Witajcie. Dzisiaj stworzyłam dla Was post z najlepszymi ciastami, moim zdaniem na Wielkanoc (oczywiście mojego wykonania). Standardowo nie może zabraknąć serników, dojdą do tego jeszcze kruche
Zdrowie i pysznie na talerzuBabka piaskowa od zawsze kojarzy mi się z Wielkanocą. U mnie w domu i pewnie u wielu z Was będzie ona pieczona w tym roku. Babka
mecooksskładniki: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 – 130 g cukru 1 jajko 50 ml mleka 60 g masła, miękkiego 50
Domowy Smak JedzeniaLubię ciasto drożdżowe, lecz jestem niecierpliwa, nie mogę doczekać się kiedy wyrośnie;). Ten przepis jest z cyklu tych bezproblemowych - ciasto rośnie tylko 20 minut i możemy
Szefowa kuchniWielkanoc już wkrótce :)a święta bez babki wielkanocnej to nie święta Ten przepis to mój numer jeden na świątecznym stole! Jeśli jeszcze nie wiecie jaką babkę
I LOVE LIFEW ciągu roku nie piekę dużo ciast, zazwyczaj tylko na święta. Z okazji Wielkanocy przygotowałam dla Was zestawienie wszystkich ciast na blogu, nie zapomniałam także o
Moja smaczna kuchnia28.03.2018 Znów drożdżowe w roli głównej. Tym razem fantazyjny makowiec, w nieco inny sposób zwijany. Mój pokryłam bakaliami na wierzchu a tym samym nie co zakryłam
gotuj ze mnąŚwięta Wielkanocne już za pasem, oprócz tradycyjnych przystawek i wystawnych dań nie może na wielkanocnych stołach zabraknąć również świątecznych wypieków. Tak więc najwyższa pora zakasać rękawy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Smoothie z czekoladowym budyniem i karmelizowanymi gruszkami. Składniki: 2 szklanki mleka migdałowego (lub innego roślinnego) TUTAJ przepis na najlepsze domowe mleko 4 łyżki mąki z tapioki
PaleoLifeWielkanoc już wkrótce i każdy wie, że święta bez babki wielkanocnej to nie święta Ten przepis to mój numer jeden na świątecznym stole! Jeśli jeszcze nie
I LOVE LIFEKeks musi być dla mnie maksymalnie "wypchany" bakaliami:). Do tego koniecznie lukier na górę i palce lizać! Ciasto długo zachowuje świeżość. 3/4 kostki masła (150g
Szefowa kuchniskładniki: 250 g masła, miękkiego 350 g mleka w proszku (nie granulowanego) 200 ml mleka, świeżego 100 g cukru kryształu 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią
Domowy Smak JedzeniaW Polsce, na przełomie XIX i XX wieku, budynie były bardzo popularne. Nie były to jednak kisiele mleczne, z czym obecnie nam się kojarzy budyń , lecz
królestwo garówGofry na jogurcie naturalnym Dzisiaj polecam gofry na jogurcie naturalnym Składniki: 3 jajka 80 ml oleju 1 ½ szklanki mleka ½ szklanki jogurtu naturalnego 2 ½ szklanki mąki 1
Pomysłowa kuchnia