desery - 58579 przepisów (strona:1514/3906)

Kokosowy jagielnik 157

jakiś czas wracam do tego ciasta w różnych wariantach smakowych. Jeżeli tak jak ja, jesteś fanem kokosowych smaków musisz spróbować tej wersji. Takie ciasto, możesz zjeść nie tylko jako deser, ale także w ramach śniadania. Kasza w tej postaci doda Ci sporo energii o poranku, a poniedziałek stanie się od razu lepszy. Bardzo łatwo przygotować ten jagielnik w wersji wegańskiej

Fabryka pomysłów
Sałatka z kaszą jaglaną i pieczarkami 189

zdecydowanie mój faworyt wśród kasz. Po prostu ją uwielbiam i doceniam za wszechstronność zastosowania, walory smakowe i zdrowotne właściwości. Smakuje mi na słodko, na wytrawnie, w daniach głównych, deserach czy sałatkach. No po prostu lubię ją bardzo:) Dzisiejsza sałatka to na pewno ciekawa propozycja dla wszystkich jaglanoholików;) jest smaczna i sycąca:) Bazę stanowi oczywiście kasza jaglana, a dodatki takie

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa Chwila 240

Już już wkrótce nasze ogrody będą pełne pysznych truskawek, a my możemy przygotowywać z nich pyszne ciasta i desery. Ciasto Truskawkowa Chwila to pyszne połączenie biszkoptu, masy śmietanowej oraz truskawek i galaretki. Nawet jeden kęs ciasta sprawi radość dla naszego podniebienia. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karpatka z piramidą ptysiową i kremem mlecznym z mango (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 161

Znacie "Croquembouche" (francuska piramida ptysiowa)? My od zawsze uwielbiałyśmy wszelkie ptysie, eklerki i karpatki, dlatego ten francuski deser był naszym marzeniem. Wreszcie przyszedł czas aby wykonać własną wariację na jego temat i powiemy Wam nieskromnie, że to było coś wspaniałego! Samo parzone ciasto mimo, że nie ma cukru wychodzi przepyszne a krem z mango to po prostu obłęd. Użyty przez

Candy Pandas
Bezy czekoladowe z borówkami 180

Zgodnie z obietnicą wrzucam kolejny słodki przepis, który przygotowałam na urodziny mojego 2 latka Lucjanka. Bezy czekoladowe z borówkami, tym razem w wersji czekoladowej. Bardzo lubię tego typu desery z kilku powodów: bezy można przygotować znacznie wcześniej, dzięki temu nie kumulujemy sobie pracy przed samą uroczystością, pięknie prezentują się na stole i każdy może dostać swoją porcję bez konieczności krojenia

Ciastkozercy
Dżem z płatków bzu lilaka 158

przepisu. Na krzakach Lilaka pospolitego zwanego także lilakiem, bzem, jeszcze sporo kwiatków więc zdążyłam z przepisem na ten cudny dżem. Zrywajcie kwiaty i róbcie dżem, idealny do kanapek, naleśników, deserów. Dżem z płatków bzu lilaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 194

Bardzo lubię desery z perełek tapioki , więc ostatnio postanowiłam na ich bazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób sceptycznie nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz

Di gotuje
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 185

roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza, ser halloumi, tzatziki z jogurtem greckim i oliwki. Przywiozłam do domu greckie

W mojej kuchni
Chrupiący pieczony kalafior z pikantnym dipem rabarbarowym 152

Wczoraj miałam dla Was rabarbarową propozycję na słodko, a w zasadzie mało słodko ;) Ale desery z rabarbarem nie mogą być przesłodzone. Natomiast dziś całkowite przeciwieństwo, czyli słodko-pikantny dip z rabarbaru. Taki ekspresowy chutney, który świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju dodatków. Ja na obiad przygotowałam chrupiące kąski z kalafiora. Całość komponowała sie tak dobrze, że na następny dzień kupiłam składniki

Mienta blog
Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką 488

suchego patyczka) 180 stopniach 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-z-truskawkami-i-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 165

niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można go podawać również

w mojej kuchni
Sernik na zimno z borówkami i delicjami 170

serek homogenizowany i śmietanka 30% do tego galaretki i wierzch borówka amerykańska, delicje i galaretka przeźroczysta (krystaliczna). Torcik znikał szybciutko, bo w domu mam kilku fanów takich właśnie lekkich deserów. Polecam, bo warto zrobić :-) Miłego piątku :-) Tortownica: 23 cm Składniki: 300 g śmietanki 30% 300 g serka homogenizowanego u mnie truskawkowy 250 g serka mascarpone 2 galaretki u mnie również

kruche babeczki
Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu 157

tofu jest dla nich ważne. W Polsce tofu można kupić w wersji naturalnej, wędzonej lub z przyprawami. Czasem można też dostać tofu jedwabiste, które idealnie nadaje się do deserów (poniżej mój przepis na mus czekoladowy z tofu jedwabistego). Właściwości Po pierwsze tofu jest niskokaloryczne (80 kcal na 100g) i nie zawiera cholesterolu. Po drugie to, jak wspomniałem, świetne źródło białka

Fleksitarianizm.pl
Zielony krem owocowy 103

Zapraszam na pyszny i lekki deser wykonany z owoców. Krem cieszy oko pięknym zielonym kolorem oraz delikatnością. Polecam Składniki: 1/2 dużego dojrzałego awokado 1 średni banan 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu 1 kiwi Przygotowanie: Wyjmujemy miąższ z awokado i kroimy je na mniejsze kawałki, przekładamy do kielicha blendera. Do awokado dokładamy obranego i pokrojonego banana, miód

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ZmysłOwa Walencja 120

klimat. Statystyki mówią bowiem, że tutaj więcej niż 300 dni w roku jest słonecznych. A jeśli pada to krótko. Ostatni ze zmysłów – zmysł smaku zostawiłam, a jakże, na deser. Sposób życia mieszkańców Walencji, ich przyzwyczajenia, położenie geograficzne, a nawet podłoże historyczne warunkują tutejszą zróżnicowaną kuchnię. Gwarne spotkania urozmaicane są niekończącymi się porcjami tapas, pragnienie w upalne dni gasi chłodne

Gotuj po hiszpańsku

Proponowane wyszukiwania