desery - 58579 przepisów (strona:708/3906)

Pesto z brokuła (wegańskie i bezglutenowe) #9 159

Pesto to najszybszy obiad na świecie i chyba też najsmaczniejszy, pesto można praktycznie zrobić z każdego warzywa . Spróbowałam zmodyfikować mój poprzedni przepis na Pesto z cukinii

Kawa z mlekiem
Zupa krem brokułowa (wegańska i bezglutenowa) #10 172

Brokuły u nas rządzą ostatnimi czasy. Dziś znów pyszna aromatyczna zupa na kolację (lubimy ciepłe zupy na kolację), bo znów chłody atakują nas tego dziwnego lata

Kawa z mlekiem
Zapiekanka makaronowa z brokułem, kalafiorem i pieczarkami (wegańska i bezglutenowa) #11 200

Uwielbiam zapiekanki a makaronowe to już najbardziej. Tym razem zapiekanka z moimi ulubionymi warzywami czyli kalafiorem, brokułem i pieczarkami . Kukurydza jest tylko do towarzystwa. Zapiekanka jest

Kawa z mlekiem
Gulasz cukiniowo-paprykowy z makaronem (wegański i bezglutenowy) #12 173

W naszym ogródku obrodziła cukinia w ilościach hurtowych, więc teraz będzie wysyp cukiniowych przepisów, ale cukinię uwielbiamy przecież, dobra cukinia nie jest zła :-) Do tego przepisu

Kawa z mlekiem
Ciasteczka owsiano-kokosowe (wegańskie i bezglutenowe) #13 139

Dziś przedstawiam przepis na zdrową, słodką przekąskę, oczywiście wegańską i bezglutenową , i bez cukru . Są to ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych bezglutenowych , mięciutkie, lekko chrupiące, wspaniały

Kawa z mlekiem
Kotlety jaglane z pieczarkami (wegańskie i bezglutenowe) #14 217

Dziś przedstawiam przepis na najwspanialsze wegańskie i bezglutenowe kotlety na świecie. Te kotlety całkowicie podbiły serca i żołądki mojej rodziny, nawet tych niewegańskich osobników. Przepis nie

Kawa z mlekiem
Fasolka po bretońsku (wegańska i bezglutenowa) #15 162

Dziś przedstawiam przepis na wegańską i oczywiście bezglutenową fasolkę po bretońsku , jedno z ulubionych dań mojego synka, a nawet znajdujące uznanie u mięsożerców w mojej rodzinie

Kawa z mlekiem
Wegańskie i bezglutenowe gofry gryczane #16 164

Dziś przedstawiam przepis na wegańskie i bezglutenowe gofry , który powstał na bazie mojego poprzedniego przepisu na gofry bezglutenowe ->  klik , a inspiracją do stworzenia wersji

Kawa z mlekiem
Wegańskie kotleciki z czerwonej soczewicy #18 202

Dziś przedstawiam przepis na przepyszne kotleciki z czerwonej soczewicy . Nie jest mojego autorstwa, znalazłam go na youtube i tylko odrobinę zmodyfikowałam . Na oryginalny przepis zapraszam tu

Kawa z mlekiem
Kotlety z groszku 191

Dziś polecam przyrządzić przepyszne kotlety z groszku . Najprostsze z prostych. Prościej się już nie da, a jest mega smacznie . Przepis nie jest mój , znalazłam go na

Kawa z mlekiem
Bezglutenowe ciasteczka grzebyczki wg przepisu pani Ewy Wachowicz 196

Dziś przedstawiam przepis na bezglutenową wersję ciasteczek grzebyczków wg przepisu pani Ewy Wachowicz ->  Grzebyczki . Jednocześnie zaznaczam, że jest to ostatni przepis bezglutenowy na tym

Kawa z mlekiem
Sałatka z makaronem ryżowym i tuńczykiem 185

Dziś proponuję przepis na pyszną i szybką sałatkę. Do przygotowania tej sałatki użyłam makaronu ryżowego, zwykłego makaronu ryżowego, ponieważ moja kuchnia nie jest już zawężona wyłącznie

Kawa z mlekiem
Rogaliki drożdżowe babci Jasi 211

Dziś przedstawiam przepis z mojego dzieciństwa, z zapisków mojej mamy, z kryzysowego PRL'u, gdy nic nie było, a jednak gospodynie w Polsce Ludowej potrafiły w

Kawa z mlekiem
Kokosowe słodycze: kulki, laski i rogaliki 165

Jak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to

dolcevitainmykitchen
Crepes Suzette - płonące naleśniki 147

podpalane przed podaniem. Ich historia sięga końca XIX wieku, kiedy to młody pomocnik kucharza w Hotel de Paris w Monte Carlo stanął przed pewnym wyzwaniem, polegającym na przygotowaniu deseru dla księcia Walii Edwarda i jego przyjaciół. Jak się można domyślić, biedaczek tak bardzo się denerwował, że przez przypadek sos na bazie kirszu i likieru pomarańczowego zapalił się. Francuski kucharz(...)chwili rozpaczy spróbował mieszanki i ku swojemu zaskoczeniu odkrył, że smakuje wyśmienicie. Naleśniki włożył więc do sosu, a przed podaniem deser podpalił jeszcze raz. Zachwycony zarówno smakiem jak i wyglądem „książęcych naleśników” Edward zaproponował nazwać je naleśnikami Suzette , na cześć towarzyszącej im w podróży pewnej damy. Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki śmietanki

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania