font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Święta, święta i po świętach... Pora wrócić do codziennych obowiązków oraz przyjemności.. Niewątpliwie jedną z nich jest przygotowanie pysznego, zdrowego deseru! Cały pomysł na babeczki zrodził się po rozpoczęciu współpracy z jednym ze sklepów oferujących bogatą paletę interesujących produktów spożywczych. http://greenfamily.pl/ . Z całej paczki na pierwszy plan wysunęły
Jedz zdrowo żyj zdrowo!mleczka kokosowego! U mnie najczęściej znika w wersji solo, ale jest też doskonałym dodatkiem do wszelkich słodkości, czy napojów (np. do kawy - klik ). Tu postanowiłam zaprezentować Wam prosty deser, który jest po prostu niesamowity w smaku, a dodatkowo należy do kategorii fit. Spróbujecie? (2 porcje) Bita śmietana: 1 puszka mleka kokosowego (pełnotłustego) cukier puder (ilość wg uznania
Di gotujePyszny deser, cudowne śniadanie co wolicie? jak wolicie zajadać gofry? Mnie smakują i rano i po południu, zawsze są znakomite. Mus z mango nadaje im charakteru, popróbujcie bo warto. Jeśli dodacie mąki pełnoziarnistej gofry będą całkiem zdrowe. Gofry z musem z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejednak Kremowe i mocno brzoskwiniowe, choć wyraźnie czuć, że są to lody z brzoskwiń w syropie, także jeśli lubicie takowe, to te lody będą spełnieniem Waszych marzeń i przepysznym deserem nie tylko w upalne dni Patent na dwuskładnikowe lody znalazłam u Doroty z mojewypieki.com, szukając inspiracji na wykorzystanie swojej puszki brzoskwiń, a że w moim domu miłośników słodkości nie brakuje
NiePieprz.plskładniki umieszczamy w garnku. Podgrzewamy ciągle mieszając, aż połączą się. Gotową polewą dekorujemy mazurka. 4. Na wierzchu układamy chipsy kokosowe i migdały. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bez pieczenia , chipsy kokosowe , chleb , Cukry Nyskie , czekolada , dżem , kakao , mazurek , migdały , orzechy , polewa , Targroch , wafle , Wielkanoc , śliwki suszone , żurawina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyznają i prawie wszyscy kochają. Proponuję wariację na temat szarlotki. Oddzielnie pieczone ciasto, w tym przypadku mini tarteletki i oddzielnie przygotowany farsz z jabłek. Dopiero na talerzu łączymy deser w całość. ciasto: 300 g mąki pszennej, 200 zimnego masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, farsz: 1 kg jabłek (u mnie odmiany ligol), 1 łyżka cukru, skórka otarta z jednej
królestwo garówlodówki na noc. 4. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę. Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami. Smacznego! Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: czekolada , kakao , migdały , orzechy , pascha , ser , Wielkanoc , żurawina
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMini pavlova z lemond curd i jagodami to propozycja dla wielbicieli słodkich deserów. Sama beza jest bardzo słodka, dlatego dobrze jest ją złamać kwaskowatym kremem lub owocami. Moja propozycja to lemon curd. Jest słodki, zawiera cukier, ale kwas cytryn przełamuje słodycz idealnie. Składniki na mini beziki. ok 9 sztuk o średnicy 10 cm: 3 duże białka
Rusty Forkgodziny, żeby nadmiar wody się odsączył do garnka znajdującego się pod sitkiem i żeby pascha nabrała kształtu. Bardzo ładny jest też wzór, który gaza odciska na powierzchni deseru. Następnego dnia przekładamy odsączoną paschę na talerz i dekorujemy posypując ją kakao. Podajemy schłodzoną. Niektórzy lubią paschę z zamrażalki, smakuje wtedy jak lody. W tej opcji po zrobieniu i udekorowaniu paschy
Ugotowane pozamiataneTradycyjny, wielkanocny deser z twarogu, z dodatkiem mnóstwa bakalii. Laskę wanilii rozciąć wzdłuż, przełożyć do śmietany i zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Wanilię wyjąć, a do śmietany dodać skórkę pomarańczową, rodzynki
Bulliowersję czekoladową. Nie ma nic lepszego niż domowy budyń. Spróbujcie raz, a zapomnicie o tym z torebki! Czekoladowy, delikatny w smaku, mleczny, przepyszny! Dzieci pokochają ten smak! Dobry na deser czy na śniadanie, kasza manna w nowej odsłonie przed Wami! Czekoladowy budyń z kaszy manny / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 100 g czekolady mlecznej czekoladowe
Moja smaczna kuchniaczyli pyszną, kremową kawę z dodatkiem syropu orzechowego, śmietanową pianą i chrupiącą kruszonką bakaliową zapiekaną w miodzie. Idealna na te coraz cieplejsze, ale nie gorące jeszcze dni. Wspaniała na deser po obedzie albo jako słodki dodatek do pysznego ciacha. Do jej zrobienia zainspirowała mnie INKA z błonnikiem – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: * kawa INKA z błonnikiem – 2 czubate łyżeczki
Ostra na SłodkoCytrynowa kaszka manna to pomysł na szybki do przygotowania i smaczny deser. Idealny na pochmurną i deszczową pogodę :) Kaszka manna zawdzięcza swój kolor dzięki odrobinie kurkumy i skórce z cytryny. Składniki na 2 porcje: 2 szklanki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego 4 płaskie łyżki kaszki manny szczypta soli szczypta kurkumy sok + skórka z 1 cytryny
Ugotowaćupieczeniu, jeszcze gorące wyjmujemy z foremki, kładziemy na boku do całkowitego ostygnięcia. P.S. Keks długo zachowuje świeżość, jeżeli zawiniemy go w papier do pieczenia. Można również go zamrozić. Kategoria: Deser Tagged: bakalie , jajka , keks najlepszy , masło , mąka , orzechy
Mam apetyt na ...Składniki na masę serową (12 serniczków): 300 gramów śmietany kremówki 300 gramów serka mascarpone 3 łyżki stołowe cukru pudru 6 łyżek stołowych wody 2 łyżki stołowe żelatyny spożywczej do deserów zielony barwnik spożywczy Składniki na dekorację: 100 gramów białej czekolady czerwony barwnik spożywczy 12 białych pianek galaretka o różowym kolorze Wykonanie serniczków: W moździerzu rozgnieć drobno ciasteczka. Wymieszaj je dokładnie
Garniec Magalie