zupie słyszałam już dawno. Jednak jakoś nie mogłam się zabrać za jej ugotowanie. Ta zupa to raczej deser, który możemy zjeść na ciepło lub zimno ale na ciepło jak dla mnie jest lepsza. Zupa jest prosta w przygotowaniu ale ważne jest aby z zupy nie zrobić jajecznicy bo niestety może się tak stać. Trzeba uważać a wszystko się uda. Zupa
Ewa w kuchnikombinacje według upodobania, a prostota i szybkość przygotowania godna piątki z plusem, szczególnie, że zwieńczone to wszystko pysznym smakiem i dowolnością zjadania na ciepło lub na zimno. Będą też wyśmienitą opcją na szybki deser w środku upalnego tygodnia :) A zatem rozgniatajcie twaróg! Rosyjskie syrniczki Potrzebujesz: 300g twarogu półtłustego 1 jajko 2 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej olej
Kuchnia w Słońcu Skąpanawanilii i jej laskę. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając do osiągnięcia gęstej masy. Pozbyć się laski wanilii, przełożyć do pojemniczków, przyozdobić przygotowaną posypką. Deser smakuje na gorąco jak i na zimno. Smacznego
Wino Francja KuchniaCRUMBLE - owoce pod złocistą kruszonką - w sam raz gdy mają przyjść niespodziewani goście. Szybki, rozpływający się w ustach deser. Pyszny na ciepło jak i na zimno. Mi zostało troszkę kremu GANACHE, więc go wykorzystałam do zrobienia tej pyszności. O tym kremie napisze osobny post :) Składniki: 2 jabłka 1 gruszka garść mrożonych malin garść mrożonych jagód truskawki
Fiołkowe Talerzewanilii i jej laskę. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając do osiągnięcia gęstej masy. Pozbyć się laski wanilii, przełożyć do pojemniczków, przyozdobić przygotowaną posypką. Deser smakuje na gorąco jak i na zimno. Smacznego
Wino Francja KuchniaLatem moim ulubionym deserem jest sernik owocowy, który przygotowuję na zimno bez pieczenia. Sernik z dodatkiem owoców ma bardzo delikatną kremową konsystencję i umiarkowaną słodycz. Samo przygotowanie jest proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, jednak z jedzeniem trzeba zaczekać i pozwolić, aby ciasto stężało. Sernik owocowy przygotowałam z dodatkiem nektarynek, truskawek i borówek, ale można zastąpić je innymi ulubionymi
Kuchcik gotujedelikatny omlet z karmelizowanymi jabłkami. W zasadzie taki omlet można przygotować z każdymi innymi ulubionymi owocami, konfiturą czy bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Pyszny deser zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale smakuje również podany z lodami :) Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * szczypta soli * 2 łyżki mąki pszennej * szczypta proszku do pieczenia * opcjonalnie łyżka cukru * odrobina
Zrób to smacznieSezon truskawkowy trwa. Dzisiaj mam dla Was propozycję na śmietankowe ciasto na zimno, z truskawkami i nasionami chia. Zimny deser, idealny na ciepłe dni. Składniki masy śmietankowej: 400 ml mleka 6 płaskich łyżek nasion chia 400 ml gorącej wody 2 galaretki agrestowe z cukrem 140 g cukru 2 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany 30% 2 łyżki syropu waniliowego Ponadto
Smak mojego domudeser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam deserową ale może być też mleczna lub gorzka. składniki: spód 200 g herbatników 120 g masła masa czekoladowa 700 g zmielonego sera 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny masa truskawkowa
Monia miesza i gotujeczasu po czasu. Gdy marchew już zmięknie dodaj pozostałe składniki i duś kolejne 15 minut. Gotowy pudding przełóż do pucharków, udekoruj płatkami migdałowymi i pistacjami. Deser smakuje na ciepło jak i na zimno (jeżeli nie zjesz od razu, w co wątpię to przechowuj w lodówce). Smacznego! Artykuł Gajjar halwa, czyli indyjski pudding marchewkowy w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu
greenscarfukładamy w naczyniach żaroodpornych. Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki. Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C. Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenZdejmujemy z ognia, dodajemy cukier (miód) i masło, dokładnie mieszamy. Gorącą kaszę przekładamy do miseczek. Układamy na niej konfiturę i posypujemy ziarenkami granatu. Deser możemy jeść na ciepło i na zimno, wedle naszego gustu
Kulinarne przygody Gatitygotujemy przez około 8 min. Kaszę przekładamy do misek. Morele razem z zalewą zagotowujemy, dodajemy wymieszaną w zimniej wodzie, mąkę. Całość zagotowujemy, przekładamy owoce na kaszę. Deser idealny na ciepło, jak i na zimno. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchentruskawek. Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, chociaż prawda jest taka że u nas akurat się już kończy. Ja bardzo chętnie latem właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę". Moja galaretka została zrobiona z kompotu truskawkowego i żelatyny
Życie zaczyna się w kuchnikajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy 31. Szybkie pierniczki 32. Pralinki jaglane a'la Rafaello 33. Żurawinowy wieniec drożdżowy 34. Dietetyczny sernik na jogurtach 35. Lekki sernik dyniowy
Czerwona Porzeczka