Małe, pyszne i smakowite serniczki dla małego i dużego. Marchewkowy sernik to jest naprawdę coś pysznego, zrobię jeszcze taki duży bo smakuje wybornie. Idealny do kawy
Moje Małe CzarowaniePoczątek tygodnia (tak wiem wtorek, ale czas wakacji rządzi się swoimi prawami). Pamiętacie ten przepis “ szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo karmelowe ”? To najbardziej popularny wpis od
PaleoLifePrzed nami tłusty czwartek i nie wypada się tego dnia opierać przed zjedzeniem choćby jednego pączka, faworka czy racuszka. Tego dnia nie liczymy kalorii, tym będziemy
Smakowity Blog KulinarnyJaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe
Pora na pora i pomidoraWczoraj pojawiła się pierwsza propozycja z chia, wytrawna: Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia . Dzisiaj będzie na słodko, idealny przepis na śniadanie czy deser. Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 2 szklanki mleka 3 łyżki nasion chia + do posypania pestki z 1/2 granatu(...)zmniejszamy ogień i gotujemy, około 10 minut. Gotowe przekładamy do miseczek, na wierzchu układamy skórkę z pomarańczy oraz pestki z granatu, posypujemy chia. Świetnie smakuje na gorąco i na zimno
Moja smaczna kuchnianowym kontekście i pod nową nazwą. Rabanada, czyli chleb smażony w jajecznej panierce, jest to jedna z potraw Świątecznych w Portugalii oraz Brazylii. W Polsce najlepiej znamy ten przepyszny deser pod nazwą francuskich tostów. Rabanada 1 czerstwa bagietka bądź chałka pokrojona na kromki 2 szklanki mleka 3 jajka cukier puder cynamon W miseczce rozkłócić jajka jak na omlet, do drugiej(...)olejem lub bez, aż się zrumienią z obydwu stron. Wyłożyć na papier śniadaniowy, a kiedy nieco przestygną, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoCzasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia ŁukaszaUpał, upał, upał i jeszcze raz upał.... Ale narzekała nie będę. Wspominam tylko chwilę, kiedy w zimne wręcz mroźne dni brakowało mi tego,
Malinowe PocałunkiCzasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia ŁukaszaKażdy na pewno ma swoje smaki z dzieciństwa. Ja swój pierwszy śmietanowiec zrobiłam mając chyba dziesięć lat, więc powinien być idealny. Jednak z tego co pamiętam
Magiczne Życie MartyCzas przygotowania: 50 min. (oczekiwanie ok. 6 h)Składniki na tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100
kulinarnyJamożemy zgubić zbędne kg. Do tego lekka dieta i trochę ćwiczeń - rewelka. Lato nadciąga więc i my trochę zadbajmy o siebie :) oczywiście wszystko z umiarem, przecież wiecie, ze uwielbiam desery także nadal będzie kolorowo i różnorodnie na blogu. Porcja na 4 małe koktajle. Składniki: 100 g siemienia lnianego 100 g truskawek (mogą być mrożone) 3 kiwi(...)gorącej wody - odstawiamy na 20 minut. Dodajemy truskawki, obrane kiwi wyciśnięty sok z cytryny i pomarańczy, mięte i wszystko starannie miksujemy, możemy dodać kilka kostek lodu ale teraz jest zimno więc kto jak chce :) Przelewamy do szklanek i zdrówko! Smacznego
Niezły MłynekCzy nie są urocze? Pieczone w silikonowych serduszkach, wypełnione budyniowym twarożkiem waniliowym, na pełnoziarnistym kruchym spodzie... takie małe, a takie pyszne! Szczerze przyznam, że nie wiem
Chocolate Muffin BlogOto nadszedł dzień upragniony, w którym otrzymałam umowę o pracę na czas nieokreślony :-) Mam nadzieję, że teraz zapewni mi ona przynajmniej kilka lat spokoju. Będzie co
peggiwkuchniWszystko co lubimy i zajadamy ze smakiem w jednym cieście czyli truskawki - u mnie jeszcze mrożone - rabarbar oraz piankowy jogurt. Na dnie jest kakaowy biszkopt a
Moje Małe Czarowaniemożecie użyć do ciasteczek dowolnych owoców. Pamiętajcie tylko, że większe owoce jak np. truskawki powinno się najpierw pokroić w drobną kostkę. Ciasteczka były pyszne jeszcze na ciepło, chociaż na zimno chyba jeszcze bardziej mi smakowały. Nie były zbyt słodkie, ponieważ nie użyłam do nich ani grama cukru, oprócz odrobiny do posypania, ale to raczej dla przyozdobienia. Zniknęły wszystkie podczas przerwy(...)delikatnie się zarumienią. Udało mi się zrobić 20 ciasteczek, z czego kilka ostatnich było już trochę mniejszych. Jedno ciasteczko to około 90 kcal, czyli można zgrzeszyć Szybki i prosty deser Ciasteczka jak „pierożki” z ciasta francuskiego Świdośliwa – zdrowy i bardzo smaczny owoc Źródło wpisu: ciastkożercy.pl Smacznego Justyna Zapisz Zapisz Zapisz
Relaxtime