Pyszny i słodki bałagan w kieliszku jest świetnym deserem! Do tego świeże truskawki i nektarynka - poezja! 150 g truskawek 250 g śmietanki 36% 3 łyżki wody 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 nektarynka Kilka bezów Żelatynę zalewamy zimną wodą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Truskawki obieramy ze szypułek (kilka odkładamy do dekoracji). Myjemy pod bieżącą wodą
VioletoweKucharzenieZnacie deser o nazwie "Smakija"? To kaszka na mleku z dodatkiem musu z owoców lub czekolady. Postanowiłam zrobić swoją wersję z truskawkami, i nie trzeba nikomu mówić, że jest przepyszna, trzeba po prostu zrobić !!! SKŁADNIKI 300 g truskawek, 3 łyżki kaszy manny , 250 ml mleka, 1 op. cukru waniliowego, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka cukru płatki migdałów
słodki bratekDzisiaj klasyka, połączenie, które nigdy nie zawodzi! Truskawki w deserowej czekoladzie to prosty, smaczny i niskokaloryczny deser. Można podawać go na dwa sposoby- czekając, aż czekolada zastygnie na owocach lub od razu na bieżąco, tuż po zamoczeniu truskawki w płynnej czekoladzie. Gorąco polecam! Składniki: 1/2 kg świeżych truskawek 100 g czekolady deserowej 2 łyżeczki oleju kokosowego
Nastoletnie WypiekanieDomowe lody śmietankowe to idealny deser na upalne dni. Do zrobienia ich nie potrzeba specjalnej maszyny do lodów, wystarczy trochę czasu i chęci. Domowe lody smakują o niebo lepiej, niż te sklepowe, są bardziej naturalne i przede wszystkim są przygotowane z niewielu składników, bez dodatkowych barwników czy ulepszaczy smakowych. Domowe lody są także mniej słodkie, co jest ich dodatkową ogromną
KuchniaWeDwoje.pltemu w cieście coś przyjemnie będzie chrupało:) Jeśli nie używacie – pomińcie. „Czekoladowe ciasto z truskawkami – bez miksera” polecam, póki sezon na truskawki w pełni :) Pozostałe desery bez miksera znajdziecie tutaj . Polecam również „ Proste ciasto z truskawkami – bez miksera „, oraz „ Proste ciasto z rabarbarem i kruszonką – bez miksera „. The post
Moja DelicjaDelikatny, rozpływający się w ustach, kokosowy… Polecam Wam ten pyszny i prosty w przygotowaniu deser. Delikatny kokosowy serniczek (z mlekiem kokosowym) , to wspaniały pomysł na popołudniową słodycz czy spotkanie z przyjaciółką – wówczas polecam przygotować go z podwójnej porcji (w dwóch naczynkach do zapiekania). Delikatności i niepowtarzalnego smaku nadaje serniczkowi mleko kokosowe . Ja polecam produkt z Kuchnie Świata
Słodkie okruszkiszklanki) ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w zimną masę. Wlać do maszynki do lodów i postępować zgodnie z instrukcją. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Lody i desery lodowe Tagged: konfitura , kremówka
https:KKuchniaMniamDeser dla zapracowanych.Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.Połączenie delikatnego kremu ze świeżymi owocami to istne niebo w gębie.Wielbiciele bitej śmietany będą zachwyceni tym bardziej,że owoce można dobrać według własnego gustu. Spód 135 g pokruszonych ciasteczek oreo Krem mascarpone 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% lub 36% 200 g białej czekolady Czekolady rozpuścić
Anielskie wypiekiSkładniki – porcja dla czterech osób: 400 ml mleka, 4 łyżki nasion chia, 3 łyżki miódu lub syropu klonowego, 200 gram truskawek mrożonych lub świeżych. Krok
Coś bym zjadłamiodu i dobrze wymieszać. Sorbet można przełożyć do plastikowych pojemników i przechowywać w zamrażarce. 3. Podanie i dekoracja. Podawać w sposób dowolny: w wafelkach, kruchych foremkach lub w formie deseru. W smaku sorbet jest wyśmienity, bardzo aksamitny i strasznie lodowaty: idealny na upalne dni. Jednak przed podaniem dzieciom, należy pozostawić sorbet do lekkiego rozmrożenia
Pij soki wyciskaneamerykańską i kremem budyniowym to idealne ciasto na niedzielę , a także jeden z bardzo wielu sposobów podania tych wspaniałych owoców. Można je wykorzystywać w różnego rodzaju sosach, sokach, w deserach lodowych i musach. Świetnie też nadają się na galaretki, dżemy, do ciast i muffinek. Z powodzeniem można używać ich jako nadzienia do pierogów, knedli, a także jako dodatku do makaronu
mojewypiekiinietylkoŻar leje się z nieba i masz ochotę na coś zimnego? Mrożona kawa to idealny napój na letnie, upalne popoludnie. Dodatkowo w takim wydaniu z powodzeniem może zastąpić słodki deser, jednocześnie przynosząc orzeźwienie i gwarantując niezbędną dawkę kofeiny. Lodowata, słodka, mocna i uzależniająca… jednym słowem pyszna. Ja zdecydowanie należę do amatorów takiej wersji czarnego trunku, a Wy? Składniki
Fitsweet.meSezon na tryskawki w pełni, zatem taka oto propozycja deseru. Składniki 250 g truskawek 30 g niesolonych obranych pistacji 6 liści mięty sok z połowy cytryny 15 g cukru Przygotowanie Truskawki umyłem, usunąłem szypułki, większe pokroiłem na małe kawałki. Pistacje rozdrobniłem. Odłożyłem kilka listków mięty, pozostałe posiekałem. Wszystkie składniki wymieszałem w misce. Przełożyłem do małych foremek
R'n'G KitchenIdealny syrop nie tylko na przeziębienia ale także jako dodatek do deserów czy herbaty na zimowe, długie dni. Już ostatni dzwonek aby zerwać kwiaty bzu czarnego bo zaraz przekwitną. Należy je zbierać z dala od dróg i zanieczyszczeń rankiem w słoneczny dzionek. Takich ostatnio mało ale może się uda. Syrop z miodem z kwiatów bzu czarnego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesłodkie same z siebie. Doskonale pasują do niego owoce, dodatki można dowolnie wymieniać. Moja ulubiona wersja jest z bananami, orzechami i kajmakiem z puszki. Wystarczy wymieszać, upiec i pyszny deser gotowy! Składniki: 2 banany + 2 łyżki cukru + 2 łyżki masła 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru np. Polski Cukier pół łyżki proszku do pieczenia szczypta soli garść
Ugotowane pozamiatane