Zdrowy d eser ? ależ prosz ę bardzo z chia jest to zapewnione. Chia jest zdrowe , chia jest pyszne, chia jest znakomite do deserów ale i nie
Moje Małe CzarowanieBywa, że późną jesienią pogoda przestaje być łaskawa. Robi się coraz bardziej zimno, słońce, niekoniecznie chce się z nami witać, więc za oknem jest szaro buro i ponuro. Jak dodać sobie energii i optymizmu? Na przykład słodkim deserem :) A najlepiej takim zdrowym, który przygotujemy w ekspresowym tempie. Mus z awokado, surowej czekolady i kawy Inka Klasyczna spełni wszystkie wymagania :) Jest
Mienta blogochotę na serniczek? My zawsze 😎 Tym razem na zimno z pysznymi owocami 💗 Od dawna miałyśmy ochotę na taki prosty deser i nadarzyła się okazja aby go wykonać. Tak naprawdę przepis jest uniwersalny bo można dowolnie zmieniać owocki a najlepsze w nim jest to, że idealnie wchodzi po treningu bo dodałyśmy do niego świetne białko Gymtec Labs słodzone stewią i erytrytolem
Candy Pandassernika jest odpowiedni ser. Do dzisiejszego rabarbarowego sernika wykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone, dzięki
Bon appetit mon amieLato jest najlepszą porą na chłodzące ciasta i desery. Do takich z całą pewnością należy mocno cytrynowy sernik na zimno w słonecznym kolorze
Przepisy KulinarneSezonowy, szybki w przygotowaniu sernik na zimno z orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami to doskonała propozycja chłodnego deseru w upalne dni. Składniki: Masa serowo-truskawkowa: 1kg sera z wiaderka 600g świeżych truskawek 45g żelatyny 250ml wrzątku 150g cukru Dodatkowo: 100g biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 400g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami, a boki tortownicy
Szalona Kuchnia Ewelinypotem móc delektować się ich smakiem niezależnie od pory roku. Co prawda większa ich część już się ulotniła, ale coś tam zostało np. wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przepisy MikołajaGdyby ktoś mnie zapytał o najlepszy deser na upalne, letnie chwile, bez dłuższego zastanowienia odpowiem - sernik na zimno. Zatem przedstawiam kokosowe mini serniczki na bazie jogurtu greckiego, najeżone słodkimi, aromatycznymi truskawkami, na zdrowym owsiano- kokosowym spodzie, zwieńczone lekkim, orzeźwiającym truskawkowym musem. Lekko, smacznie i najważniejsze bez grama cukru, idealny fit deserek. Smacznego! SKŁADNIKI NA SPÓD: 6 łyżek płatków
Upiecz sobie babeczkęPyszny i zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej. Możemy go zjeść na ciepło lub zimno. Wierzch dodatkowo możemy udekorować ulubionymi owocami. ¾ szklanki kaszy jaglanej 1 1/4 szklanka mleka 1,5% 1 łyżka miodu spadziowego 1 łyżka kakao 1 banan Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej
VioletoweKucharzeniePrzygotowanie: Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Przekładamy do podania do mniejszych miseczek, na wierzchu układamy mus jabłkowy i kawałki orzechów włoskich. Deser smakuje doskonale zarówno, gdy kasza jest ciepła jak i na zimno
Moja smaczna kuchniazalecana do spożycia , dawka zarodków pszennych wynosi dla dorosłej osoby 1-5 łyżek stołowych, a dla dzieci 2 łyżki stołowe. Można je spożywać na zimno i gorąco. Są doskonałym dodatkiem do twarożków, jogurtów, koktajli, surówek, deserów, ciast oraz panierek. W sklepach można kupić zarodki pszenne stabilizowane. Oznacza to, że są one poddane procesowi mającemu na celu przedłużenie ich trwałości
Wiem co jemSernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj. Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje mu zmiksowana na gładko kasza jaglana - najzdrowsza z kasz, skarb alergika ;) Składniki: kasza jaglana 1 szklanka mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone) 3 szklanki galaretka truskawkowa 2 torebki żelatyna 2 łyżki cukier
głodny alergikDynia od pewnego czasu stała się na polskim stole królową jesiennych dań. Do niedawna przygotowywana była jedynie w postaci marynowanej w słodko-kwaśnej zalewie. Każdego roku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgalaretkami!:) Moje Dzieci, gdy ujrzały ją po raz pierwszy, piszczały z zachwytu, a ja zapomniałam już, że tak banalnie prosty deser może sprawić tyle radości:)) Kostka prezentuje się kolorowo i niezwykle efektownie, w smaku zaś przypomina sernik na zimno z galaretką, jest jednak od niego dużo lżejsza, ma konsystencję pianki.. Jest super prosta w przygotowaniu, najlepiej tylko dzień wcześniej
Słodko-Słony Świat IlonyLato w pełni, nie zawsze mamy ochotę piec, dlatego dziś zapraszam Was na kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) . Pyszny, rozpływający się w
Słodkie okruszki