przepis. Wiele osób mówiło, że to „deser mojego dzieciństwa”. Jogurtowiec z galaretkami jest piękny, smaczny, będzie ozdoba każdego przyjęcia. Można tym sposobem przygotować deser z samej śmietanki, lub zrobić sernik na zimno z galaretkami. A przepis na ten jogurtowiec jest banalnie prosty. Do jego przygotowania wykorzystałam całą gamę galaretek Winiary o pięknych tęczowych kolorach. Niestety nie tężeją(...)formy wrzucamy kawałki kolorowych galaretek i zalewamy tak kilka warstw, staramy się aby kolory galaretek były wymieszane. Przykrywamy jogurtowiec folią i wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby deser całkowicie stężał. Odwijamy deser z folii i wykładamy na podłużny półmisek. Na powierzchni jogurtowca ułożyłam resztę kostek galaretki. Jogurt można również wykorzystać do przygotowania innych deserów, u mnie w domu wszyscy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięchęć na coś słodkiego. Na dworze zimno, mróz...nie bardzo chce mi się wychodzić z domu przy takiej aurze...Ale pokusa na deser jest silniejsza. Otwieram lodówkę, przeszukuję szafki...Ze słodkiego jedynie mus owocowy, śmietana kremówka( która słodka może być ) i kilka pokruszonych bezików po urodzinach syna...Hmmm.... Tyle wystarczy by przygotować coś słodkiego i pysznego, zobaczcie sami Składniki: słoik
Z Majeczką w kuchnichyba nikogo, kto przynajmniej nie słyszał o słodkim ryżowym deserze, który zakupimy w większości sklepów. Z pewnością nie można odmówić mu pysznego smaku, ale przeanalizowanie listy składników nie zachęca do jedzenia. A przecież równie dobrze możemy przygotować to cudo samodzielnie i to bez większego wysiłku. Nie wiem jak Wy, ale ja szczerze przyznam, że uwielbiam ryż na mleku, więc równie(...)przepisu, sprawa nie jest wcale skomplikowana i gwarantuję, że nie przeżyjecie rozczarowania pt. "znowu nie wyszło". Tak przygotowany ryż można pożywać na ciepło i na zimno, jednak osobiście preferuję opcję drugą. Ja przygotowałam deser bez żadnych słodzących dodatków, ale równie dobrze można dodać trochę miodu. Całość jest pysznie mleczna, kremowa i co najważniejsze- prawdziwie owocowa! Porcja to 356kcal
peanutbuttermonsterbabeczki lekko wybrzuszył- piec w temperaturze około 200 stopni przez 25-30 minut Taką babeczkę można zjeść na ciepło, próbowałam - smakuje genialnie, ale na zimno również znajdzie swoich zwolenników, czy to na deser, czy jako dodatek do śniadania do pracy
Smakołyki Berenikibardzo szybko, to jest naprawdę pyszny. Do masy serowej wykorzystałam twaróg sernikowy firmy President, który jest idealny do serników zarówno pieczonych jak i na zimno. Jest lekki, aksamitny możemy go więc wykorzystać także do innych deserów czy np. naleśników. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalny na rynku produkt, który łączy najlepszej jakości twaróg wraz z włoskim serkiem mascarpone. SERNIK
Bon appetit mon amieSernik z tego przepisu jest wyjatkowo lekki, delikatny i kremowy. Podawany na zimno z orzeźwiającym musem owocowym idealnie nadaje się na letnie upały. A do tego
Fitsweet.meDobry sernik, szczególnie na zimno, zawsze jest u nas mile widziany:) Musiałam wykorzystać jedną paczuszkę moich zamrożonych malin, postanowiłam zrobić więc bardzo szybki w przygotowaniu i
Z miłości do słodkościWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu
Marta Gotujeoknem gorąco więc to ciasto jest idealne. Zimny, delikatny wierzch i puszysty biszkopt idealnie się komponują. Sernik na zimno jest prosty więc każdy sobie z nim poradzi. Pomysł na ten deser sprawdzi się przy grillu aby osłodzić sobie ten czas. Spód ciasta to biszkopt na Palma firmy Bielmar . Dzięki temu ciasto jest puszyste, miękkie i ma delikatnie maślany smak. Taki(...)sernik to też wspomnienie dziecięcych letnich dni. Kiedy wracałam zmęczona po zabawie na podwórku a za oknem upał dawał w kość mama w lodówce już trzymała sernik na zimno. Raz był to klasyczny sernik a innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały
Kuchnia w oparachWracają upały, a my zatęskniliśmy za pysznym, lekkim owocowym ciastem idealnym na taką porę. Dlatego postanowiłam, że w najbliższy weekend przygotuje sernik na zimno z owocami
Bernika - moj kulinarny pamietnikZbliżają się ciepłe i słoneczne dni, a wraz z nimi ochota na coś zimnego i orzeźwiającego. Naszą propozycją na ten czas jest kawa na zimno domowej
Kolizje SmakówGalaretka w skorupce jajka to ciekawy sposób na podanie galaretki w święta. Przygotowanie tego deseru wymaga odrobinę cierpliwości, ale efekt jest rewelacyjny. Odpowiednio podając takie jajko można zaskoczyć każdego łakomczucha. Składniki: 2 - 3 skorupki z jajek - jajka powinny być rozbite z szerszego końca 1 ulubiona galaretka 250 ml wody (połowa zalecanej ilości na opakowaniu galaretki) Wykonanie: Skorupki dokładni(...)wymyć wyparzyć. Wodę zagotować. Rozpuścić galaretkę w wodzie, odrobinę ostudzić. Skorupki ustawić na podstawkach, wlać do środka galaretkę i poczekać aż stężeje. Jeśli galaretka jest zimna można ją włożyć do lodówki. Gdy galaretka stężeje deser będzie gotowy
Mama GotujeSkładniki: 1 kubek jogurtu bałkańskiego light (340 g) 1 galaretka 1 mango 1/2 melona limonkowego 2 łyżeczki chia 2 łyżeczki słodzika, u mnie erytrytol ze stewią
czarrna od kuchnipancakes, czy też pankejki, to amerykańska odmiana naszych placków, które powstają z gęstego jak śmietana ciasta naleśnikowego. To idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy też deser. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Dziś moje placuszki są mocno owocowe, ponieważ do ich przygotowania użyłam aż trzech rodzajów owoców: czerwonych porzeczek, borówek amerykańskich i moich ulubionych Jabłek Grójeckich. Zapytacie gdzie
Kulinarne przygody GatityUwielbiam kasze na słodko, podawane z owocami i ulubionymi dodatkami. Są idealne na syte śniadanie i jak dla mnie, dzięki owocom albo dodatkowi masła orzechowego nie
Flymetothespoon