Wstyd się przyznawać, ale „przesiedziałam” zimę w domu! Nie lubię zimy. Nie lubię ujemnych temperatur, szarości i mroku za oknem o godzinie 16. Nie
Ostra na SłodkoPrzyszła długo wyczekiwana wiosna. Na niebie pojawiły się puszyste chmurki a na ziemi zakwitły fiołki. Przyroda zainspirowała mnie do zrobienia wiosennej lekkiej jak piórko bezy z
AZgotuj!Witajcie po kilku dniach mojej nieobecności na blogu! Wakacje wielkanocne ciut si ę przedłużyły, ale wróciłam już na dobre i zaczynam na
La grande e la piccola cuocaMaślany, delikatny i zawsze się udaje. Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie
Życie zaczyna się w kuchniWiem, że już po Świętach Wielkanocnych, ale jeszcze mi zostało takie zdjęcie niewrzuconej babki Więc podrzucam Wam i sobie, żeby przepis zapamiętać. Składniki: 4 jajka 2/3
MojaQchnia.plTaka mi się jeszcze babka uchowała Wpisuję na bloga, żebym pamiętała o tym przepisie Składniki: 4 jajka 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 3/4
MojaQchnia.plPieczenia ciast uczyłam i uczę się od dwóch niezwykłych kobiet – mojej mamy i mojej teściowej. Moja mama robi zdecydowanie najlepszą szarlotkę na świecie. Moja teściowa
MojaQchnia.plSkładniki (na 1 porcję) - 10 truskawek ok. 150 g), - łyżeczka cukru (ok. 5 g), - 1 1/2 łyżeczki żelatyny (ok. 8 g), - 1/4 szklanki wody, - opakowanie jogurtu
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachO ile do wielu zdrowych lub zdrowszych alternatyw popularnych produktów musiałam się przekonać, próbując kilka czy kilkanaście razy, o tyle karob pokochałam od pierwszej degustacji
Jeść, by żyć w zdrowiuOkres wielkanocny pochłonął mnie tak bardzo, że zapomniałem o blogu i oddałem się innym sprawom. Całe szczęście, niektóre potrawy wielkanocne można przygotowywać również poza tym świętami
Taste of imaginationPyszny, orzeźwiający i łatwy w przygotowaniu sernik bez pieczenia składający się jedynie z 3 składników. Sernik jest lekki, nie za słodki i do tego niedrogi w
Calzonella.comPannukakku to fiński odpowiednik naszych naleśników. Pieczemy go a nie smażymy, dzięki czemu zyskuje oryginalny wygląd i kształt. W smaku pycha - coś pomiędzy gofrem a smażonym
Szefowa kuchniPyszna puszysta i bardzo delikatna babeczka. Można dodać olejek cytrynowy lub rumowy, wtedy babka będzie miała inny aromat. To już zrobicie jak lubicie. Wykonanie ciasta –
Kuchnia Pokoleń06.04.2018 Kolejny serniczek w roli głównej. Bardzo lubię serniki o czym już wspominałam przy którymś poście. Cały czas poszukuję inspiracji jeżeli chodzi o serniki. Jest ich
gotuj ze mnąSłodkie ciastka z bez grama cukru. Chrupiące z zewnątrz z mięciutkim środkiem. Idealne do porannej kawy. Doskonały przepis dla tych, co lubią słodycze, ale unikają ich
Niedzielny kucharz