Ciasto świetne na Święta dla osoby, która się odchudza, chce coś urozmaicić lub prowadzi zdrowy tryb życia. Jest pyszne, wilgotne i mocno czekoladowe - mimo, że bez czekolady. Na drugie śniadanie lub deser po obiedzie idealne. Ma niewiele kalorii, jest naturalnie słodkie dzięki stewii i bananowi. Składniki: 1 puszka fasoli (fasole należy dobrze opłukać w zimnej wodzie) 5 łyżek(...)naturalnego kakao 20 g stewi (puder) 1 duży banan 2 jajka (białka, żółtka osobno) 60 g jogurtu naturalnego 3 łyżki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (może być bezglutenowy) Cynamon, przyprawa do piernika Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli. W osobnej miseczce zblenderować żółtka, fasolę, jogurt i banana. Dodać proszek, stewię oraz kakao. Wymieszać delikatnie z białkiem
Czarnawisienkasmak jest ten sam;) zabrałam się za nią wczoraj wieczorem i mam pyszny deser do porannej kawki;) Składniki: ciasto: 3 jajka 3 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru 13 tabletek stewi 1 łyżeczka proszku do p. krem: 500g sera białego Emilka 1 budyń czekoladowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 0,5% stewia wg. smaku Sposób przygotowania: Składniki(...)ciasto miksujemy na najmocniejszych obrotach przez około 5 minut ciasto wylewamy na niewielką (prostokątną) blachę pokrytą papierem do pieczenia pieczemy około 10-15 minut w temp. 170 stopni (ciasto zbytnio nie urośnie, a raczej w ogóle;)) w tym czasie przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu (tylko,że dajemy 1,5 szklanki mleka) dosładzamy stewią wg. smaku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsłodko. Ciastka francuskie z serem, to bardzo szybki i pyszny deser do popołudniowej kawy, czy herbaty. Dzięki użyciu gotowego ciasta francuskiego samo przygotowanie jest bajecznie i dziecinnie proste. Składniki na 24 szt.: - 2 opakowania ciasta francuskiego (po 375g)- 450g twarogu półtłustego- ½ szklanki drobnego cukru- 1 łyżka budyniu śmietankowego bez cukru- ½ łyżki miękkiego masła- 2 jajka (z tego(...)smarowania ciastek)- aromat według uznania (dałam esencję rumową) Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub matą. Piekarnik nagrzewamy do 210° C. Masę serową robimy w blenderze. Wbijamy jajko, dodajemy cukier, miksujemy. Twaróg dzielimy na 3 części i porcjami miksujemy, dodając do masy jajecznej. Razem z ostatnią porcją twarogu dodajemy 1 łyżkę budyniu, miękkie masło i esencję rumową (można inną, jaką
mojewypiekiinietylkomojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką
moj przepis naDziś zapraszam Was na bananowe mini serniczki z ciasteczkiem. Proste w przygotowaniu i co najważniejsze pyszne. Posmakują zarówno wielbicielom małych słodkości, jak i bananowych smaków. Moja
Słodkie okruszkigórze. Proces pieczenia (suszenia) bezy jest dość długotrwały, ale wart każdej minuty i sekundy! ;-) Pierwsze 10 minut bezę wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom, temp. 120 stopni C. Kolejne 2 godziny 100 stopni C. Piekąc bezę, należy co 20 minut na chwilę uchylić drzwiczki piekarnika, tak aby para wodna wydostała się z piekarnika. Bezę studzimy całkowicie. KREM(...)obrotach. Śmietana musi być bardzo dobrze ubita. Do serka mascarpone dodaj masę śmietanową i syrop karmelowy, całość delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż obficie na bezę, którą dodatkowo udekoruj pokrojonymi w trójkąty dwoma wafelkami mlecznymi Lusette. Deser przechowujemy w lodówce. Królowa bezowa ma tylko jedną wadę, znika w oka mgnieniu, jest obłędnie dobra! Smakuje obłędnie z filiżanką espresso. Polecam
SMYKWKUCHNICiasto przekładane. Ciasto przekładane. Składniki: Ciasto: 600 g mąki pszennej 250 g masła 6 żółtek 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 2
kuron.com.plIm bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są
dolcevitainmykitchenSmaczna, delikatna, rozpływająca się w ustach pianka z ubitej śmietany i galaretki, z owocami zalanymi galaretką, na biszkoptach. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie (nie licząc czasu
Zrób to smacznieŚwięta to idealna okazja do tego, by przygotować coś słodkiego dla naszych bliskich. W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia mam dla Was przepis na czekoladową korzenną
AZgotuj!Nareszcie są! Pyszne, polskie truskawki. Najlepsze na świecie. Od momentu kiedy pojawia się na rynkach więcej owoców mogę żyć wyłącznie nimi. Truskawek po prostu muszę się
Cakes By KejtNie wychodzę z domu bez śniadania. Bez kawy mogę, ale bez śniadania nie. Czasami, gdy czasu trochę więcej, gdy sobota i można pospać
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!roli lepiej, niż dowolne ciastka owsiane ze sklepowej półki. Możecie je zrobić ze swoimi ulubionymi dodatkami – ze szklanką mleka są nie do pobicia! Jak w innych wypiekach czy deserach które robię, taki i w tych ciasteczkach jest bardzo mało cukru . Jeśli wolicie bardziej słodkie ciastka, zwiększcie ilość cukru do 2/3 szklanki. Ciastka mogą być bardziej lub mniej słodkie również przez(...)dłonią. Ciastka wstawiamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika, na środkową półkę. Pieczemy je do zezłocenia – około 15-20 minut, po czym ściągamy z papieru i studzimy na kratce. Ciastka przy stygnięciu zrobią się bardziej kruche. Całkowicie ostudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku, bez dostępu światła i powietrza. Jeśli nie zjecie ich od razu, dobrze przechowywane
Karo in the Kitchenochota na ten deser. Soczyste rozgniecione na talerzu owoce wymieszane z bitą śmietaną i posypane pokruszonymi bezami. Banalnie proste a jakie smaczne! Deser niestety nie należy do dietetycznych ale tłustą śmietanę tym razem zastąpiłam ubitym mleczkiem kokosowym. Nie dość, że nieco odchudziłam deser to uważam, że wersja z delikatną nutą kokosu jest jeszcze smaczniejsza od oryginału. Polecam :) 3-4 małe(...)Pianę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy beziki o średnicy około 2 cm. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 35 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Schłodzone mleczko kokosowe miksujemy 5 minut na najwyższych obrotach. […] Artykuł
Mienta blogrukolą DANIA GŁÓWNE : JA : pierś z kurczaka na risotto grzybowym podawana na carpaccio z buraka skropiona sosem balsamicznym. MAMA : dorsz z chrzanowym purée, spaghetti marchewkowym podawane z sosem kaparowym DESERY: JA : panna cotta waniliowo-cynamonowa, MAMA : gruszka marynowana w czerwonym winie podana z sosem karmelowym i lodami waniliowym ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową kolację wraz z winem i świeżo wyciskanym(...)macie! Jak wiecie desery to mój konik … można mnie nimi skutecznie przekupić , więc i panna cotta zachwyciła mnie totalnie!!! Szkoda , że nie była ze 2 … albo ze 3 razy większa! :D Delikatna cynamonowa nutka nadawala niezwykły aromat – ajjj! :D Gruszka marynowana w czerwonym winie podana z sosem karmelowym i lodami waniliowym Ten deser zachwycił natomiast mamę
Ostra na Słodko