Dzisiaj będzie szybko i konkretnie. Dokładnie jak ten błyskawiczny czekoladowy deser. Macie też tak, że zjedlibyście coś fajnego, ale nie chce Wam się nic przygotowywać? To ten deser jest dla Was! Nie dość, że nie trzeba do jego przygotowania żadnych wymyślnych składników – nawet nie ma mąki – a można z niego zrobić naprawdę niezłe cudo! Ciasto ma puszystą konsystencję(...)szkodzi zdrowiu ) lub pieczemy w piekarniku przez około 10 minut w 200 stopniach. Serwujemy z owocami, bitą śmietaną, puddingiem waniliowym albo wszystkim innym co lubicie Smacznego! Artykuł Błyskawiczny deser czekoladowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifestron na złoty kolor. Po usmażeniu banany położyć na ręczniczkach papierowych, dla osączenia nadmiaru tłuszczu. Do pucharków włożyć banany i serwować z gałką lodów. Pycha polecam, szybki i pyszny deser
Kuchnia Pokoleńkaszy do koktajlu. W porze obiadowej kaszę dodajemy do zupy lub przygotowujemy z niej kotlety. Na kolację proponuję wegetariański pasztet z kaszą jaglaną (przepis podam wam wkrótce), a na deser kremowy budyń jaglany, który poza tym że zdrowy, ma jeszcze kilka zalet. Przede wszystkim jest bardzo prosty w przygotowaniu i można go dowolnie modyfikować według własnych zachcianek. Ze wszystkimi dodatkami(...)wspaniale, a może to być gorący sos malinowy, jabłko z cynamonem lub czekolada. Mnie tym razem zamarzyła się egzotyka, pewnie przez niską temperaturę i wiatr za oknem, stąd mój deser ma smak kokosa, banana i ananasa ze słodką nutą wanilii. Macie ochotę na taki deser? Składniki: (2 porcje) 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego 1/2 szklanki
Smakowity Blog KulinarnyPyszny, łatwy i przede wszystkim dietetyczny deser, idealny na sezon truskawkowy. Nasiona wsypujemy do miski lub wysokiego kubka i zalewamy mlekiem. Dodajemy łyżeczkę miodu lub płaską łyżeczkę cukru pudru i mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Mieszamy co 20 minut, aż zrobi się z tego gęsta masa (zajmuje to około 40-60 minut). 13 truskawek miksujemy z cukrem pudrem, sokiem z cytryny(...)skórką z cytryny. 5 truskawek kroimy na cienkie plastry, które później układamy pionowo w naszym naczyniu. Przeczytaj cały przepis - Deser z nasionami chia i truskawkami at AleTorcik
AleTorcikcheese.” Eugene Field (1850-1895) Wydaje się nieco ekscentryczne, ale jeśli raz spróbujesz, to nigdy już nie pomyślisz, że takie zestawienie jest dziwne. Znalazłam artykuł na temat tego deseru ( link tutaj ), gdzie popularność tego deseru tłumaczy się tym, że w XIX wieku lody i przyprawy korzenne były kiepsko dostępne, więc szarlotka była dość mdła w smaku i ratowano(...)ciepło, ser najlepiej jest dodać przed samym podaniem podgrzewając ciasto. W ten sposób otrzymasz też klasyczną szarlotkę bez sera dla tych domowników, którzy się nie zdecydują na pyszne wykończenie deseru. Macie odwagę się sami przekonać? Składniki Spód do tarty: 2 szklanki mąki łyżka cukru łyżeczka soli 200 g masła (zimne z lodówki) pół szklanki zimnej wody forma
Ugotowane pozamiatanekątem konkursu Przepis na Kopernika! zorganizowanego przez toruńską fabrykę pierników. Toruńskie pierniki są słynne na całym świecie, a Fabryka Cukiernicza Kopernik dzielnie strzeże tradycyjnych receptur wypieku. Do dzisiejszych deserów wybrałam dwa rodzaje pierników: Katarzynki oraz Pierniki nadziewane w deserowej czekoladzie z serca fabryki. Przygotowałam lekkie desery na bazie owoców dostępnych w zasadzie przez cały rok. Jabłka i gruszki świetnie komponują(...)tarce o dużych oczkach pierniczki katarzynki wymieszać z roztopionym masłem. Kruszonkę nałożyć na wierzchu owoców i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piec około 25 minut. Na gorący deser nałożyć gałkę ulubionych lodów i natychmiast podawać. Oba przepisy zgłaszam do konkursu organizowanego przez FC Kopernik: Przepis na Kopernika! Artykuł Gruszki w sosie piernikowo-czekoladowym i jabłka z piernikową kruszonką
Pieguskowa KuchniaTiramisu to pyszny deser z kremem z serka mascarpone i likieru amaretto. Przyznam szczerze że mam do niego ogromną słabość, może. Często go przyrządzam na szybko gdy nie mam czasu na przygotowanie ciasta. Składniki: 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 1 op. małe opakowanie biszkoptów Mamut Kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)układamy warstwę biszkoptów. Ponownie na biszkopty wykładamy krem i posypujemy kakao, w ten sam sposób postępujemy z kolejnymi warstwami . Ostatnią warstwą powinna być masa z serka i kakao. Wierzch deserów najlepiej posypać kakao tuż przed podaniem, desery najlepiej smakują lekko schłodzone
Bajeczna KuchniaRozpływające się w ustach Tiramisu o aksamitnym i pełnym słodyczy smaku, to znakomity deser przełożony biszkoptami nasączonymi kawą oraz delikatym kremem z serka mascarpone i posypany kako. To znakomita kompozycja smaków, przysmak który błyskawicznie znika z talerza. składniki na formę 24 x 26 cm 750 g serka mascarpone 4 żółtka 3 – 4 łyżki cukru pudru 350 g podłużnych
Smakowite Daniacottą zostałem oczarowany trzy tygodnie temu podczas targu OKO na Wrocław , organizowanym przez magazyn USTA i hotel Puro. Przechadzając się między stanowiskami z lokalnym rzemiosłem, ujrzałem ten cudnie pomarańczowy deser, któremu wprost nie mogłem się oprzeć. Przygotowana przez wrocławską restaurację ŻYZNA kremowa dyniowa panna cotta, gotowana na mleku kokosowym z gryką, podana z pieczoną figą i karmelizowanym orzechem włoskim(...)razu zdobyła moje serce i wprost nie mogłem się powstrzymać, żeby powtórzyć przepis w domu. Do deseru najlepiej użyć dyni o słodkim i mocno pomarańczowym miąższu, np. hokkaido. W mojej wersji panna cotta jest w pełni wegańska, bo przygotowana na agarze i bez dodatku cukru (użyłem tylko odrobiny erytrytolu), ale oczywiście to tylko sugestia. ;) Gorąco polecam, bo to wspaniały jesienny
Food Squarenajgłębszej blasze piekarnikowej. Blachę podlewamy wodą tak, aby sięgała do połowy kokilek. Blacha powinna znajdować się na środkowych widełkach piekarnika. Temperaturę zmniejszamy do 150-155 C i pieczemy deser przez ok. 40-45 min, aż wierzch będzie ścięty. Upieczone desery studzimy, a następnie umieszczamy w lodówce na całą noc. Wierzchy schłodzonych deserów posypujemy grubo brązowym cukrem. Za pomocą palnika karmelizujemy
Raj dla PodniebieniaCześć! Śliwki z migdałami i cynamonem zapieczone pod kruszonką ogłaszam najlepszym deserem jesieni! Deser szybki i prosty w przygotowaniu, niezwykle aromatyczny i po prostu pyszny. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – koniecznie musicie to zmienić! Składniki (2 porcje): śliwki węgierki – kilka sztuk cynamon garść migdałów w płatkach Kruszonka: 1/3 szklanki mąki 4 łyżki brązowego cukru (może być biały jeśli(...)Piecz około 20 – 25 minut ( do momentu, aż kruszonka się zarumieni). Uwaga: Jeśli nie pieczesz w kokilkach, tylko w dużym naczyniu – musisz piec dłużej – około 30 – 35 minut. Opcjonalnie! Deser podawaj na ciepło z dodatkiem lodów lub jogurtu. Smacznego ! Artykuł Śliwki z migdałami pod kruszonką pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakumajątki :D Teraz kiedy poznałam ich wartość, zarówno finansową jak i zdrowotną, mam ochotę choć raz w tygodniu na malutką garść tych orzeszków. A Wy lubicie pistacje...? W deserach wyglądają obłędnie, więc grzechem byłoby ich nie wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych
Kuchnia w czekoladziePropozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku(...)czarnej porzeczki firmy Octim to prawdziwy rarytas, który fantastycznie smakuje w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami, daniami z drobiu oraz jako dodatek do deserów. Składniki: 3 duże jabłka 200 g sera białego półtłustego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka wiórek kokosowych garść orzechów włoskich glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim Wykonanie: Jabłka
Kuchnia MagdaLenyZawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim ananas, banany, otręby oraz gorzka czekolada Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 100 g otrąb (u mnie żytnie) ok, 120 ml gorącej wody 1 banan 50 g kokosu Składniki
Via Gustowitaminy i minerały owoce dla dzieci i dorosłych, które ze względu na swój słodki smak, często wykorzystywane są w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser, można je również podać na słodką kolację. składniki na 3 porcje 3 banany 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cukru kryształu 1 łyżka
Smakowite Dania