Taki deser możecie przygotować w szklankach, pucharkach, miseczkach. W przepisie użyłam suszonych owoców - żurawiny oraz świeżego banana. Jeśli chcecie możecie użyć świeżych malin, truskawek, moreli, dodać mielone orzechy, inne suszone owoce. Pamiętajcie, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje. Składniki: 1 galaretka wiśniowa 500 ml wody 3 łyżeczki suszonej żurawiny lub wedle uznania 1 banan Przygotowanie
Zasmakuj KuchniDzisiaj po raz kolejny przedstawię wam banalny w wykonaniu, ale pyszny deser – kokosowy pudding z nasionami chia tzw. szałwią hiszpańska. Nie za słodki, lekko kwaśny przez dodatek mango. Chrupiący dodatek prażonych migdałów robi tutaj całą robotę. 🙂 Nasiona chia dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy... Artykuł Kokosowy pudding z nasionami chia
AleTorcikpysznych słodkich muffinach. Dziś mam dla Was przepis właśnie na te ostatnie! Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser. Koniecznie zróbcie! Są genialne! Niesamowicie delikatne i rozpływające się w ustach! SKŁADNIKI: ( 6-8 sztuk ) MUFFINKI: * mąka pszenna – 1,5 szklanki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier – 0,5 szklanki * jajko
Ostra na Słodkoteż doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki - 125 g cukru pudru
mojewypiekiinietylkoPyszny i bardzo orzeźwiający deser z lodów i truskawek. Nie ma nic lepszego na letnie upały niż pucharek takich lodów. Na 2 porcje: 4-6 gałek lodów waniliowo-truskawkowych 200 g truskawek bita śmietana kolorowa posypka Truskawki umyć, oczyścić i zmiksować na gładki mus. Do pucharków nałożyć po 2-3 gałki lodów, zalać musem truskawkowym, udekorować bitą śmietaną i posypką
Smakołyki Asiwypestkować. Pokroić w kostkę, półplasterki, mniejsze kawałki. W misce połączyć owoce z makaronem i sosem klonowym. Przemieszać do dokładnego połączenia składników. Serwować na zimno, jako pożywny obiad wraz z deserem w jednym . Każdy dzieciak będzie z takiego posiłku zadowolony, gwarantuję
Grunt to przepis!bardzo fajną linię mini makaronów warzywne rurki, penne, świderki, kółka i kokardki. Próbowaliśmy już warzywne rurki a teraz przyszedł czas na czekoladowe świderki. Idealnie pasuje do przekąsek i deserów na słodko, dodatek kakao DecoMorreno wzbogaca nie tylko kolor makaronu ale również podkręca smak, który w połączeniu z czymś słodkim powoduje że oczyma wyobraźni pochłaniasz czekoladę. Składniki na 8 babeczek
Życie zaczyna się w kuchniczereśnie, lekko dosłodzić do smaku i zamrozić. Nie potrzeba maszyny do lodów, wystarczą tylko foremki. Świetny dla alergików, dla dbających o linię. I przede wszystkim samodzielnie zrobiony, a takie desery smakują najlepiej i nie ma co ukrywać, są najzdrowsze! garść truskawek garść czereśni 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie, do smaku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki umyć i odszypułkować. Czereśnie umyć
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDzisiaj proponuję Wam orzeźwiający letni deser- chłodnik truskawkowo-rabarbarowy. Słodycz truskawek idealnie dopełnia kwaśny smak rabarbaru. Gorąco polecam na lato! Przygotowanie: 25 min Gotowanie: 20 min Chłodzenie 1 godz. Dla 6 osób: 500 g rabarbaru 300 g truskawek 120 g cukru 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 laska wanilii Pieprz Rabarbar obierz, umyj i pokrój na małe kawałki. Laskę
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszny budyń truskawkowy mam do przedstawienia. Deser bardzo szybko się robi i jest niezmiernie smakowity. Dopóki truskawki na straganach i grządkach korzystajmy do woli. Ja uwielbiam budynie wszelakie więc aby korzystać jak najmniej z proszków sklepowych znalazłam w archiwach taki oto specjał. Budyń truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam coś wymyślać , kiedy nic nie ma , a ma się dietę ,zwłaszcza desery.Ciś z niczego.Ten deser jest lekki , smaczny i dietetyczny.Pełen smaku migdałów i limonki. 0.5 torebki ryżu jaśminowego ugotowanego 1 łyżka miodu lub mniej 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 1 łyżka migdałów + 1 do posypania 0.5 szkl.mleka bezlaktozowego lub innego *****. ****. ******************************* Wszystko włożyć do blendera
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidobrze można dorzucić maliny, jagody czy jeżyny – cokolwiek macie pod ręką! A przygotowanie sosu to dosłownie minuta, gdyż robi się ją w mikrofalówce:) Jeżeli lubicie takie bardzo owocowe desery, polecam moją sałatkę owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym , jest przepyszna. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Ekspresowe owoce w sosie z białej czekolady (2 porcje) Składniki
karmelowymanna trochę w innej wersji...zapiekana w piekarniku. Taka jest najlepsza! A z chrupiącym masłem orzechowym, orzeszkami ziemnymi oraz gorzką czekoladą to już prawdziwy rarytas. Można ją podać na deser lub śniadanie. Najlepiej smakuje na ciepło. P.S. Do przygotowania pieczonej kaszy manny polecam masło orzechowe firmowe 100% crunchy Primavika - jest to wysokiej jakości masło bez soli, cukru oraz oleju palmowego
Kuchnia MagdaLenySzukacie propozycji na weekendowy deser? Już Wam podpowiadam. Muffinki kukurydziane z owocami, mogą to być truskawki a nawet pojawiające się czerwone i czarne porzeczki! Moja propozycja to czarna porzeczka! Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru do posypania
Życie zaczyna się w kuchniPyszny iście letni deserek (lub śniadanie :)) dla miłośników truskawek! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja 250 kcal) 200 g jogurtu naturalnego 5 łyżeczek nasion chia 300
Moje Kuchenne Rewelacje