Trwa właśnie kampania Uczymy się słodzić , która ma na celu uświadomienie społeczeństwu, że cukier jest potrzebny naszemu organizmowi. Podczas kampanii nauczymy się jak słodzić, aby było
Kuchnia w oparachPiknik czas start! Do koszyka spakowane napoje, sałatki, coś na ciepło i... obłędnie pysznie kardamonowe bułeczki prosto ze Szwecji... no dobra prosto z polskiej kuchni :) Do
Kuchnia w oparachLody, lody dla ochłody. Kolejny przepis na lody. Tym razem wykorzystałam chłodnik WINIARY o smaku wiśniowym Składniki: 1 op. chłodnika wiśniowego WINIARY 2/3 szklanki cukru pudru
Kuchnia w oparachKuchnia szwajcarska kojarzy mi się z czekoladą i serami. Ja jednak pomyślałam, że zrobię coś z bezą szwajcarską, która jest bardziej wysuszona od bezy francuskiej. Następnie
Kuchnia w oparachChlebek bananowy to najbardziej popularny chleb w Stanach Zjednoczonych. Nie jest to jednak tradycyjny chleb jaki my jadamy na śniadanie. Ten chlebek jest bardziej wilgotny i
Kuchnia w oparachMamy z mężem dom otwarty tzn znajomi mogą w każdej chwili do nas przyjść bez zapowiedzi. Często jednak zdarza się, że ktoś dzwoni i mówi, że
Kuchnia w oparachKażdy z nas zna smak ptasiego mleczka. Chociaż jestem po 30-tce to ptasie mleczko pamiętam od kiedy sięgam pamięcią. Rodzice przy każdej możliwej okazji kupowali
Kuchnia w oparachNóż Ambition Pewnie zastanawiacie się co to są NANAICECREAM ? Już odpowiadam. To najzdrowsze lody świata. Lody, które mogą jeść osoby na diecie wegańskiej czy bezglutenowej. Lody
Kuchnia w oparachGrudzień to czas wyjątkowy. Na ulicach, w sklepach i domach pojawiają się choinki z bombkami a w oknach rozświetlają się gwiazdy. W sklepach coraz więcej ludzi
Kuchnia w oparachKażdy z nas zna osoby, które nie lubią lub nie umieją piec.Najczęściej takie osoby kupują gotowe mieszanki ciasta, dodają wymagane składniki i pieką. Podjęłam się
Kuchnia w oparachŚwięta za 2 tygodnie ale u mnie w kuchni pomału przygotowujemy się do świąt. Na razie są to testy i przymiarki. Przygotowałam więc wczoraj mini
Kuchnia w oparachPanettone to babka drożdżowa pochodząca z Mediolanu. Wypiekana jest na kształt wysokiej kopuły. Proces jej wypiekania jest dość długi ponieważ w tym czasie babka nabiera puszystej
Kuchnia w oparachŚwięta, święta i po świętach. Nie wiem jak Wy ale ja się ledwo ruszam. Dzisiaj wstałam więc rano i od razu poszłam na rowerek, a na
Kuchnia w oparachNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wino pod każdą postacią. A kiedy połączę je z pyszną gruszką to jestem w raju. Chciałabym aby tak właśnie
Kuchnia w oparachDziś ulubiony dzień każdego Polaka... Tłusty czwartek. Możemy jeść pączki i faworki bez ograniczeń. Nawet mówi się, że niezjedzenie chociaż jednego pączka przynosi pecha. Nie wieżę
Kuchnia w oparach