deser - 61894 przepisów (strona:977/4127)

Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona 206

mojprzepisna.pl | Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona Co zrobić z dwoma kilogramami jabłek Szara Reneta, a no szarlotkę rzecz jasna. Moja szarlotka jest lekko fit, jako że

moj przepis na
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 148

mojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 242

mojprzepisna.pl | Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Naszło mnie na drożdżówki z makiem, a że czasu mam ostatnio trochę mniej, to zrobiłam szybszą wersję, czyli nie

moj przepis na
Czekoladowy krem z awokado 210

mojprzepisna.pl | Czekoladowy krem z awokado Jest to propozycja dla osób dbających o linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy

moj przepis na
Tort czekoladowy dla alergika 156

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy dla alergika bezglutenowy Tort jaki upiekłam dla mojego synka. Idealnie nada się dla osób nietolerujących białka mleka krowiego, jajek, orzechów czy glutenu. Tort

moj przepis na
Naleśniki jarskie 151

Kolejny autorski pomysł Mamy Stasi na sobotni obiad. Naleśnikom, towarzyszy tym razem kasza jęczmiennej, ogórki kiszone i żółty ser. Cała zgraja zapieczona pod jajeczną pierzynką, tworzy

Ania i Marcin gotują
Pomarańcze kandyzowane 126

witamin i minerałów, a także bogatym źródłem błonnika, kwasu foliowego i potasu. Pomarańcze przeważnie spożywamy na surowo, ale mają szerokie zastosowanie kulinarne. Możemy je użyć do przygotowania soków, galaretek, deserów, dżemów, konfitur, win, nalewek, likierów. Są wspaniałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, a jako przyprawa sprawdzą się do ciast i ciasteczek. Oczywiście wykorzystamy nie tylko miąższ pomarańczy. Również skórka(...)papierze do pieczenia, aby zastygły. Zastygnięte przekładamy do słoiczka, zamykamy i przechowujemy w lodówce. Pomarańcze kandyzowane są niezwykle aromatyczne i dekoracyjne. To wykwintny i wspaniały dodatek do ciast, lodów, deserów… i nie tylko. Jak i gdzie można ich jeszcze użyć zależy tylko od Waszej kreatywności. Skorzystałam z przepisu na stronie Talerz Pokus.tv . Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pomarańcze

mojewypiekiinietylko
Muffinki z masłem orzechowym 133

Akt 5 sztuki zatytułowanej „Muffinki”. Nie chcemy, by to zabrzmiało górnolotnie, muffinki to po prostu bardzo wdzięczny obiekt do eksperymentów. Po raz piąty pokażemy Państwu nasz

Ania i Marcin gotują
Wyniki konkursu Andrzejkowego 118

Nadszedł czas na rozstrzygnięcie konkursu.   Przyznam szczerze, że niektóre propozycje były na prawdę kuszące i miałam dylemat co wybrać. Niestety zwycięzca może być

Niezły Młynek
Tatar ze śledzia z musztardą francuską 150

Kochani ostatnio mieliście okazję zapoznać się z książką "Ryby są Super" recenzja tutaj  . Dzisiaj wzięliśmy książkę w obroty i przedstawiamy świetny przepis Doroty Wellman

Niezły Młynek
Czekoladowy Parafit 134

coś na wzór lodów, lecz do ich przyżądzenia stosuje się mniej cukru aniżeli w tradycyjnych domowych lodach i mimo użycia śmietanki przygotowuje się całkiem inaczej. Pomysł na przygotowanie czekoladowego deseru zaciągnęłam z tureckich przepisów i uważam iż jest godny polecenia. […] The post Czekoladowy Parafit appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Jabłka zapiekane z imbirem i cynamonem 172

Jabłka zapiekane z imbirem i cynamonem to prosty i szybki przepis na smaczną przekąskę, którą można potraktować także jako deser. Wiele razy jedliżmy szarlotkę i jak każdy wie do jej przygotowania potrzebne są jabłka i cynamon – czemuż to wobec tego nie zapiec ich z dodatkiem imbiru. Eksperyment był ciekawy a efekt bardzo smaczny. Składniki na: Jabłka zapiekane

Magiczny Garnek
Kurczak z pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 464

Oto sposób na atrakcyjne podanie kurczaka, z pieczarkami i duszoną cebulką, zaplecione w warkoczu z ciasta francuskiego. Forma może pomóc przemóc się największemu niejadkowi. U nas

Ania i Marcin gotują