desery - 58579 przepisów (strona:1155/3906)

Deser banoffee z lodami (ciasteczka z bananem, lodami, bitą śmietaną i sosem toffi) 154

Banoffee to  przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Łączy w sobie kruche ciasta, puszystą śmietankową masę, banany i sos toffi...  Ja stworzyłam jego troszkę inną wersję - z lodami, bitą śmietaną i dorzuciłam jeszcze prażone chipsy kokosowe. Kto się oprze takiemu połączeniu? Pooolecam! (1 porcja) 3-4 herbatniki (u mnie z Cukry Nyskie ) 1/2 banana (dużego

Di gotuje
Babka cytrynowa z majonezem 135

która wspaniale komponuje się ze smakiem samej babki. Uwierzcie mi, dodany do ciasta majonez jest zupełnie niewyczuwalny, nadaje on tylko babce puszystości i delikatności. Babka świetnie sprawdza się jako deser do zabrania na piknik w plenerze, gdyż długo zachowuje świeżość, a lukier po zastygnięciu dobrze trzyma się na jej powierzchni i nie rozmazuje się. Składniki: (foremka na babkę o średnicy

Kuchcik gotuje
Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) 191

zgadnie co następne w kolejce? Mam przygotowanych do wypróbowania kilka przepisów z nim w roli głównej., ale zaczniemy klasykiem, czyli prawie jak drożdżowe ciasto z rabarbarem. Dużą zaletą tego deseru jest to, że głównym składnikiem oprócz rabarbaru jest mąka kokosowa, która rzadko uczula, a do tego nie zrujnuje kieszeni. Jest kilka połączeń, które w kuchni idealnie ze sobą współgrają

PaleoLife
Najprostszy Deser Warstwowy W Pucharkach 154

puder. Kiedy śmietanka jest już ubita dodajemy serek homo. i miksujemy całość. 3. Hartujemy żelatynę dodając do niej łyżkę naszego prawie gotowego deserku, mieszamy i wlewamy całość do reszty deseru jeszcze raz mieszamy i od razu zaczynamy układać warstwy. 4.  Na sam spód pokruszone biszkopty, potem 2 łyżki masy, znów pokruszone biszkopty,  parę owocków i znów 2 łyżki

Gotowanie...to proste !
TARTA Z RABARBAREM I KREMEM 139

Dopóki rabarbar nie zniknie z naszych ulubionych bazarków, TARTA Z RABARBAREM I KREMEM gości na naszych stołach wyjątkowo często! Artykuł TARTA Z RABARBAREM I KREMEM pochodzi

COOKMAGAZINE
Deser monte 255

Deser inspirowany popularnym serkiem Monte, mnie nie uwiódł jednak innym smakował. Smakiem nie jest podobny do oryginału jednak wyglądem bardzo go przypomina. Następnym razem na pewno ulepszę tą wersję śmietaną i zrobię coś na wzór pysznej panna cotty . Czytaj więcej

Pychotkaaa
Jeżynowo-jogurtowy pudding chia. I o tym, że pszczoły bywają niebezpieczne 127

tylko jedna z tych dobrych... Tu pozwoliłam sobie na niemy protest. Ale że cukier działał, zostawiłam go dla siebie. Tymczasem mam dla Was kolejną propozycję na śniadanie pierwsze, drugie, deser lub podwieczorek. Nie ma to jak uniwersalność! Pisałam Wam niedawno, że przytargałam do domu całe mnóstwo owoców. Zużyłam je bardzo szybko; głównie po prostu podjadając po jednej czy dwie jagódki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami 140

można rozpłynąć się w kremowości i owocowych aromatach rabarbarowego tiramisu. Lekkie, słodkie, owocowe i, od czasu do czasu, z przyjemną chrupkością zielonej pistacji. A jeśli z kawałkiem tego wiosennego deseru przysiądziecie na balkonie, tarasie, czy w swoim ulubionym miejscu w ogrodzie, to weekend...może być właściwie codziennie! Mam nadzieję, że Wiosna nie przyszła tym razem na moment i chcąc zachęcić

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Lodowy deser jogurtowy z jeżynami - jak wykorzystać mrożone owoce? 125

mojej zamrażarce można znaleźć takie skarby. A skoro sezon na świeże owoce już niedługo, to warto zjeść zeszłoroczne zapasy i zrobić miejsce dla tegorocznych. Proponuję Wam prosty i lekki deser jogurtowy z owocami.  Składniki na 2-3 porcje: ok. 1 szklanka mrożonych owoców (u mnie jeżyny) 250 ml gęstego jogurtu naturalnego (najlepszy grecki) cukier do smaku Mrożone owoce wysypać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Banany w cieście 157

Banany w cieście są bardzo smaczne, najlepiej smakują polane sosem toffi. Idealna przekąska na szybki deser lub podwieczorek. Składniki: Ciasto: 150 gram mąki pszennej 200 ml mleka 50 gram cukru pudru 1 jajko Dodatkowo: 6 bananów Olej do smażenia Sos toffi Fanex Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy jajko, wlewamy mleko, wszystko miksujemy na gładką masę. Banany

Bajeczna Kuchnia
Muffinki z rabarbarem 209

pokrojony rabarbar. 5. Dobrze wymieszanym ciastem napełniamy foremki do 1/3 wysokości. Wierzch posypujemy grubym cukrem. Pieczemy w 180- 190 stopniach około 25 minut. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: dla dzieci , kefir , muffiny , na szybko , na śniadanie , olej rzepakowy , rabarbar , soda , zarodki pszenne

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Brownie z czerwonej fasoli 186

fasoli, natomiast kakao i banany owszem. Chociaż od jakiegoś czasu, nie mogę jeść bananów, to jednak ostatnio w wersji upieczonej mi nie szkodzą. I dobrze, bo ten deser jest przepyszny i ciężko mu się oprzeć! Ciasto nie zawiera ani grama mąki, wychodzi niesamowicie lekkie i puszyste, a dodatkowo bardzo wilgotne. Przyjemnie rozpływa się w ustach. Podałam je z kokosową gęstą

Mienta blog
TIRAMISU Z MALINAMI I RICOTTĄ 193

razem proponuję Wam znany deser tiramisu w nieco innej wersji, z ricottą zamiast tradycyjnego serka mascarpone, moim zdaniem jest równie smaczne, a jednocześnie mniej kaloryczne. Zachęcam do spróbowania!     Przygotowanie: 20 min. Chłodzenie : 3 godz. Dla 6-8 osób ● 250 g malin* ● 450 g ricotty ● 4 jogurty typu greckie o smaku naturalnym** ● 24 podłużne biszkopty. ● 20 cl niesłodzonej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Naleśniki kokosowe 257

potrzeby dolewamy jeszcze trochę mleka. 3. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy równe naleśniki. Powinny być ciemne na wierzchu a białe w środku. Smacznego życzy   Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery , śniadania i kolacje Tagged: cukier kokosowy , dla dzieci , dla niejadka , jajko , mąka kokosowa , na szybko , na śniadanie , naleśniki , Targroch

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Lemon Curd - genialny, prosty krem cytrynowy 180

kuchni angielskiej i Ameryki Północnej. Genialny klasyk, smakuje nieziemsko! Cudownie orzeźwiający, a smak cytryny przyjemnie równoważy słodycz, u mnie płynąca z ksylitolu. Warto go zrobić, bo do letnich deserów nadaje się znakomicie! Na bazie Lemon Curd przygotujesz krem do wypełnienia tarty, babeczek, muffinek, naleśników lub po prostu jako smarowidło do kanapek. Bardzo prosty do przygotowania. Polecam! Składniki na około

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!