wynosi jego pojemność. Tworzywo jest odporne na temperaturę od – 40°C do +100°C. Szczelnie zamykana pokrywka chroni pożywienie niechcianymi zapachami. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Słodkości i desery Tagged: akcesoria kuchenne , dla dzieci , jajko , Jan Niezbędny , lody , mleko
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu. Książka do nabycia W TYM MIEJSCU . Powiem Wam , że warto. Jasne przepisy zawsze
Z Kuchni Do Kuchnijest to cukier waniliowy, a wanilinowy – wanilina to tańszy, przemysłowy zamiennik wanilii, jedynie przypominający ją w smaku. Do czego używamy cukru waniliowego? Przede wszystkim do naleśników, ciast i deserów, ale również jednym z moim ulubionych zastosowań jest słodzenie nim kawy. Nie ma potrzeby używania niezdrowych syropów, kiedy mamy pod ręką cukier z prawdziwą wanilią. Spróbujcie sami, taka kawa
Taste and CookPomysł na prosty, szybki i bardzo smaczny deser - pudding z tapioki przygotowany na mleku kokosowym polany musem z mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków ♥ Ponadto pudding będzie idealną słodką przekąska dla wegan i osób, które nie tolerują glutenu. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 3-4 porcje: pudding z tapioki 2 szklanki mleka kokosowego (nie mylić
UgotowaćSuper prosty przepis* na przepyszny czekoladowy smakołyk, w dodatku bez pieczenia! Ma tylko cztery składniki, a smakuje jakby miał nieskończenie wiele czekoladowych wymiarów Deser czekoladowy z płatków owsianych, banana i daktyli z dodatkiem kakako Mega zdrowy i naturalny, bo daktyle i banany są źródłem słodyczy, a nie cukier. Choco slice jest podstawowym deserem/ciastkiem/smakołykiem w naszym domu, absolutnym ulubieńcem Pana
Lamarida.plznanego, że sądziłam, iż przepis już dawno jest na blogu. A jednak nie było i dziś nadrabiam zaległości. Każdy pewnie ma swój sprawdzony przepis na ten pyszny i pożywny deser. U mnie jest to sposób na to, by Zuzia zjadła kefir, który jest bardzo zdrowym produktem. Bo truskawki zjada hurtowo w każdej postaci. Ja tam zwykle robię koktajl
Anioszek w kuchnizrobić gdy zostanie nam po upieczeniu ciasta porcja biszkoptu albo gdy chcieliśmy upiec ale wyszedł nam zakalec, no ewidentnie coś się nie udało? Można go wykorzystać do przygotowania szybkie deseru z owocami. Ja wykorzystałam do tego mrożone maliny Poltin o, galaretkę i śmietanę. Wyszedł mały, elegancki deserek, który zaspokoił naszą chęć zjedzenia czegoś słodkiego . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrzutu, więc warto je jeszcze wykorzystać. Tym razem wykorzystałam je w razowych placuszkach, lżejszych od tych na samej mące pszennej, są pyszne i pożywne. Idealne na śniadanie czy na deser. Razowe placuszki z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTORCIK MALINOWO-WIŚNIOWY to wspaniała propozycja na popołudniowy lekki deser, która... Artykuł Torcik malinowo-wiśniowy pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEgalaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPawlowa to bardzo elegancki i prosty deser. Powinna być chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku. Delikatna słodka, jednym słowem pyszna. Nie zraźcie się jak Wam za pierwszym razem nie wyjdzie doskonała. Beza kapryśna jest, ale nawet jeśli za bardzo się spiecze, lub pokruszy, nadal jest pyszna. Można zrobić do bezy krem z mascarpone, lub najprostszą
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSernik to chyba jeden z najłatwiejszych i najszybszych deserów jaki jest do zrobienia :) Każdemu smakuje, pasuję do każdej okazji i nie da się go nie zrobić prawidłowo :D Składniki: 1 kg twarogu (sernikowy będzie łatwiej i szybciej) budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka kakao 4 jajka słodzik (nie za dużo) bakalie (np. rodzynki) i wiórki kokosowe (opcjonalnie) Przygotowanie: 1. Białka
Zdrowie i pysznie na talerzumagnezu. Kasza jaglana jest lekko strawna, ma dużo przyswajalnego białka, wyróżnia się wysoką zawartością witamin z grupy B i żelazem. Takie połączenie na pewno będzie odpowiednie do stworzenia zdrowego deseru :) Składniki: ⬩60 g kaszy jaglanej ⬩50 g twarogu chudego ⬩150 g truskawek * ⬩wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: 1. Kasze ugotować i odstawić aby wystygła. 2. Przygotować talerz z wiórkami kokosowymi
Zdrowie i pysznie na talerzuOwsianki, jaglanki, gryczanki kto ich nie kocha!! Odpowiednie na śniadanie, na deser, na kolacje również :) Dziś zaproponuję Wam smakowitą jaglaneczkę w wersji owocowej :) Składniki: ➽60 g płatków jaglanych ➽50 g banana ➽100 g truskawek ➽40 g twarogu chudego Przygotowanie: 1. Płatki zalać wrzątkiem tak aby przykryło wodą i odstawić na 20 min. 2. Banana pokroić w plastry, truskawki na pół
Zdrowie i pysznie na talerzusycące cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść bez wyrzutów sumienia👆 Nadeszły już upały 30 stopniowe i taki schłodzony deser jest niczym zimna kąpiel 💦 Składniki: 1 warstwa/spód: ☑ 40 g kaszy jaglanej ekspandowanej * ☑ 80 g banana ☑2 łyżki miodu* ☑1 łyżka kakao 2 warstwa: ☑150 g (szklanka) kaszy jaglanej ugotowanej
Zdrowie i pysznie na talerzu