Kochani, dzisiaj mam do Was ważną sprawę. 2 tygodnie temu ktoś podpalił ule na wrocławskim Strachocinie, zginęło pół miliona pszczół, a ich opiekun stracił rodzinną pasiekę
Quinoa Raz!Ciasto z fasoli - albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszą opcję! Przygotowałam w nieco innej, ulepszonej wersji. Z dodatkiem sera twarogowego smakuje jeszcze
Truskawkowa FiestaCóż, nigdy nie byłam królową deserów, ale ponieważ lubię wyzwania, postanowiłam przygotować na konkurs zimne mini deserki w formie tzw. monoporcji. Może nie wyszły perfekcyjnie, ale
Quinoa Raz!Szybki w przygotowaniu, bo gotujemy kaszę manną z mlekiem i czekoladą, a później blendujemy ręcznym blenderem na gładką masę. Taki przepis dobry jest na deser czy na śniadanie, smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno, warto spróbować! Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami / 4 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 60 g czekolady mlecznej
Moja smaczna kuchniaNie wiem jak pogoda u Was, ale u mnie ostatnio zrobiło się całkiem wiosennie i nabrałam ochoty na coś dla ochłody (tak wiem, że to do
Quinoa Raz!Wielu smakoszy serników twierdzi, że jeżeli ciasto nie ma w składzie prawdziwego sera i nie wyszło z piekarnika to nie może być sernikiem. I coś w
Świat SmakuPrzepis oryginalnie pochodzi z książki Doroty Swiątkowskiej „Moje wypieki i desery” Wydawnictwo Egmont, Polska Warszawa 2013. Nie dawno po raz kolejny odwiedziliśmy Lubekę
Szybko Tanio SmacznieNa dziś wymyśliłam taki oto deserek, coś pomiędzy koktajlem, musem, a budyniem z soczystymi malinami, truskawkami i odrobiną kokosa. Pycha :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej
Quinoa Raz!Z powodu moich ograniczeń żywieniowych domownik kupił mi niedawno maszynkę do lodów i teraz kręcę ;) Oto moje ostatnie dzieło, całkiem udany deser lodowy z mleka kokosowego
Quinoa Raz!Lekki chłodzący deser, nie wymagający stania w kuchni, z dodatkiem młodego jęczmienia (do zastąpienia herbatą matcha), nasion chia i kwiatów czernego bzu dla tych, którzy tak
SzczyptaSmaQOrzeźwiający i delikatny sernik przygotowany na bazie jogurtów greckich. Jest trochę czasochłonny ale za to banalnie prosty do zrobienia. Polecam taki deser na wiosenne przebudzenie. Składniki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyprzygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser. składniki na tortownicę 23 cm 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka kaszy manny 3/4 kostki masła 1 kg jabłek 1 łyżeczka
Smakowite Daniaskładniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę
Domowy Smak Jedzeniarózgą (nie gotować! Sos ma być bardzo mocno podgrzany). Wyjąć laski wanilii i gotowe. Sos doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealnie sprawdza się do naleśników, parowców, lodów czy innych deserów
Kubki smakuPewnie wszyscy pamiętają to ciasto z dawnych a nawet bardzo dawnych lat ,ja ostatni raz robiłam je ponad 30 lat temu :) na zajęciach praktycznych w podstawówce
Wypieki Rene