deser - 61894 przepisów (strona:984/4127)

Ciasteczka miętowe 180

połączenia mięty z czekoladą... a zresztą co tam!!! Samej mięty! I to w ogromnych ilościach. Jest mi jej wiecznie mało! Dodaję ją do herbaty, do nadzienia ruskich pierogów, do deserów i wielu wielu innych pyszności. Jej smak jest cudowny i nic ani nikt nie spowoduję abym zmieniła zdanie na ten temat. Ciasteczka te są wspaniałe - ich cudowny wygląd

sierotka maRysia w kuchni
Puch łabędzia 213

Ciasto to jest jednym z najpyszniejszych a zarazem najprostszych jakie upiekłam. Jest to niezawodny deser, zawsze wszystkim smakuje i jest bardzo prosty. Zadziwiła mnie w nim masa - wydała mi się... ohydna!A jest pyszna!I nie ma możliwości aby nie wyszła. Polecam! Łabędzi puch Bardzo łatwe ok 1h blacha 25/35 Składniki: Biszkopt * 7 jaj * 1,5 szklanki cukru

sierotka maRysia w kuchni
Urodzinowa chatka zwana Monasterską izbą 185

jednej blasze. Teraz przechodzimy do robienia kremu: Śmietanę ubiłam na sztywno pod koniec dodałam zagęstniki. Połączyłam śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem - dodatkowo do smaku dodałam 2 łyżeczki amaretto (deser bez alkoholu jest jakiś taki mało wyrazisty ;-D) Na tacy ułożyłam: 1 warstwa - 5 rurek dokładnie obtoczonych masą 2 warstwa - 4 rurki dokładnie obtoczone masą 3 warstwa - 3 rurki dokładnie

sierotka maRysia w kuchni
Coś słodkiego – takie małe – byle co… 192

mojej totalnej dezorientacji jest potrzeba dotarcia do kuchni. Po omacku, ciemku, z zakrytymi oczyma. Dotarcia, i się w niej zaszycia... samotnie - co okazuje się... jest najtrudniejsze...   Szybki deser waniliowo-kakaowy Składniki: 500 ml mleka 3 łyżeczki cukru 3.5 łyżeczki mleka granulowanego odtłuszczonego (następnym razem pominę ten składnik - nie wiem po co on...) 1/5 łyżki żelatyny - można dodać mniej

sierotka maRysia w kuchni
Suflet czekoladowy 184

Sufletami z tego przepisu uraczył mnie ostatnio Olik - są przepyszne i wydaje mi się, że całkiem proste - idealne na letni deser z owocami! Suflet czekoladowy 5 kokilek Składniki: 125 g czekolady deserowej 90 g masła (plus jedna łyżeczka do posmarowania foremek) 70 g cukru pudru 50 g drobnej mąki 3 jajka Do dzieła!!! Dokładnie ubijamy całe jajka z cukrem - masa

sierotka maRysia w kuchni
Aromatyczny syrop różany 142

pasteryzujemy tylko do pojawienia się pierwszych bąbelków na wodzie. Odstawiamy. Po kilku dniach nasz syrop nabierze pięknego intensywnego koloru i będzie gotowy. Syropu używamy do aromatyzowania herbaty, kawy, deserów. Można go wymieszać z powidłami i nadziewać nimi pączki itp. Jest naprawdę cudowny

sierotka maRysia w kuchni
Walentynkowy 3 Bit 185

ciastek. Następnie wykładamy gorącą masę budyniową i po raz kolejny i ostatni układamy herbatniki. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i wykładamy ją na wierzch ciasta następnie ścieramy czekoladę. Gotowy deser wkładamy do lodówki na noc. Ciasto przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje i kroi się na drugi dzień. Moje sugestie: W mojej masie krówkowej pojawiły się kawałki cukru więc podgrzałam

sierotka maRysia w kuchni
Greckie pączusie z miodem i orzechami 167

smakowe dały o sobie znać Połączenie delikatnie słodkich pączków z miodem i orzechami jest genialne - koniecznie spróbujcie i nie bójcie się, że będzie za słodko - orzechy nadają charakteru temu deserowi! Palce lizać!!! Greckie mini pączki z miodem i orzechami Składniki: 1 jajko 2 łyżeczki suchych drożdży - użyłam 1/4 kostki świeżych 3 łyżki cukru 60 g masła szklanka mleka 2 szklanki

sierotka maRysia w kuchni
Kasza jaglana z truskawkami i bitą śmietaną – Lubelski Kociołek!!! 201

zawsze staram się wykorzystać go w pełni. Mleko truskawkowe, shake, naleśniki z truskawkami i inne pyszności są u mnie codziennością Dziś pragnę wam przedstawić wymyślony i stworzony przeze mnie deser - jest zdrowy i pożywny - idealny na lato, może zastąpić nawet lekki posiłek. Kasza jaglana z truskawkami i bitą śmietaną Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 garści truskawek 200 ml śmietanki

sierotka maRysia w kuchni
Kuchnia fit – Konrad Gaca. Recenzja Książki 161

idealna dla Was. Konrad Gaca w książce Kuchnia Fit przedstawiam bardzo proste a jednocześnie odchudzające przepisy na różne okazje. Książka jest podzielona na rozdziały takie jak: Śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Oraz dodatkowy rozdział tym jak być fit po świętach :-). Autor zadbał aby na stronach tej pozycji nie zabrakło tabeli z kaloriami oraz podaje kilka bardzo inspirujących historii osób(...)zaprezentowanych w Kuchni Fit przepisów jest ich dostępność... nie ma wymyślnych składników są bardzo proste przepisy z których może skorzystać naprawdę każdy... Bardzo podoba mi się także rozdział poświęcony deserom - oznacza to, że nawet największy łasuch może schudnąć o czym świadczą przytoczone na końcu książki faktyczne historie ludzi którzy zaryzykowali, podjęli wyzwanie i schudli dzięki programowi Konrada Gacy - warto przeczytać

sierotka maRysia w kuchni
Śmietankowe ciasto podane z macerowanymi truskawkami z miętą 183

Ciasto to jest banalnie proste i genialnie pyszne. Podane z macerowanymi truskawkami z prostego ciasta przeradza się w wykwintny deser. Jest wilgotne i słodkie ale dodatek truskawek i mięty je orzeźwia i sprawia, że mogłabym je jeść, jeść i jeść najlepszym dowodem na pyszność tego ciasta jest to, że piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który

sierotka maRysia w kuchni
Sarnyky – ukraińskie placuszki twarogowe 201

sarnyky są przepyszne. Delikatne placuszki, coś w stylu rodzimych racuchów, wykonane z twarogu, jajek i mąki. Idealne na kolację, śniadanie lub jako słodka przekąska. Super sprawdzą się jako deser dla dzieci. Genialne Przeczytać możecie o nich jak i o innych potrawach kuchni ukraińskiej w pierwszym numerze Magazynu Aromat (klik) w napisanym przeze mnie artykule ,, Nie tylko dla barszczu...". Zapraszam! Sarnyky

sierotka maRysia w kuchni
Mleko rozgrzewające z szafranem 264

Hej! Dziś coś w sam raz na jesienne chłody!. Ciepłe mleko... w orientalnym klimacie. Idealne po powrocie do domu gdy jesteście wyziębieni! Dzięki zawartości orzechów nerkowca

Kuchnia PROzdrowotna
Zazie Bistro - Chapeau bas 143

Interesujące połączenie żeberek i słodkości pomarańczy. Oczywiście mięso pierwsza klasa. Sałatka z krewetkami obsmażanymi w pomidorowym pistou, cukinią, serem Gruyere. Świetnie doprawiona sałatka i wybijająca się świeżość mięciutkich krewetek. Deser - tarta tatin z lodami waniliowymi. Ciasto francuskie nadzwyczaj kruche, leciutkie, lody dobrej jakości no i miła niespodzianka - pod lodami są jabłka obtoczone cynamonem. W oczekiwaniu na deser przechadzka

Right Behind The Kitchen
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 192

cenach - od 17 do 33 zł. W karcie znajdziemy także parę pozycji rybnych w przedziale cenowym 25 - 29 zł, dwa dania makaronowe za 17 i 19 zł oraz trzy desery za 8, 10 i 14 zł. Standardowo lokal serwuje alkohole piwa, wina i wysokoprocentowe trunki w dobrych cenach.  Oprócz regularnych dań z menu, obsługa lokalu proponuje także inne, niewprowadzone(...)stanie to zaakceptować przez ogólny smak potrawy. I co? I jest dobrze Niestety przez zupę i drugie danie oraz łyk piwa i herbaty nie mieliśmy już miejsca na deser. To uczucie sprawiło, że zacząłem się zastanawiać kiedy następnym razem tutaj przyjadę. No bo  pomimo kilku wpadek  dania były dobrej jakości w akceptowalnej cenie. Na niedzielny obiad w małym

Right Behind The Kitchen