Na dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej
Quinoa Raz!Z powodu moich ograniczeń żywieniowych domownik kupił mi niedawno maszynkę do lodów i teraz kręcę ;) Oto moje ostatnie dzieło, całkiem udany deser lodowy z mleka kokosowego
Quinoa Raz!Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak
SzczyptaSmaQOrzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyprzygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser. składniki na tortownicę 23 cm 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka kaszy manny 3/4 kostki masła 1 kg jabłek 1 łyżeczka
Smakowite Daniaskładniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę
Domowy Smak Jedzeniarózgą (nie gotować! Sos ma być bardzo mocno podgrzany). Wyjąć laski wanilii i gotowe. Sos doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdza się do naleśników, parowców, lodów czy innych deserów
Kubki smakuPewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce
Wypieki Renestron na rumiano. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami, to jedna z bardzo wielu propozycji na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Wspaniale smakują na ciepło, ale również na zimno. Gdy za oknem szaro i ponuro, a z kuchni roznoszą się rozkoszne zapachy nawet dzień staje się przyjemniejszy. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Racuchy
mojewypiekiinietylkoPo raz pierwszy upiekłam tartę w wersji fit. Udała mi się! Tarta jest delikatna, ale za razem bardzo wilgotna, która syci na bardzo długo. :) Składniki: Ciasto
Truskawkowa FiestaGruszki gotowane w białym winie z dużą ilością przypraw są słodkim i aromatycznym deserem. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno, w obu wersjach są pyszne. Składniki: 5 - 6 gruszek 100 g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki kardamonu 4 goździki 600 - 800 ml białego półsłodkiego wina dodatkowe wino
Mama GotujeCzęsto lubię przygotować coś na słodko, bo jak wiadomo człowiek nie żyję samym chlebem. Świetną alternatywą jest proteinowa czekolada, która znalazłam na jednym z youtub'owych
Truskawkowa FiestaDodatek oranżady sprawia, że ciasto jest bardzo puszyste, nieco wilgotne. Czekoladowe, nie za słodkie. Ciasto idealne? Zdecydowanie – przygotujecie je w kilkanaście minut, wymieszacie łyżką
Szybko Tanio SmacznieKochani mamy sierpień! Sądzę, że większość z Was już wróciła z urlopów, więc ogłaszam przepis miesiąca, którego temat na pewno bardzo polubicie. Uwielbiam wszelkiego rodzaju mrożone
codojedzeniaskorzystać. Dziś zapraszam Was na pyszne domowe lody jagodowo-śmietankowe. Przygotowanie jest proste i szybkie. Spróbujcie. ... lody jagodowo-śmietankowe, to dla mnie najlepszy deser na takie upalne lato Składniki: 1 szklanka śmietanki 30% (zimna z lodówki!) 1 szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego 7,5% tłuszczu (zimne z lodówki!) 2 1/2 łyżki cukru pudru 5 łyżek jagód * ilość lodów można zwiększyć
Słodkie okruszki