Na zbliżający się tłusty czwartek mam dla Was przepis na domowy chrust – chyba jeden z najprostszych i najszybszych przepisów na
KuchniaWeDwoje.plPierwszy raz smażyłam pączki z dodatkiem ugotowanych ziemniaków. Wcześniej miałam już okazję piec ziemniaczane drożdżówki, więc domyślałam się, że wszystko powinno się udać. Ziemniaczane pączki wychodzą
Mienta blogMój ulubiony, na kruchutkim kakaowym spodzie, kremowy z dodatkiem musu czekoladowego , oprószony ciemnym kakao. Jeden z najlepszych serników, jaki udało mi się upiec do tej pory
Wanilia i KardamonTe zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie
Ola la LCHFZbliża się tłusty czwartek, czyli pora wielkiego łasuchowania. Jak dla mnie pączki mogłyby nie istnieć, ale za faworkami przepadam. Dlatego też przygotowałam dla was przepis na
Dieta bez mlekaWielkimi krokami zbliża się tłusty czwartek pora zatem przygotować domowe pączki. Jeśli nie macie czasu i siły na wyrabianie ciasta skorzystajcie z przepisu na serowe pączki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chatka pod Niemcową to zupełnie inny świat, zegary przestają tam istnieć, a człowiek odnajduje swoją przestrzeń, która dotąd nie była mu znana . Pokochasz ją tak jak
Apetyczna babeczkaNa blogu nie może zabraknąć najpopularniejszego koktajlu z mango i jogurtu naturalnego. Tak właśnie rozpoczęłam nowy tydzień i poniedziałek. Gdy robiłam sesję, na balkonie, padał śnieg
Moja smaczna kuchniaskładniki: 100 g daktyli suszonych 80 g wiórek kokosowych 60 g sezamu 1 łyżka masła kokosowego woda do namoczenia daktyli dodatkowo: ok. 20 g wiórek kokosowych
Domowy Smak JedzeniaWłaśnie wróciłam z Włoch, kupiłam kilka gazet z przepisami, które powoli tłumaczę. Jako pierwsze zrobiłam „Frappe aromatizzate” czyli nasze faworki. Jem je drugi dzień
Kuchnia PokoleńMój ostatni wypiek, przepis dostałam o cioci z Bieszczad. Jest czasochłonny ale się opłaca, bo placek jest wyborny. Składniki na biszkopt: Jajka 3 szt. Mąka pszenna
Tradycyjna KuchniaKarnawał dobiega końca i tym samym już w tym tygodniu będziemy obchodzić „tłusty czwartek”. A tym samy cukiernie będą pękać od nadmiaru pączków ale
I LOVE LIFESkładniki na tortownicę o średnicy 29 cm: 3 kg jabłek 3 szklanki kaszy jagnalen sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 kopiaste łyżki cynamonu 400 g
Szkrab Je SamKarpatka należy do grupy ciast parzonych. Określenie „ciasto parzone” pochodzi od sposobu wykonania ciasta. Mąkę wsypujemy do gotującej się wody z tłuszczem i „zaparzamy” ją w
Pomysłowa kuchniaNasze babcie miały tajemnicze przyrządy, dzięki którym potrafiły wyczarować prawdziwe cuda. Na przykład rozetki – delikatne i bardzo chrupiące ciasteczka, przypominające wyglądem płatki śniegu. Rozetki karnawałowe
Poezja smaku