Mieliście okazję próbować kiedyś takiej swojskiej kiełbasianki ze słoika, ze smalczykiem, galaretką...? Pamiętam, że jako dziecko uwielbiałam się tym zajadać, ale od dłuższego już czasu nie
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha
Oryginalny smakDziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy
Kawa z mlekiemMój odwieczny problem, co z tym mięsem z rosołu zrobić, znalazł kolejne "ujście". Tym razem skorzystałam z przychylności Męża. Bo wiecie... strasznie pokochał pampuchy 💓 Wiedziałam więc
Kuchnia w czekoladzieserca. Zawarta w niej w dużych ilościach witamina C zwiększa odporność i pomaga zwalczać infekcje. Zastosowanie : Używa się jej do wypieków ciast np. serników, makowców, keksu lub dekoruje się desery. Jest też smacznym dodatkiem do zimowej herbaty, czy czekolady. Źródło: internet SUSZONE BANANY Świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska lub dodatek do jogurtu. Poza tym podobnie jak świeże owoce(...)niej flawonoidy obniżają poziom cholesterolu oraz chronią przed miażdżycą i zawałem. Żurawina zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka i kolki wątrobowej. 100 g żurawiny to 308 kcal. Zastosowanie: Dodaje się do deserów i musli oraz do duszenia mięs. Gdy zmiksujemy ją z odrobiną czerwonego wina i soku z pomarańczy powstanie chuntney. Źródło: internet
Ciastka - domowe słodkościDobry humor zaczyna się na talerzu. A w poniedziałkowy poranek niczego innego Wam nie życzę tylko dobrego humoru. Mam nadzieję, że meksykańska sałatka z kolorowymi warzywami
dolcevitainmykitchen6 do 60 min Łatwe Tanie Przepis na tartę na grzankach z jajkami, szynką i serem Tarta jest na tyle uniwersalna, że można przygotować ją na
PysiaGotuje.plMuszę przyznać, że to moja pierwsza w życiu pieczeń z dzika. Trochę się obawiałam, ale niepotrzebnie… Przecież dawniej dziczyzna królowała w polskiej kuchni! Mięso jest
Oryginalny smakOszronione żurawiny to elegancka zimowa i świąteczna dekoracja ciast i deserów. Jej przygotowanie wymaga czasu, ale nie jest trudne. Pięknie prezentuje się na sernikach, ciastach oblanych lukrem królewskim, czy białą czekoladą. Składniki: 1 szklanka żurawiny (umytej i przebranej) 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1/2 szklanki cukru do obtaczania Przygotowanie: Wodę i cukier zagotować w rondelku, gotować na wolnym ogniu(...)Obtaczać żurawinę partiami w cukrze i odstawić do wyschnięcia na papier do pieczenia. Podobnie możemy potraktować gałązki rozmarynu lub curry, które będą imitacją igliwia na naszych ciastach i deserach. Żurawinę w cukrze można przechowywać 3-4 dni w papierowych torebkach poza lodówką
Kulinarne InspiracjeTo danie, a właściwie przekąska jest nie dość, że banalna, to jeszcze nie zajmuje wiele czasu na przygotowanie. Pieczenie to oczywiście inna sprawa, bo tego nie
Kuchnia w czekoladzieTe bułeczki, to kolejny dowód na to, że śniadanie wcale nie musi być nudne. Może i czasem pracochłonne, choć warte tego poświęcenia ;) Wszak daje nam
Kuchnia w czekoladzie6 do 60 min Łatwe Przystępne Przepis na pierś z kurczaka zapiekaną w sosie śmietanowo-kurkowym Pierś z kurczaka jest chyba najbardziej popularnym rodzajem mięsa w
PysiaGotuje.plNajbardziej tradycyjne polskie wigilijne danie, którego nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole, to zdecydowanie barszcz czerwony z uszkami. Uszka z pieczarkami to smaczna altarnatywa dla
Smakowite DaniaPrzedstawiam dziś przepis na pyszną pożywną i rozgrzewającą zupę buraczaną , nie mającą nic wspólnego z barszczem . Ta zupa jest niezwykła i jeżeli uda się jej
Kawa z mlekiem