Najlepszy przepis na puszyste i chrupiące gofry. Gofry to idealny pomysł na śniadanie czy smaczny deser. Lubię kiedy gofry są chrupiące, ale nie suche. Z tego przepisu otrzymacie puszyste i chrupiące gofry. Ostatnio moim ulubionym połączeniem są truskawki z syropem klonowym i takie właśnie dodatki Wam polecam. Jakie to jest pyszne….! Chrupiące gofry Drukuj Składniki 3 jaja
Rusty Forkwytrawne; to zawsze, ale to zawsze wybiorę wersję na słodko. Wykonanie tego przepisu nie sprawi Wam kłopotu. Puding z chałką i truskawkami to prosta propozycja na śniadanie czy deser. Pasuje idealnie do szklanki mleka lub do kubka gorącej kawy. To drugie zdecydowanie polecam;) Wiecie co jest najlepsze? Nie potrzebujecie świeżej chałki, baa nawet lepiej jeśli już trochę
Rusty ForkSzpinak w cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć
Kolorowy Przepisownikkomponuje się z lekko kwaskowymi owocami. Warstwa jogurtowa z dodatkiem orzeźwiających, zdrowych malin i jagód tworzy ze szpinakiem paletę barw i smaków. Ciasto jest świetnym pomysłem na lekki, owocowy deser na bazie jogurtu naturalnego. Bądźmy fit na wiosnę tylko z Hortex :) Składniki: Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku Hortex 330g mąki pszennej 200g cukru 250ml oleju 4 jajka 3 łyżeczki
Szalona Kuchnia EwelinyPrzepis na sernik na zimno to chyba mój ulubiony przepis na sernik. Lubię serniki ale te na zimno z owocami są takie pyszne i orzeźwiające. W sam raz na deser po obfitym świątecznym obiedzie. Ostatnio dostałam w prezencie kilka butelek prosecco i postanowiłam przyrządzić mus z mango z dodatkiem tego musującego wina. Właściwie do musu można użyć dowolnie wybrane wino
codojedzeniaogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana z domowymi lodami waniliowymi i konfiturą truskawkową (15 zł). Jest przepyszna, podawana jest na ciepło. A ja raczę się jeszcze dodatkowo bardzo
Kulinarne przygody Gatitytylko dzieciom ;) Składniki na muffinki (12 szt.): 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g drobnego cukru do wypieków 200 g płatków czekoladowych do deserów 2/3 szklanki mleka 125 g masła (roztopionego i wystudzonego) 1 jajko (w temp.pokojowej) 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem: 300 g masła (miękkiego) 1 szklanka cukru pudru Dodatkowo
Świat CiastaPropozycja na szybkie śniadanie, deser lub kolacje na słodko. Pyszne racuszki bez proszku do pieczenia :) Składniki: ( z podanej porcji wychodzi ok 12 sztuk) * 1 szklanka maślanki * 1 szklanka mąki z górką * 1 jajko * 2 łyżeczki cukru pudru do ciasta+ plus odrobinę do posypania * 1/2 łyżeczki sody * 1 jabłko * 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia ( lub innego dowolnego :)) Przygotowanie: Maślankę, mąkę
Kulinarne przygodyBezy to wspaniały deser, który pieczemy na wiele okazji. Bezy wielkanocne z dodatkiem jajeczek w cukrowej skorupce oraz zielonego barwnika wyglądają wyjątkowo wiosennie. A do tego są niezwykle piękne i pyszne! Domowe bezy robi się naprawdę bardzo prosto. To też najtańsze do robienia ciastka. Jeśli planujesz zrobić tort bezowy, to polecam Ci mój przepis na blaty bezowe . Wyobraź sobie
AniaGotuje.plpiwa RISzard I, które jest smaczne, delikatnie słodkie i jest to russian imperial stout. Ciasto wspaniale uzupełnia orzechowy krem, do którego również dodałam trochę piwa. Całość świetnie smakuje, a deser jest prosty i szybki w przygotowaniu, bardzo polecam… Piękne zdjęcia zrobiła Monika z bloga Przez Ogródek . Jeśli macie ochotę popróbować piw z browaru Warsztat Piwowarski w ten weekend czyli
Mała Cukierenkapieczenia Nadzienie: 900ml zielonego soku owocowego (typu Kubuś) 2 budynie waniliowe lub śmietanowe bez cukru 1 galaretka agrestowa około 370g delicji Wierzch: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (do deserów) 1 galaretka cytrynowa + 200ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe + 800ml gorącej wody Do nasączenia: około 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać
Mała Cukierenkapomarańczy 170g naturalnego jogurtu 3 łyżki kakao bez cukru + 4 łyżki gorącej wody 100g posiekanej mlecznej czekolady Polewa: 100g białej czekolady 50ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (do deserów) żółty barwnik spożywczy (niekoniecznie) Dodatkowo: kolorowe cukierki w kształcie jajeczek żółty maczek cukrowy Ciasto: 1. Formę do babki o średnicy 22-23cm wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Do miski
Mała Cukierenkawysokiej szklanki wyłóż 1/4 kremu z batatów, wyrównaj wierzch. Następnie dodaj twaróg i przykryj go 1/4 kremu z batatów. W ten sam sposób przygotuj drugą porcję. Przed podaniem deser udekoruj świeżymi lub suszonymi owocami. Smacznego Artykuł Dietetyczny krem z batatów pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchninatłuszczonej formy. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/babka-majonezowa-budyniem/ MieszamWGarnku Artykuł Babka majonezowa z budyniem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuTrufle z orzechami, migdałami i żurawiną mogą zastąpić kupne słodycze na co dzień i podczas świąt.
Przepisy Kulinarne