Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 222Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie
PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 340Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki
PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 212Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie
PysiaGotuje.pl
Kostka cappuccino (ciasto bez pieczenia) 476schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie: Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy 3/4 opakowania żelatyny do deserów wymieszanej z wodą zimną i gorącą
Aga w kuchni
Zioła – suszenie i przechowywanie 204Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają
PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 196Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by
PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 219Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony
PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 401Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi
PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 183Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego
PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 210Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się
PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 208Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla
PysiaGotuje.pl
„Frutakosy” 1875-6 60 min+ Średnie Przystępne Autorski przepis na przepyszne takosy z ciasta naleśnikowego, z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka
PysiaGotuje.pl
Śledzie z pieczarkami + film 194Śledzie z pieczarkami i cebulą to świetna przystawka na co dzień i od święta. Są bardzo prostą i szybką w przygotowaniu przekąską o rewelacyjnym smaku, w
Smakowite Dania
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 220mojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału
moj przepis na
Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady 289mojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest
moj przepis na