyni z lekkim majonezem połączą kapustę pekińską, kukurydzę, orzechy włoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser
Kuchnia PROzdrowotnaLubicie faworki? Ja uwielbiam, szczególnie te cieniutkie. Dzisiaj mam dla was bardzo oszczędny przepis. Składniki są prawie zawsze w waszych domach i możecie je robić kiedy
Niezły MłynekPokażę Wam jak prosto zrobicie sos który przez długi czas może stać w lodówce. Dzięki niemu na wyciągnięcie ręki będziecie mieli kompozycję smakową chilli i limonki
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! jest szaro, buro i po raz kolejny mamy mało śnieżną zimę która powoduje to że nie chce nam się wychodzić z domów. Nie wychodząc z
Kuchnia PROzdrowotnaHej! Dziś krótka i wyrazista propozycja. Bardzo pikantna sałatka bez mięsa, tłuszczu i sera z pikantnymi dodatkami. Na jarmużu znajdzie się świeża papryczka chilli, czerwona cebula
Kuchnia PROzdrowotna